Sofies header

Hundra euro i månaden - mellanrapport 1

Skrivet av Sofie Sergelius 14.01.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Dags för första mellanrapporten. Nu har vi ätit enligt planen nästan i en veckas tid och jag börjar vänja mig. Nästan. Men jag kom på att jag aldrig skrev ut det vi handla förra veckan, det vi lagat mat på under den här veckan. Så vi börjar med det. Här är listan för de första två veckorna:

Forsta tva veckorna

K-SUPERMARKET

Närpes ägg 10 st x 3 à 0,99€

Pirkka morot 1 kg x 2 à 0,99€

Sammanlagt 4,95€

 

HALPA-HALLI VAASA

Vitkål 2,74 kg à 0,49€

Sammanlagt 1,34€

 

LIDL

Milbona mjölk à 0,65€

Tomatkross 5 x à 0,39€

Vita bönor i saltlag à 0,79€

Kikärter 2 x à 0,79€

Kidneybönor à 0,79€

Röda linser à 1,59€

Grötris à 0,97€

Grönsaksbuljongtärningar à 0,69€

Kycklingbuljongtärningar à 0,69€

Ljus sojakross à 3,05€

Köttfärs (700 g) à 2,98€

Purjo à 0,84€

Sammanlagt 16,55€ 

TOKMANNI

Havregryn 2 x 0,85€

Sammanlagt 1,70€

 

MINIMANI

Mörk makaroni à 0,23€

Makaroni 3 x à 0,19€

Sammanlagt 0,80€

 

PRISMA

Basmati ris à 2,85€

Vitlök à 1,05€

Smör à 2,25€

Lök à 1,45€

Matgrädde à 0,40€

Potatis à 0,86€

Jäst 2 x à 0,17€

Kokosmjölk 2 x à 1,39€

Spagetti à 0,65

Vetemjöl à 0,99€

Sammanlagt 13,62€

 

Den sammanlagda summan vi nu använt på mat för två veckor är 38,96€. Efter att vi handla förra veckans söndag har vi bara köpt ett paket Reissumies bröd (till bönsoppan) och en liter mjölk till kaffet, sammanlagt 2,95€. Så vi är fortfarande under budget! Wohoo! Men ett misstag jag gjorde var att jag inte beaktade en del av ingredienserna som blir över från dom här två första veckornas rätter. För att fixa det så skippar vi Spagetti Puttanescan och lagar en pastasås på sojakrosset som blir över från makaronigrytan istället. Nu har vi ännu 6€ kvar för dom första två veckorna. Men om man räknar med de kryddor jag använd från mitt kryddskåp så är ni nog närmare plus minus noll. 

Och klart att jag använt ett par basingredienser som redan fanns hemma såsom sojasås, srirachasås, chiliflingor, olivolja och frysta bär. Bären har vi plockat under sommaren och kryddorna och såserna är något vi alltid har av. Men dom är lätta att byta ut mot det som redan finns i skåpet, annars så blir det cirka 11€, så fortfarande ganska bra eftersom en del av ingredienserna vi köpt bra går att använda även i de inkommande veckornas maträtter.

Sen följande veckas meny kommer bestå av en del ingredienser som blivit över från dom första veckorna såsom sojakross, lök, vitlök, ris och pasta. Just nu har jag fiilis för Chili sin carne, en fransk löksoppa, morotsplättar och wraps. men vi ser sen nästa vecka då vi ska handla.  Enda jag lite är osäker på är wraps som kan kosta lite mera än det vi har råd med. Wraps kan man nog bra laga själv istället för att köpa, och jag råkar ha en burk med majs i torrskåpet så vi får se.

Jag publicerar de två sista veckornas plan nästa veckoslut efter att vi handlat. För det ska ännu alla andra recept för veckan publiceras. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar