Sofies header

Poke med lax och avokado

Skrivet av Sofie Sergelius 27.08.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Pokeskalar lax

Poke, den hawaianska fisk/skaldjursskålen hör till en av mina absoluta favoriter, både att äta och tillreda. Det finns otaliga varianter att välja mellan, men en med lax och avokado är min favorit. Den som kom på att kombinera lax med avokado borde få ett pris för "ingenuity" . Lång story short, här är ett bas recept på en Poke skål.

  

POKE MED LAX OCH AVOKADO

4 portioner

  • 400 g benad laxfilé
  • 2 msk sojasås
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk srirascha

Chiligurka

  • 1 gurka
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk vatten
  • 1.5 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 krm chiliflingor

Chilisås

  • 4 msk turkisk yoghurt
  • 2 tsk srirascha

Tillbehör

  • 400 g kokt och smaksatt sushiris
  • 2 avokadon
  • 2 msk riven nori
  • 1 msk furikake sesammix
  • 2 tsk sojasås

 

  1. Börja med att koka och smaksätta sushiriset. Ifall du inte vet hur man gör så hittar du receptet här. Se till att riset är kallt innan du bygger ihop skålen.
  2. Skär laxen i ca 1x1 cm stora tärningar. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och rör ner laxen. Låt stå i kallt i minst 30 minuter.
  3. Skär gurkan i tunna skivor. Blanda ihop alla övriga ingredienser och rör ner gurkan. Låt gurkan marineras i kallt.
  4. Halvera avokadon, ta bort kärnan och skär köttet i skivor.
  5. Lägg ris i en skål tillsammans med den marinerade laxen, gurkan, avokado och riven nori. Strö över nori,  furikake och chilisås.

Pokeskal lax

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar