Sofies header

Internationella våffeldagen

Skrivet av Sofie Sergelius 25.03.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Idag är det internationella våffeldagen, och då är det lag att äta våfflor! Jag hade super roligt då jag provade olika våffelrecept hemma, men ofta är det så att jag faller för det klassiska. Efter att slopat mina lakritsvåfflor (som jag lovat att nog ännu kommer att komma in på sajten på ett eller annat vis) så valde jag att lyfta fram de klassiska våfflorna och chokladvåfflor. Både är extremt enkla att göra, det enda du egentligen behöver är ett våffeljärn.

Vafflor med aprikossylt

De klassiska våfflorna som i detta fall består av vitt vetemjöl, går även att göra på så många andra sätt. Ifall du inte har lust med något sött såhär på morgonen kan du gott lämna bort sockret. Du kan också till exempel byta ut hälften av vetemjölet mot speltmjöl, fullkornsvetemjöl, eller varför inte bovetemjöl för en glutenfri variant?

Chokladvåfflorna är en av mina favoriter, det går aldrig att precis förstöra något med choklad :) Med chokladvåfflor är det enda egentliga kravet sedan att ha något lite syrligt att toppa med. Bara så att smakerna är i balans och inte att det är sött på ännu sötare.

Chokladvafflor med gradde

Inget våffeljärn i skåpet? Fear not! Våffelsmeten går nämligen att steka i en stekpanna så blir det en tjock plätt istället :) 

Eftersom jag ansvarar för Foodly så har jag mina recept inne i receptmodulen av Foodly, då kan alla gå och ändra på antalet portioner som ska tillredas. Och sen en lite hemlis: det som är på kommande är näringsvärden till alla recept. Men den delen är ännu under vidareutveckling. Även om sajten nu är live, betyder det inte att jobbet bakom kulisserna på något sätt stannat av. Det är nu det verkliga arbetet börjar, att göra Foodly till den största och naturligtvis bästa matsajten i Finland!

Mitt plan till Island går om fem timmar, så jag borde säkert packa klart. Jag tänker försöka få tag på bland annat val, och kanske den där ruttna hajen som alla isländare diggar... får se :) Blir nog mycket aktivare blogg uppdateringar nu från resan, på måndag är jag nämligen i matmekkat New York! Hur ska jag hitta äta allt jag vill på bara fem dagar???

 

Recept på Klassiska våfflor hittar ni här.

Recept på Chokladvåfflor hittar ni här.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar