Sofies header

Rågnachos med pulled oats

Skrivet av Sofie Sergelius 05.05.2018 | 0 Kommentarer

Cinco de Mayo, en mexikansk helgdag som egentligen firas på grund av att de mexikanska styrkorna vann över de franska under slaget vid Puebla 1862, men som blivit ett kulturellt fenomen i USA. Under Cinco de Mayo firar amerikaner den mexikanska kulturen, men en vanlig missuppfattning är att den femte maj skulle vara den mexikanska självständighetsdagen. Det är den alltså inte, självständighetsdagen firas den 16 september. Eftersom många firar Cinco de Mayo med att äta mexikansk mat är jag inte sent ute med att hänga på. Jag behöver definitivt inte en special orsak till att äta nachos, men tackar inte nej då tillfället uppenbarar sig. 

Jag har redan en tid velat vidga mina vyer och göra lite annorlunda nachos. I vanliga fall gör vi alltid samma portion: tortillachips, guacamole, köttfärs med kidneybönor, sallad, salsa, gräddfil och cheddar. I dag då jag handla hittade jag något nytt: rågchips! Dom var lite hårdare än vanliga majschips, men hade en härlig rågsmak som jag tänkte att skulle passa bra med auraost. Sen har jag nyligen fått upp ögonen för pulled oats, så det blev en vege version i dag. Och jag rekommenderar verkligen nachos med en finsk tvist. Toimii, som man nu säger.

Ragnachos

RÅGNACHOS MED PULLED OATS OCH AURA

140 g rågnachos

1 paket pulled oats med tomatsmak

1 tsk vitlökspulver

0.5 tsk salt

2 krm spiskummin

10 gula körsbärstomater, halverade

0.5 paket frisésallad, riven i bitar

30 g auraost

2 msk salsa

2 msk crème fraiche

0.5 finhackad gul lök

0.5 skivad söt spetsig paprika

GUACAMOLE

2 avocadon

0.5 lime

1 stor vitlöksklyfta

2 krm salt

1 krm chiliflingor

1 krm grovmalen svartpeppar

 

Gör guacamolen genom att skala avokadon och ta bort kärnan. Skala och pressa vitlöken i en skål. Använd en gaffel för att mosa sönder avokadon i skålen med vitlöken. Pressa i limesaften och krydda med salt, chili och svartpeppar.

Stek pulled oats i oljan i ett par minuter. Krydda med vitlökspulver, salt och spiskummin.

Placera nachos på en tallrik och smula sönder auraosten över nachona. Toppa med övriga ingredienser och klicka över guacamole och crème fraiche.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar