Sofies header

Hallon­kallgröt

Skrivet av Sofie Sergelius 31.05.2017 | 0 Kommentarer

Kallgröt - overnight oats - är världens lättaste morgonmål. Ingredienser i en burk och in i kylskåpet, volià! Det är dag att tömma kylskåpet före resan och nu hade jag ett öppnat paket färskost, en klick hallonsylt, färsk mynta (som torkat ihop stående eftersom jag glömde vattna den) en skvätt mjölk och färska hallon. Det kunde inte bli något annat än kallgröt, tur för mig :) okay det sku kunna bli en bakelse men jag ska ju just på resa och bara äta. Kan inte äta en bakelse till morgonmål med gott samvete. Overnight oats to the rescue!

Hallonkallgrot

Kallgrötssmaker har inga begränsningar. Jordnötssmör och banan, choklad och jordgubbar, lakrits och citron... you name it. Men lite common sense liksom, kanske nu inte köttfärs är passande för kallgröt. Tänk i banor kring frukter, bär, grönsaker, örter och mjölkprodukter. Min favorit är en variant jag gjorde förra året med lakrits och hallon. Eftersom jag nu hade hallon så tänkte jag först göra en med lakrits men.... jag har ju redan provat en sån så jag tänkte göra en med hallon och vanilj istället. Och den blev super om man får säga så själv. 

 

HALLONKALLGRÖT

 

1 dl havregryn

1 msk hallonsylt

0.5 tsk chiafrön

1 krm vaniljpulver

1 tsk torkade myntablad

1.5 dl mjölk

25 g färska hallon

 

Mät upp alla ingredienser i en glasburk. Skaka om och ställ i kylskåp. Låt stå i minst 8 timmar. Servera hallonkallgröten med färska hallon.

Hallonkallgrot3

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar