Sofies header

Kyckling- och tomatcurry

Skrivet av Sofie Sergelius 05.04.2018 | 0 Kommentarer

Det här är en enkel, snabb och mättande kycklingcurry som redan länge varit en favorit hemma hos oss. Dessutom är den hälsosammare än de flesta curryn eftersom den varken innehåller smör, grädde eller kokosmjölk. Som det syns behöver man inte alltid äta samma sak för att kunna hålla koll på sitt intag. 

PS. Börjar bli panik nu - bara två månader kvar till bröllopet och typ 5 kg kvar att bli av med. Buckle down, it's going to get rough. Tabellen kommer imorgon på morgonen i kombination med mitt nuvarande träningsschema. 

 Kycklingcurry main

KYCKLINGCURRY MED TOMAT

8 portioner

800 g kyckling (16 g fett, 179.2 g protein, 860.8 kcal)
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
0.5 tsk cayennepeppar


TOMATCURRY
1 st rödlök (3 g kolhydrater, 0.1 g fett, 0.8 g protein)
1 msk olivolja (13.5 g fett)
1 tsk gurkmeja
0.5 st grönsaksbuljongtärning (10.85 g kolhydrater, 8.05 g fett, 1.05 g protein)
2.5 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
0.5 tsk malen nejlika
800 g tomatkross (42.5 g kolhydrater, 1.6 g fett, 4.8 g protein, 203.3 kcal)
2 tsk flytande honung (10.6 g kolhydrater, 0.2 g protein, 43.2 kcal)

480 g kokt basmatiris (691.2 g kolhydrater, 22.08 g fett, 67.2 g protein)

Summa per portion: 94.75 g kolhydrater, 7.66 g fett, 31.65 g protein, 574.6 kcal

 

Börja med att skära kycklingen i bitar och därefter krydda bitarna med gurkmeja, salt och cayennepeppar. Ställ i kylskåpet för en timme.

Ta fram en tjockbottnad kastrull. Hacka rödlöken och fräs i kastrullen i olivolja på medel värme i två minuter. Tillsätt alla kryddor och fräs ett par minuter till.

Koka upp vatten och smula i grönsaksbuljongtärningen. Blanda ner grönsaksbuljong, honung och tomatkross med den frästa löken. Koka på låg värme med lock på ca 30 minuter. Rör om med jämna mellanrum.

Häll tomatsåsen i en blender och mixa ett par minuter till såsen är len.

Häll såsen tillbaka i kastrullen och tillsätt kycklingen. Koka i 15 minuter.

Servera curryn med ris.

Kycklingcurry andra

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar