Sofies header

Vegansk makaronigryta

Skrivet av Sofie Sergelius 14.01.2018 | 0 Kommentarer

Makaronigryta

Det är sist och slutligen relativt enkelt att nu som då äta helt veganska maträtter. Lämna bara bort eller substituera produkter från djurriket. I den här rätten använde jag sojakross istället för köttfärs och lämna bort osten vi ofta brukar ha i, så enkelt är det. Nu har vi en mättande och billig lunch för flera dagar.

Jag använde en hel del kryddor som jag redan hade hemma, och det är orsaken till varför vi äter den här rätten relativt ofta, vi varierar kryddorna. Den här gången blev det paprikapulver och sriracha, men det fungerar lika bra med en örtblandning, eller spiskummin och gurkmeja.

VEGANSK MAKARONIGRYTA 

10 portioner

2 gula lökar

6 vitlöksklyftor

4 morötter

1 tsk olivolja

2 msk tomatkross

250 g kokta kikärter

2 dl sojakross

4 dl vatten

800 g tomatkross

2 grönsaksbuljongtärningar

1 tsk grovmalen svartpeppar

2 tsk paprikapulver

1 tsk sriracha

1 tsk lökpulver

1 tsk vitlökspulver

800 g makaroni

50 g tunt skivad purjolök

 

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.  Skala och tärna moroten.
  2. Fräs löken i en traktörpanna i ett par minuter och tillsätt därefter morotstärningarna och fräs ett par minuter till.
  3. Rör ner tomatkross, kikärterna, sojakross, vatten, grönsaksbuljonger och alla kryddor. Låt såsen puttra på låg värme i 20 minuter.
  4. Koka makaronerna i lätt saltat vatten i åtta minuter medan såsen puttrar.
  5. Häll av vattnet från makaronerna och rör ihop dem med såsen.
  6. Servera med tunt skivad purjolök och smaka av med sojasås (eller ketchup vid behov).

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar