Sofies header

Foodlys baknings­lista

Skrivet av Sofie Sergelius 04.10.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Kanelbullens dag till ära har Foodlys veckans lista temat bakning. Jag har tidigare påpekat att jag inte är en bakningsmänniska, men det är bara för att jag föredrar salt mat. Men troligen bakar jag ändå mera än helt vanliga människor. Mycket på grund av jobbet :) Ska just idag handla inför Halloween, och då ska det bakas en del smått och gott.

 

FOODLYS BAKNINGSLISTA

Mitt första bakningsminne: Baka örfilar och Bostonkaka med mamma <3

Mitt favoritbakverk/ min favoritbakelse: Gud vad svårt att svara på. Mammas Bostonkaka är fantastisk, men måste säga att Café Esplanads örfilar nog var en favorit hur länge som helst. Där bruka vi sitta efter skolan och äta bulla och dricka kaffe. Nostalgiskt.

Jag bakar helst tillsammans med: Ensam. Är lite av en kontrollfreak och har svårt att låta någon annan göra något i köket. 

Min bravur: Hmm...Det är nog kanske ändå helt vanlig bulla. Det tycker jag om och kan. Blåbärspaj är nog också kiva, men mera av en säsongs grejj.

På bageri/konditori köper jag: Något jag inte skulle göra hemma eftersom det är för tidskrävande. Brukar även köpa det som är en specialité för just det bageriet/landet. 

vienna

Apfelstrudel i Wien

 

Paris

Tarte tatin i Paris

 

Bästa bakelsen/bakverket jag någonsin ätit: Matcha- black sesame soft serve Taiyaki i New York. Det var nästan en av orsakerna varför jag skulle dit över huvud taget :) 

taiyaki

Ett recept jag totalt misslyckat med: Brownies. Eriks föräldrar skulle komma till oss och jag sku imponera på dem. Degen skar sig eftersom jag använde varmt smör och ett kylskåpskallt ägg. Det blev en bränd smulig klump i ugnen. Fick bjuda dem på köpta kex. Nolo. Och sen har jag mokat en Pasteis de Nata. Provade en gång men det gick så åt skogen att jag inte provat efter det mera. Ska definitivt ta tag i det snart. Sufflé har jag ju nog också misslyckats med. I skolan. Då alla såg på och blev utan efterrätt för att jag moka. Hups.

Bakverk jag helst bjuder på då jag vill imponera på någon: I wish: èclairs. Påriktigt: Snickersbiscotti.

Bakelse/bakverk jag velat testa men inte haft tid till: Croissanter från scratch. Har så långe tänkt prova men det blir bara aldrig av.

Ett bakningstips: Läs receptet :) Bakning handlar om kemi så det lönar sig att åtminstone kolla på de kritiska stegen innan man börjar wing it.

Top 5 baknings Bucket list: Någon vacker dag ska jag laga:

  1. Perfekta Macarones
  2. Levain bröd på egen surdeg
  3. Croissant from scratch
  4. Siciliansk Cannoli
  5. Choklad sufflé

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar