Sofies header

Glutenfria vegan­pannkakor med kardemumma

Skrivet av Sofie Sergelius 25.11.2017 | 0 Kommentarer

Vegan kardemummapannkakor

Efter en lång arbetsvecka känns det bra att njuta av morgonmål i lugn och ro. Har julfiilisen ännu på så det fick bli pannkakor med kardemumma. Då jag skulle börja laga degen märkte jag att vi varken har mjölk eller ägg. Nå inga problem, då blir det veganpannkakor. Banan fungerar som substitut mot ett ägg, och kokos-mandelmjölk (som Erik använder i sina smoothies) fungerar naturligtvis istället för vanlig mjölk. Medan jag nu var inne på den här linjen så tänkte jag att why not även använda havremjöl och mandelmjöl istället för vetemjöl? Och det blev super gott :) Enkelt, relativt snabbt och ett super sätt att börja morgonen. Största problemet är bara att orka fota på morgonen då man är super hungrig.

Vegan kardemummapannkakor med persimon

GLUTENFRIA VEGANPANNKAKOR MED KARDEMUMMA

2 dl havremjöl

1 dl mandelmjöl

2,5 tsk bakpulver

1 msk farinsocker

2 krm vaniljpulver

1 tsk kardemumma

0,5 tsk salt

2,5 dl kokos-mandelmjölk 

1 msk lönnsirap

0,5 mosad banan

Kokosolja att steka i

 

Att servera med

0,5 banan skuren i skivor

2 msk pekannötter

1 msk lönnsirap

0,5 persimon skuren i tärningar

 

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ner mjölk, lönnsirap och banan. Låt smeten stå och dra sig cirka 5 minuter.
  2. Hetta upp en plättpanna och klicka i lite kokosolja. Klicka en matsked av smeten i plättpannan och stek 3 till 4 minuter per sida.
  3. Servera pannkakorna med skivad banan, pekannötter, persimon och lönnsirap.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar