Sofies header

Hundra euro i månaden - mellanrapport 2

Skrivet av Sofie Sergelius 21.01.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Dags för nästa mellanrapport! Jag har varit tyst nu ett par dagar men det är helt enkelt eftersom jag inte bara haft tid att skriva något. Hittills har det gått riktigt bra med utmaningen och vi är i budget. Även om jag inte nu skulle ha missat tre luncher (två förra veckan som var inplanerade före utmaningen började, och en tisdagen den 16.1 då vi hade workshop på jobbet och åt lunch alla tillsammans) så skulle vi ligga riktigt bra till.

Erik hade ett möte i Kokkola förra torsdag (18.1) så stanna han veckoslutet hos sina föräldrar, och jag åkte efter sen på fredag. Då åt vi naturligtvis med dem och det som bjöds. Eftersom där rök ett par planerade rätter, så för att inte stiga snett i utmaningen (och bara flytta framåt det vi missade) skippar vi den vegetariska Nasi Goreng rätten denna gång. Då en del portioner nu fallit bort ändrar jag även lite på planen: Pastan med sojakrossåsen flyttas framåt, och samma gäller purjo-potatissoppan. Dom blir nu en del av inkommande veckornas maträtter.

För att pengarna ska gå ihop och så att vi kan säga att vi verkligen klarade oss två personer på hundra euro, måste jag dra bort lite pengar från de följande två veckornas budget.  Följande del är alltså nu från och med imorgon (måndag) till söndagen den 4.2 och planen att äta för 50€ minskar till 40€ (jag räknade att vi grovt sparade cirka 10 € genom att äta tre middagar, två luncher och två frukostar hos Eriks föräldrar).  Imorgon använder jag en lunchsedel till lunchen eftersom vi kom hem från Kokkola så sent. Vi kommer att handla imorgon efter jobbet. Dom inkommande veckorna har jag planerat att vi ska äta följande rätter:

 

FRUKOST

HAVREGRYNSGRÖT MED BLÅBÄR

KALLGRÖT MED BLÅBÄR

KOKT ÄGG

 

LUNCH

CHILI SIN CARNE 4 dagar

VEGEWOCK 2 dagar

TONFISK- OCH RISSALLAD 2 dagar

BROCCOLI- OCH FETAPAJ 3 dagar

SPAGHETTI PÅ RESTER 3 dagar

 

MIDDAG

SPENAT- OCH FETAOSTOMELETT  1 dag

MINESTRONE SOPPA 3 dagar

MOROTSBIFFAR MED TZATZIKI 2 dagar

DAHL MED NAANBRÖD 3 dagar

RAMEN 1 dag

WRAPS 2 dagar

POTATIS- OCH PURJOLÖKSSOPPA 2 dagar

 

Det som blivit över från de två första veckorna är:

1 kg morötter

1 kg potatis

1 purjolök

400 g sojakross

1 kg basmatiris

400 g torkade linser

800 ml kokosmjölk

18 buljongtärningar

diverse kryddor

 

Nu är det bara att handla - jag återkommer med den slutgiltiga summan sedan. Nu har vi en budget på 46€ för två veckor (40€ + 6€ som blev över från dom två första). Imorgon blir det Dahl med Naan till middag :)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar