Sofies header

VegeTexmex One Pot Pasta

Skrivet av Sofie Sergelius 19.06.2017 | 0 Kommentarer

Kylskåpstömning igen! Den här veckan var lite annorlunda eftersom vi kom hem från Spanien på måndag, på fredag var jag på Alhambras pre-opening och på lördag var det FestiVilla. Det betyder att vi bara gjorde mat på tisdag, onsdag, torsdag och söndag. Vi handla ganska hastigt förra tisdag så idag på söndag var det naturligt att det blir rester av något slag. Inkommande vecka är det midsommar och jag har en innehållsproduktionsdag på onsdag, så att tömma kylskåp och torrskåp på förhand är logiskt. 

Den här gången hade vi en burk kikärter i torrskåpet, en öppnad påse med tacokrydda, en burk med majs, en påse ärter och lite lök. Min första plan var faktiskt fried rice, men jag hade använt våra sista ägg till att laga en glass :) Eftersom det är söndag så ville jag laga något snabbt, som det gärna blir rester över från så att vi har lunch tills imorgon. Hence the pasta. One Pot är min favorit eftersom det bara finns en kastrull att diska efteråt.

 

VEGE TEXMEX ONE POT

 

1 lök

3 vitlöksklyftor

100 g makaroni

200 g ärter

1 burk (265 g) kikärter

1 grönsaksbuljongtärning

0.5  påse tacokrydda

4 dl vatten

3 dl tomatkross

1 krm tabasco

1 krm salt

0.5 tsk rökt paprikapulver

1 burk (285 g) majs

1 msk koriander (som jag hittade i frysen)

 

  1.  Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Lägg lök, vitlök, makaroni, ärter, kikärter, grönsaksbuljong, tacokrydda, vatten, tomatkross, tabasco, salt och i en kastrull.
  3. Koka One Pot Pastan på medelvärme i 8 minuter. Rör om med jämna mellanrum för att undvika att det brinner i botten.
  4. Rör ner majskornen och koka i ytterligare 2 minuter.
  5. Servera pastan varm tillsammans med riven ost enligt egen smak. Toppa med koriander.

Vi hade även ett halvt paket bacon kvar från morgonmålet så jag stekte det ännu skilt så kunde vi toppa pastan med bacon. Baconet behövdes definitivt inte, men eftersom det nu var öppnat och för att vi inte äter bacon på vardagar så använde jag det också. Samma gäller en mozzarella som fanns i kylskåpet. Med bäst före datum idag. Jag brukar inte se på bäst före datum eftersom doft och utseende säger mycket mera. I det här fallet ville jag bara använda upp allt jag hitta. Nu är det tomt och fint i kylskåpet igen :) 

Texmex onepot bacon

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar