Sofies header

Hundra euro i månaden - mellanrapport 3

Skrivet av Sofie Sergelius 01.02.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Det är verkligen dags att rapportera hur det gått med utmaningen, det är ju en tid sedan mitt senaste inlägg. Men här kommer den nu. Vi är inne på den sista veckan av utmaningen och är sjukt nog ännu i budget! Som jag skrev i min förra mellanrapport blev det en del ingredienser över från de föregående veckorna, så då vi handla (snart en och en halv vecka sedan) var det inte mycket vi egentligen behövde eftersom vi hade mycket basvaror kvar. 

Senast vi handla (den 23.1) köpte vi ganska långt allt samma butik (nu på grund av lathet). Det blev Prisma av gammal vana :)

PRISMA

Mjölk 1,5 liter à 1,04€

Fryst spenat x 2 à 0,35€

Frysta ärter à 0,98€

Tonfisk i olja x 3 à 1,19€

Nötköttfärs  750 g à 5,90€

Kidneybönor i chilisås x 2 à 0,99€

Tomatkross x 2 à 0,87€

Frysta wokgrönsaker à 2,05€

Smör 500 g à 2,69€

Raita spice mix à 0,95€

Turkkisk yoghurt à 1,25€

Mamas nudlar x 2 à 0,69€

Ägg 10 st à 1,19€

Isbergssallad à 1,07€

Tomat à 1,90€

Broccoli x 2 à 1,29€

Matlagningsgrädde à 0,65€

Purjolök à 0,73€

Salladsost (feta) x 2 à 1,19€

Summa: 34,73€

Under denna och föregående vecka har vi alltså ätit Chili sin carne, Tonfisk- och rissallad, samt köttfärswraps. Wrapen gjorde jag inget recept på eftersom det bara vara att steka köttfärsen med kidneybönor och kryddor och sedan servera i en tortilla med hackad lök, sallad, tomat och super snabb guacamole. Till wrapsen handla vi lite "lyxvaror" såsom avokado, vilket gjorde att vi nästan gick över budget. Herregud så avokado är dyrt. Men det kändes inte rätt utan en guacamole så here we are. Det vi handla som extra:

K-SUPERMARKET

Vetetortilla à 1€

Vårlöksknippe à 1,25€

Avokado à 1,34€

Tacokrydda à 0,89€

Riven mozzarella à 1,89€

Summa: 6,37€

Det betyder att vi allt som allt nu använt 41,10€ för dom här två veckorna. Billigt eller hur? Men tiden är inte ute ännu. Jag tror inte att vi behöver köpa något mera men man vet aldrig. Jag rapporterar det sen i min slutgiltiga diskussion som jag skriver nästa vecka. Men före det - det som ännu ska tillredas innan vi avslutar utmaningen är: potatis- och purjolökssoppan (som jag publicerar receptet på imorgon),  spenat- och fetaostomelett (vi åt redan av det under en dag, men vi hade budgeterat att vi kunde tillreda den tv gånger - receptet kommer inom kort), broccoli- och fetaostpajen(som blir vår söndagsmåltid) och varsin portion ramen. Vi gjorde en extra stor sats av Chili sin carnen, så det blev en del av såsen över som vi efter att riset tog slut åt som en pasta istället. 

Det som var tanken med hela utmaningen var att utmana mig själva att verkligen hålla mig till en strikt budget - och bevisa att det går att äta varierande även om man har ont om pengar. Utan att ännu dra slutsatser kan jag säga att det mest lärorika har varit att sluta unna sig själv det där lilla extra, det som egentligen är onödigt (jo avokadon och mozzarellan till wrapsen är ett praktexempel men come on, det är en enda gång!).

Med bara ett par dagar kvar känns det riktigt bra, jag måste säga att jag trodde jag skulle fuska mera. Det har som sagt kommit tillfällen då vi inte ätit enligt plan, men de gånger jag gjort det har jag bara sparat rätter till ett senare tillfälle - så just nu ser det ut som att utmaningen avslutas nästa veckas torsdag, det vill säga fem dagar senare än planerat. De facto tycker Erik att det gått så bra att vi bra under de kommande månaderna kunde fortsätta äta för 100€ i månaden och på så sätt spara pengar. OM vi gör det så ska det vi sparat användas på något smart (hostbröllophost). Vi får se :)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar