Sofies header

Tonfisk och rissallad

Skrivet av Sofie Sergelius 25.01.2018 | 1 Kommentarer

Jag brukade som barn nu som då få fnatt med en maträtt och kunde äta den varje dag under en typ en månads tid. Tonfisk- och rissallad var en av dem. Under en tid gjorde jag det varje dag efter skolan. Andra rätter jag fick fnatt med var tonfisksmörgås med majonnäs, riisifrutti och helt bara vanligt ris med chilisås och soja.

Nu medan vi lever med en tight budget har jag försökt återkalla rätter från mitt förflutna, det jag bruka äta då jag på riktigt inte hade pengar. Tonfisk på burk är de facto rätt dyrt, men om man bara använder en liten mängd tillsammans med ris så blir det inte så dyrt i längden.

Tonfisk och rissallad

TONFISK- OCH RISSALLAD

6 portioner

3 dl basmatiris

3 burkar tonfisk i olja

450 g frysta ärter

1 burk majs

1 stor rödlök

1 tsk grovmalen svartpeppar

2 krm malen vitpeppar

1 msk citronsaft

1 tsk vitlökspulver

 

  1. Börja med att koka riset i saltat vatten. Rör ner de frysta ärterna i riset, häll allting i en stor beredningsskål och ställ åt sidan..
  2. Häll av oljan från tonfisken och vattnet från majsen.
  3. Skala och finhacka rödlöken.
  4. Rör ihop alla ingredienser i beredningsskålen och salta ännu enligt egen smak.
  5. Servera med en majonnäs och eventuellt lite färsk persilja.
     

Kommentarer

  • Christina 28/01/2018 7:49pm (23 månader sen)

    Oj mums, bör testas! :) Tycker annars er 100 euro på en månad utmaning är toppen. Inspirerande för mig som bor ensam 3 av 4 veckor på en månad med sambon endast hemma på helgerna då.

    • Sofie Sergelius 29/01/2018 8:25am (23 månader sen)

      Hej!<br />
      <br />
      Tack så mycket, vad roligt att du tycker om utmaningen och härligt att det inspirerat dig :)

Skriv en kommentar