Sofies header

Karljohan­svamp­pulver

Skrivet av Sofie Sergelius 09.09.2018 | 2 Kommentarer

Finmalda torkade karljohansvampar ger salta maträtter en efterlängtad umami kick. Rör ner en tesked av pulvret i olika pastasåser, soppor och grytor, det tar verkligen rätten till en ny nivå! 

Börja med att torka den svamp du har genom att följa instruktionerna du hittar HÄR. Sen är det bara att plocka fram en sådan liten mixer, du vet en liten burk med ett bett i botten som du kopplar en stavmixer till.  

Torkad karljohansvamp burk

Häll önskvärd mängd torkade svampar i mixern. Mal sönder tills det bildats en riktigt fint pulver. Så enkelt är det! Kom ihåg att det är ganska starkt till smaken, så en mycket liten sats räcker länge. Använd pulvret till exempel till olika vilträtter, såsom grytor och såser.

Karljohansvamppulver mainKarljohansvamppulver

Här ser du det färdiga pulvret, snyggt ljusbrunt med en alldeles otrolig doft! Det var mamma som skrev taggen på burkarna :) Burken jag tar hem till Vasa är lite mindre, men det kommer nog att räcka hur länge som helst.  Jag ska försöka laga ett par olika recept där svamppulvret gör sig väl, så stay tuned! Jag ser fram emot att laga en mustig älgbolognese nu under hösten, där kommer svamppulvret att passa som svampen i skogen. Ignorera min humor, den är inte vidare bra såhär på söndagar. Ciao!

Kommentarer

 • Madeleine Granberg 09/09/2018 12:25pm (22 månader sen)

  Ett tips: smaksätt majonäs med pulvret, det blir super gott!

  • Sofie Sergelius 12/09/2018 12:16pm (22 månader sen)

   Vilken bra idé Madeleine! Ska genast prova ikväll :)

 • Hanne 10/09/2018 12:05pm (22 månader sen)

  Omg! Varför har jag inte tänkt på detta tidigare?? Måste testa heti

  • Sofie Sergelius 12/09/2018 12:16pm (22 månader sen)

   I know right? Det här va första gången jag gjorde, och det också för att mamma redan testat och sa att det var en super idé :)

Skriv en kommentar