IMG 8337

Sommarens sista dagar

Skrivet av Aida Lax 03.09.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Vardagen lär börja rulla på nu i september igen. Sommarjobbet tog slut i mitten av augusti, och sedan det kom till sin ända har jag haft lite ledigt. För min del blir det att ha ett mellanår nu från och med i höst. På flit faktiskt, eftersom jag verkligen ville ha en paus från studierna. Tänk ändå att 13 år gått åt utbildning, från förskolan till idag. Känns ändå som att min första skoldag i årskurs 1 hände just.

Jag minns ju så tydligt var min egen pulpet var placerad i klassrummet, att pappa var med mig en kort stund av dagen och att jag blev invald till klassens elevrådsrepresentant utan att vara medveten om vad jag blev invald till. Klasskamraterna hade visst röstat fram en elev i rådet utan att riktigt vara medvetna om att denna lilla sjuåriga dam inte visste vilken titel hon tilldelades och vad elevrådet gick ut på. Men det klarnade väl sig i ett senare skede för mig. Det var för mycket intryck att ta in under hela dagen, men lite komiskt ändå. Skrattretande helt enkelt. 

Sommaren kom och gick med all världens fart. Aldrig har jag upplevt sommaren så snabbt som jag gjorde i år. Men, förutom sommarjobb hann jag också göra en del saker som relateras med semester. Gjorde små roadtrips, bla. till Tammerfors, Lahtis och Jakobstad, firade två konfirmander samt min student, försökte sy om en klänning (men hittade alldeles för många fel på den så jag lät det vara), lyssnade på en jazzkonsert i stan, träffade en barndomsvän jag inte sett på flera år, firade midsommar tillsammans med familjen samt mina närmsta vänner, och så vidare.

AfterlightImage 45

Aspegrens trädgård. Otroligt vackert ställe som jag verkligen kan tipsa om. Första stoppet under vår dag till Jakobstad. 

AfterlightImage 44

Snabbvisit till café Brödhörnet, Jakobstad. 

AfterlightImage 43

Och för någon vecka sedan blev jag överraskad med middag på restaurang Hejm. Fyrarätters, underbart gott. Här en bild på efterrätten.

 

Hösten har börjat knacka på: mysbelysning får läggas på redan vid 18-snåret, solen står inte lika högt uppe och ibland känns den där krispiga, kalla doften av sval luft utomhus. Det är just det jag gillar extra mycket, då hösten är påväg. Jag vet aldrig vad jag ska svara på frågan som lyder: "Vilken är din favoritårtsid?". Den årstiden vi befinner i just då frågan ställs är oftast mitt svar. Svårt att välja då det finns fyra alternativ, men denna variation är det jag gillar. Så nu svarar jag höst. Höstens friska vindar för med sig mycket, bland annat ny, motiverande energi i kroppen. Hösten känns alltid som en tankning av energi till livet. Inspirerande och motiverande på något sätt. Nya, friska och fräscha vindar. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar