Sofies header

Pumpapuré

Skrivet av Sofie Sergelius 26.10.2018 | 1 Kommentarer

Taggar:

Hemgjord pumpapuré är så mycket lättare att laga än du kanske tror. En ingrediens, det är allt som krävs. Och för dig som älskar olika pumparecept är det här ett absolut måste! 

Det är under en vecka till Halloween och jag är riktigt stressad över hur lite jag hunnit baka och laga temaenliga recept. I morgon ska vi på en 30-års fest till Kokkola (ja ja det heter Karleby på svenska, men ingen kallar det för Karleby), så veckoslutet då jag tänkt satsa på Halloween blir inte av. Ska försöka baka lite extra på söndag. Med temat pumpa. Mihihii.

De flesta Nordamerikanska höstrecept kräver pumpapuré, men i Jenkkina kan man köpa det på burk. Vi kan inte göra det, och även om det finns att köpa så har jag inte hittat en butik som säljer naturell pumpapuré, utan tillsatt socker. Då är enda möjligheten att göra purén själv. Och det är löjligt lätt. 

Pumpapure pumpa bok

VÄRLDENS ENKLASTE PUMPAPURÉ

1 pumpa, that's all you need.

Värm ugnen till 175 grader.

Skär bort en bit av toppen och botten på pumpan. Skär pumpan på hälft och ta ut kärnorna. Skär därefter pumpan i klyftor och placera klyftorna på ett bakplåtspapper på en ugns plåt. Rosta pumpaklyftorna i mitten av ugnen i 45 minuter.

 

Pumpaklyftor

Ugnsbakad pumpa bred

 

Ta ut pumpan och skär loss köttet ur skalet. Tänk på det som att filea pumpan. 

Placera pumpaköttet i en matberedare och kör till en slät smet. Så enkelt är det!

 

Pumpapure omosad

Pumpapure mosad

 

Purén håller därefter i en steriliserad burk, förvarad i kylskåp, i cirka en vecka. Purén går även att frysa ner. Använd pumpapurén till exempel i en pumpapaj, pumpagröt eller pumpamuffins.

Pumpapure ljus

Kommentarer

 • Fia 26/10/2018 5:09pm (22 månader sen)

  Pumpapuré i USA är ju mycket mer koncentrerad och innehåller mindre vätska än vad den gör om man lagar hemma. Så hemmalagad pumpapuré är inte helt utbytbart mot pumpapurén i amerikanska recept.

  • Sofie Sergelius 29/10/2018 9:32am (22 månader sen)

   Hej Fia,<br />
   <br />
   Bra poäng, jag har faktiskt aldrig köpt pumpapuré på burk och visste inte att den är tjockare. Jag har ändå alltid lyckats då jag använt hemgjord puré i ett amerikanskt recept. Kan ju såklart bero på tur :)

Skriv en kommentar