Sofies header

Piffa upp nudlarna

Skrivet av Sofie Sergelius 06.02.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag har en svaghet för nudlar. Jo jag vet, snabbnudlar e sååå anno 2000, men jag kan inte låta bli. Jag helt enkelt älskar dem. Enda skillnaden är att jag nuförtiden oftast piffar upp dem i ramen stil istället för att som på högstadiet äta dem rå direkt ur förpackningen. Mat utvecklas you know.

Det är super enkelt att piffa upp snabbnudlarna, lite kött och grönsaker och voilà har du en fantastisk måltid. Prova med stekt kyckling, wokat strimlat nötkött, ägg (stekt, kokt), eller räkor, plus lite fräscha grönsaker. Jag använde mig nu av ägg, spenat, broccoli och vitlök - alla smaker som passar väl ihop (och jag inhandlat till vår billiga månad). Och det tror jag ingen tvivlar på: nudlar är verkligen billig mat. 

Tip: Ifall du inte har chiliolja kan du bra använda färsk chili och rypsolja (0,5 chili finhackad + 2 msk olja).

 Ramen broccoli hand

SNABB RAMEN MED BROCCOLI OCH VÅRLÖK

2 portioner

 

2  ägg

1 dl sojasås

1 msk sesamolja

2 msk chiliolja

4 vitlöksklyftor

100 g broccolifloretter

1 msk sesamolja

1 tsk vitlökspulver

1 tsk lökpulver

180 g ramen nudlar (Mama's eller liknande)

20 g vårlök

50 färsk babyspenat

 

Börja med att koka äggen tills de är löskokta (4 minuter).

Blanda ihop sojasås, sesamolja och chiliolja i en skål. Skala de löskokta äggen och placera dem i sojamarinaden. Låt äggen marineras i minst 20 minuter.

Skala och skiva vitlöken och stek i en het stekpanna tillsammans med neutral olja till vitlöksskivorna blivit gyllenbruna. Häll över på ett hushållspapper.

Skär broccolin i floretter och hetta upp stekpannan igen, nu med sesamolja. Stek broccolin tillsammans med lökpulver och vitlökspulver.

Koka nudlarna i 5 dl vatten. Rör ner smakpåsarna då nudlarna nästan är klara.

Skiva vårlöken tunt och skölj babyspenaten.

Häll upp nudlarna i två skålar, toppa med ett halverat löskokt ägg, broccoli, vitlök, spenat och vårlök. Ringla över extra chiliolja och servera nudlarna varma.

Ramen broccoli

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar