Sofies header

Persimon­­kallgröt

Skrivet av Sofie Sergelius 16.11.2017 | 0 Kommentarer

Persimonkallgrot

Det börjar bli ett skämt hur mycket kallgröt jag äter, men det är ju så enkelt. Man har inte tid på veckodagar att sätta sig ner och njuta av en frukost, lättare bara att slänga ner en burk i väskan och äta framför datorn. I och för sig har jag varit hos mina föräldrar i ett par dagar. Men eftersom jag då arbetar hemifrån (deras kök) så glömmer jag att sätta mig ner och äta. I princip kan jag göra det när som helst, så man skjuter upp det. Nej, lättast är att göra kallgröten på kvällen och sen äta den medan jag står vid köksön och jobbar. No muss, no fuss.

 Persimonkallgrot vinkel

PERSIMONKALLGRÖT MED INGEFÄRA OCH KANEL

1 portion

 

0,5 persimon (eller kaki, eller sharon)

1 dl havregryn

1 dl mjölk (går även att använda mandelmjölk)

1 tsk kanel

1 krm riven ingefära

 

  1. Skär persimonen i små tärningar.
  2. Häll havregryn i en liten burk, rör ner kryddor och toppa med persimonbitarna.
  3. Häll mjölken över hela alltihopa.
  4. Ställ i kallt över natten och avnjut till frukost.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar