Sofies header

Morgonlista

Skrivet av Sofie Sergelius 12.09.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

exhausted pidgeon

Dags för veckans lista. Nu måste jag erkänna att jag direkt nappat listan från Sevendays. Men den är ju bra så svarar gärna på frågor om morgnar. Är ingen morgonmänniskan, men ingen nattuggla heller. More like permanently exhausted pigeon.

Det bästa med morgnar är: Svår fråga. Att äta morgonmål är nog alltid morgonens höjdpunkt. 


Då stiger jag upp: En vanlig veckodag stiger jag upp 7.20-isch. På veckoslut blir det nog runt 10.30. Förutom förra helgen då jag hade skrattat åt mina kollegor A-L och Linn som sku upp 7-tiden på lördag för att gå på någon fotbollsgrejj. Då vaknade jag 6.30 och kunde inte somna mera. Karma. Om man tror på sånt :)


Det här äter jag till frukost: Oftast gröt på vardagen men på veckosluten blir det ofta surdegsbröd med poscherat ägg och bacon. Massor med kaffe oavsett dag.

Morgonmal


Det första jag gör på morgonen: Tvättar ansiktet. Bra sätt att vakna.


Den perfekta morgonen ser ut så här: Vaknar av att solen skiner, sätter på chill musik från Spotify, kokar kaffe smaksatt med lite kardemumma och börjar sedan med morgonmålet. Poscherade ägg, färskt bröd, bacon och färska örter. Sen sitter vi med Erik vid köksbordet och äter tillsammans medan vi läser tidningen (oftast via telefon/tablet). Det ska ta minst 1,5 h för att det ska vara lagom tempo.


Så här länge tar det att göra mig klar för skola/jobb: Beror lite på, men i genomsnitt kanske 20 minuter om jag äter morgonmål på kontoret, 45 om jag äter hemma.


Mitt alarm på telefonen är: 7.10 allt som oftast. Idag: 7.40


Mitt bästa tips mot morgontrötthet: Kaffe. Massor med kaffe.

Kaffe morgon

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar