IMG 8337

Mitt nya åkdon

Skrivet av Aida Lax 14.07.2021

Kategorier:

Hallå! Jag har gått och blivit ägare till min drömcykel!  AfterlightImage 12

AfterlightImage 9

AfterlightImage 10

Det kallades kärlek vid första ögonkastet. En färggrann vintagecykel har stått på min önskelista i år och dagar, och för två veckor sedan fick jag hem cykeln ända från Amsterdam. Märket heter Veloretti och dessa cyklar är designade i Amsterdam och handgjorda i Europa. För damcyklar finns det två olika modeller att välja mellan: den klassiska stadscykeln caféracern samt Robyn - modellen som är mera vänlig för färder på landsväg. Färgen på cykeln jag valde är en mossgrön färg, och till denna tillsatte jag tre växlar, en Porteur Carrier (dvs. en pakethållare fram på cykeln), en kopparfärgad ringklocka samt ett cykellås. 

Egentligen är jag ju ingen som cyklar hit och dit - än. Tanken är att jag ska bli stadsbo inom en snar framtid, och då ska jag trampa runt i stan till jobb, för att handla och uträtta ärenden på stan. Drömscenario för en som mig som har en uppväxt på landsbygden bakom sig. Kanske undrar ni om tvåhjulingen är skön eller besvärlig att peda runt med. Svar: det är den bekvämaste cykeln jag ägt. 

Och ja, här är hemsidan för den som vill bekanta sig närmare med Veloretti: https://www.veloretti.nl .


Gröna granna sköna sanna sommar

Skrivet av Aida Lax 10.07.2021

Kategorier:
Taggar:

Vad har hittills hänt i sommar?

I år fick jag börja sommarlovet extra tidigt, då målflaggan för proven i studentexamen kunde hissas i mars. Sedan mars har dagarna gått åt jobb. I sommar jobbar jag på restaurang Strampen här i Vasa, och efter arbetsdagens slut känner man sig väldigt orkeslös - speciellt om dagen varit varm och solig. Denna hetta gör en verkligen matt. Vid sidan om jobb har jag hunnit fira min examen två gånger med hemmafest i trädgården. Jag har även spelat minigolf, doppat mig en par gånger (den första gången var vattnet så varmt och skönt så man kunde ha simmat hela kvällen!!) och varit på en mysig jazzkonsert utomhus. Och firat midsommar, förstås. Då avnjöts en god middag hemma i trädgården och därefter bar det av till Gamla hamn, var firandet fortsatte tillsammans med vännerna. Sedan tillbaka hem var kvällen fick avslutas i badtunna. Avkoppling på hög nivå. 
 
Så har sommaren sett ut hittills. Och så har jag varierat allt detta med jobb. Troligtvis kommer alla sommarplaner hända runt hemknutarna i år med tanke på den rådande pandemin. Men det har jag ingenting emot faktiskt. Får jag några dagar ledigt från jobbet ska jag absolut hitta på något roligt att göra, men också ta dagen som den kommer och lägga tiden som kommer på att slöa. Det sistnämnda kallar jag mer för sommarlov, i jämförelse till det förstnämnda. 

Klanning2Klanning1Här är förövrigt klänningen jag skulle ha på mig under midsommaren. Förstås ändrar jag mig i sista sekund och väljer något annat, men denna kommer definitivt att komma till användning i sommar! Detta ögongodis hittade jag på H&Ms säsongrea. Här kan du hitta den: https://www2.hm.com/sv_fi/productpage.0970161002.html .


Välkommen!

Skrivet av Aida Lax 10.07.2021

Så trevligt att råkas! Mitt namn är Aida Lax och jag kommer hädanefter att blogga under namnet "Aida". Är född och uppvuxen i Vasa och har i april i år firat mina 19 år. 

För dig som undrar har jag skrivit blogg tidigare, eftersom skrivandet alltid varit ett nöje för mig. Jag kan närmast tänka på ett konkret exempel vad gäller detta: då det i skolan skulle skrivas långa texter som sedan skulle lämnas in för bedömning. Många suck och mycket klagande fyllde klassrummet, samtidigt som jag såg den framförvarande skrivprocessen som något ytterst roligt. Kugghjulen i hjärnan drogs snabbt igång och datorns tangentbord fick arbeta på högvarv. 

Jag är en av de före detta gymnasieelever som fick tampas med en oerhört tung gymnasiegång, då Coronaviruspandemin Covid-19 utbröts. Distansstudier till en kombination av stor osäkerhet samt oro vad gäller utförandet av studentskrivningarna har jag upplevt som något fruktansvärt tungt. Detta har tärt fysiskt, psykiskt och socialt (vilket det nog gjort för alla oss). Mer om detta i kommande blogginlägg. 

Så, för tillfället är livet inte så superduper händelserikt då pandemin sätter stopp för många roliga resor och evenemang. Därför kan jag inte utlova blogginlägg som fyller exotiska bilder från länderna i söder - istället bjuder jag på det liv jag lever för tillfället här i Vasa. Men jag trivs bra i det lokala samhället, och har alltid gjort detta. Second hand, fotografering, mode samt en gnutta inredning har jag att dela med mig av, så en sådan salig blandning lär dyka upp här i form av olika inlägg. 

 

Jag hoppas att mina inlägg ska vara underhållande att läsa. Välkommen att ta del av mitt liv!