Sofies header

Hallonsaft

Skrivet av Sofie Sergelius 04.09.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Att koka egen saft är ingen vidare konst, speciellt om du väljer att göra som jag gjort och kokar upp ett koncentrat. Sen är det upp till var och en hur stark man vill ha saften. Jag tyckte det smaka bra med 1/3 saft mot 2/3 vatten. Prova dessutom att byta ut det vanliga vattnet mot bubbelvatten, ja eller varför inte skumppa?

Hallonsaft

HALLONSAFT

1 kg hallon
3 dl vatten
2 dl socker

Koka upp vattnet och tillsätt hallonen. Låt koka i 10 minuter.

Sila av saften genom en finmaskig sil, och häll tillbaka saften i kastrullen. Tillsätt sockret och fortsätt koka saften i 5 minuter tills sockret smält.

Häll över saften i en steriliserad glasflaska.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar