Sofies header

Spaghettisquash

Skrivet av Sofie Sergelius 21.10.2017 | 0 Kommentarer

Pumpasquash 1

Enkel två gånger ugnsbakad spaghettisquash med ost är en härligt höstig vardagsrätt. Spaghettisquash är en en pumpa som man med hjälp av en gaffel kan riva till en spaghettiliknande konsistens efter ugnsbakning. Det här var första gången jag provade på att baka pumpan två gånger: först helt vanligt och andra gången med fyllningen i.

Pumpasquash 2

 

SPAGHETTISQUASH MED CHEDDAR

1 spaghetti squash

1 msk olivolja

3 vitlöksklyftor

0,5 tsk salt

2 krm chiliflingor

200 g stark cheddarost

1 msk smör

2 dl mjölk

1 msk vetemjöl

1 tsk dijonsenap

1 krm grovmalen svartpeppar

120 g mozzarella

1 tsk färsk timjan

0,5 dl panko

 

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Halvera spaghettisquashen, gröp ur kärnorna, placera pumpahalvorna på ett bakplåtspapper och ringa över olivolja. Grädda på mellersta falsen 60 minuter.
  3. Pressa vitlöksklyftorna och rör ihop med salt och chiliflingor. Riv osten.
  4. Ta ut pumpan och använd en gaffel för att riva sönder pumpaköttet till en spaghettiliknande konsistens. Häll över spaghettin i en skål, men spara skalen.
  5. Smält smöret i en liten kastrull på hög värme tills det börjar bubbla.
  6. Sänk temperaturen och vispa i vetemjölet. Häll i mjölken i en tunn stråle under ständig omrörning. 
  7. Krydda med vitlöksblandningen, senap och svartpeppar.
  8. Rör ner cheddarosten lite åt gången och rör om med en träslev tills all ost smält. Rör ner den rivna spaghettisquashen.
  9. Häll spaghettisquashmassan i de tomma skalen, strö över riven mozzarella, färsk timjan och pankoflingor.
  10. Grädda ännu en gång på ugnens mellersta fals, nu i 40 minuter tills osten smält.

 Pumpasquash 3

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar