Sofies header

Foodlys film- och serie­lista

Skrivet av Sofie Sergelius 04.09.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Temat för veckan är filmer och serier :) Igen skiner nörden inom mig igenom. Jag spenderar definitivt för mycket tid framför TVn, men hey alla har sina svagheter. 

Min absoluta favorit film är: Det här var svårt, men hur jag än tänker så dyker en upp hela tiden: Jurassic Park från 1993. Min kusin fick den på VHS då han fyllde 5 och vi tittade på den på hans fest, måst ha vari 1994. Har aldrig varit så rädd i hela mitt liv och hade mardrömmar säkert i 1 år om ödlan som spottar gift. Men numera är det min favoritfilm och jag tittar säkert 1 gång om året på den.

jurassic park poster

Serien jag inte klarar mig utan: Game of Thrones och Silicon Valley. Båda är så beroendeframkallande även om de är så olika som två serier bara kan vara. Rekommenderar verkligen.

 

Favorit genre: Sci-fi. Det är en av mina och Eriks guilty pleasures, och vi har säkert no kidding sett varenda en sci-fi film som IMDB rekommenderar att man ska se (dvs. fått mera än 6.0 stjärnor)

Om jag skulle vara en filmkaraktär skulle jag vara: Ariel från lilla sjöjungfrun. Hon har till och med rätt namn på sin prins: Erik.

little mermaid upgrade poster

Om jag skulle vara med i en filmproduktion skulle jag jobba med/som: Tekniken bakom CGI. Kommer ännu också ihåg när jag just börjat studera medieteknik och var och se Avatar på leffa. Det ville jag jobba med, skapa illusioner med dator. Att bygga en värld på en greenscreen är bara så otroligt coolt, och det sku ha var super roligt att göra.

Hen skulle spela mig i filmen om mitt liv: Angelina Jolie. Älskar henne. Alternativt Christina Ricci, hon var min favorit då jag var liten. Allt hon var med i var helt super, men speciellt Sleepy Hollow med Johnny Depp <3

christina ricci sleepy hollow 

Den här filmen ser jag fram emot:  2017: Star Wars, 2018: Jurassic World, 2019: Toy Story 4, 2020: Avatar 2

En film jag rekommenderar att alla ser: Schindlers List, Sunshine och Interstellar. Alla är så must see filmer.

Det var allt :) Jag tycker om att fylla i listor. Även om ingen annan är super intresserad så tycker jag själv om att fundera på just sånt som vad min verkliga favoritfilm är. Nästa vecka blir det en ny lista igen :)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar