sevendaysxbernys

Taco-omelett

Skrivet av Sofia Rönnbacka 30.10.2019

Taco omelett 1

Enklaste lunchen måste ju vara en omelett, och rester från tacos har väl alla?

Läs hela inlägget

Omelettkoppar

Skrivet av Sofia Rönnbacka 02.11.2018

Omelettkoppar 1

Trött på den vanliga äggröran till frukost? Då tycker jag du ska testa dessa omelettkoppar, lätta att göra och är väldigt mättande. Dessutom kan du göra många på en gång och förvara dem i kylskåpet i en lufttät burk, passar bra som mellanmål eller som en lätt lunch. Jag gjorde mina i suffléformar men det går även att göra dem i en muffinsplåt eller i koppar. Smaksättningen kan även varieras efter tycke men jag hade lite fetaost, paprika och bresaola (lufttorkat nötkött) i mina.

Läs hela inlägget

Matcha eclairs

Skrivet av Sofia Rönnbacka 04.05.2018

Matcha eclair 2

Trenden med superpulver verkar inte försvinna, vilket är helt förståeligt. Detta gäller även för matcha. Det finns bara bra saker med matcha och jag älskar en god matcha latte eller en matcha smoothie. Och dessa eclairs fyllda med en matchakräm var inte ett undantag.

Läs hela inlägget

Fyllda ägghalvor

Skrivet av Sofia Rönnbacka 28.03.2018

Fyllda agghalvor 3

Denna rätt är ett måste på påskbordet hemma hos oss. Varje år har vi påsklunch med släkten i form av en buffé och ifall dessa fyllda ägghalvor skulle lämna bort skulle det inte vara någon påsk. Enkla att göra och passar både med ris och potatis, som tillbehör eller som huvudrätt, tillsammans med kött eller kyckling eller bara som de är. De är inte kanske det finaste i buffén men smakar desto bättre! Vet inte varifrån receptet på äggen har sitt ursprung men de har funnits med så länge jag minns, antagligen längre. Ifall du inte testat dessa så måste du göra det! 

Läs hela inlägget

Ravioli med grönkålspesto och ricotta

Skrivet av Sofia Rönnbacka 02.02.2018

Ravioli med gronkalspesto 2

Detta ni, den godaste pastan jag någonsin ätit. Så god var den, en perfekt balans av smaker som bara gifte sig i munnen. Före vi började kavla ut pastan sa jag till min sambo att det skulle vara bra med en pastamaskindel till vår kitchen aid men att det är onödigt och dyrt för i slutänden använder man den inte så mycket. Men den kommentaren tar jag tillbaka nu! Skulle jag ha haft en pastamaskin skulle jag varit lättad, men hey, armarna fick sig ett träningspass! Pastan är ganska svår att kavla ut till rätt tjocklek för hand, eller åtminstone mina muskler och mitt tålamod räckte inte riktigt till, hehe. Så har du en pastamaskin, lucky you, men det går lika bra utan. Det är värt allt jobb i slutänden kan jag lova dig :) 

Läs hela inlägget

De enklaste marängerna

Skrivet av Sofia Rönnbacka 29.01.2018

Maranger rosa vit 53

De enklaste marängerna som du aldrig misslyckas med, hur bra låter inte det?! Vi har alla gjort maränger som blivit bra vispade, snyggt spritsade och sedan blir de ljusbruna/toffe-färgade i ugnen och man blir bara besviken och det slutar med att man kastar hela satsen.. Men inte mera! Här är receptet på maränger som alltid blir en succé! Jag har gjort både små, normalstora och gigantiska maränger av denna maräng och alla har blivit lika lyckade. Beroende på hur länge du gräddar dem förändras konsistensen på dem, men de måste vara åtminstone 1½ timme i ugnen för att de ska bli spröda på utsidan och sega i mitten. Jag har använt dem till att dekorera tårtor och då har jag haft dem i ugnen i ca 2½ timme så de ska bli spröda hela vägen igenom. 

Läs hela inlägget