Sofies header

Pumpa­pajgröt

Skrivet av Sofie Sergelius 20.10.2017 | 0 Kommentarer

Pumpapajgrot 3

I oktober brukar jag överäta mig på pumpa, men det är inget fel med det. Här är ett basrecept på hemgjord pumpkin spice (det som amerikaner blir tokiga över just i oktober) och en enkel pumpapuré. Kombinera dessa till en super smakrik puré som passar både i salta och söta rätter. Först ut: gröt naturligtvis!

 

PUMPAPAJGRÖT

2 portioner

 

HEMGJORD PUMPKIN SPICE

  • 2 tsk kanel
  • 2 krm malen ingefära
  • 2 krm malen nejlika
  • 2 krm malen muskotnöt

 

Blanda ihop alla kryddor i en liten glasburk. Du kan använda pumpkin spice till alla möjliga pumparätter.

 

PUMPAPURÈ

  • 200 g pumpa

 

Värm ugnen till 225 grader. 

Skär en myskpumpa på hälft, gröp ur kärnorna och placera på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Grädda på mellersta falsen i 60 minuter.

Använd en sked för att gröpa ur pumpaköttet, lägg i en blender och kör till en slät pumpasmet.

Använd av pumpapurén till exempel i en risotto, pasta eller soppa.

 

PUMPAPAJGRÖT

  • 2 dl havgregryn
  • 5 dl vatten
  • 1 dl pumpapuré
  • 1 ägg
  • 2 tsk pumpkin spice
  • 1 skivad banan
  • 1 msk valnötter
  • 1 msk lönnsirap

 

Koka upp havregryn med vatten och låt sjuda i ett par minuter. Ta bort kastrullen från värmen.

Tillsätt pumpapuré och vispa ner ägget. Rör om konstant så att äggvitan inte bildar klumpar i gröten. Rör ner pumpkin spice och häll över i portionsskålar.

Placera den skivade bananen i skålarna. Grovhacka nötterna och strö över gröten. Ringla över lönnsirap.

Pumpapajgrot 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar