Alexandra alanning

5 life hacks du borde veta!

Skrivet av Alexandra Grahn 07.01.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Vem älskar inte ett bra life hack? 

 

Jag gör i alla fall och samlar på dem. En del fastnar jag för andra inte, älskar känslan när man lär sig något nytt som underlättar ens liv.

 

Mitt första tips handlar om mat och det har jag stulit av min kompis Mia. Hej på dig om du läser, vet inte om hon skulle kalla det för life hack men jag gör.

Var hemma hos dom under jullovet och åt en jättegod paj. Hur har du gjort degen frågade jag? Hon skratta lite och sa; den är köpis, fryst! 

I veckan gjorde jag själv en variant med samma frysta deg. Så gott! Jag vill gärna äta paj ofta men drar mig för laga det eftersom jag tycker det blir så många moment när man också ska göra degen. 

Vet att det inte är många ingredienser men jag är lat och har inte alltid tid att lägga ner den kärlek en pajdeg behöver för att bli perfekt.

Så mitt tips som underlättar vardagen är att köpa en fryst pajdeg det blir lika bra, om inte bättre.

När man slipper göra degen kan man fokusera på innehållet, det viktiga.

fullsizeoutput 359f

Suddig bild på god paj. Det bästa är att man kan slänga i vad man nu råkar ha hemma. Här är allt från bacon till parmesanost i denna. 

 

Life hack nummer två handlar om vatten. Jag dricker för lite vatten på dagarna, tjatar på mig själv att jag borde dricka mer. 

Ett tips jag såg var att dricka varmt vatten med citron i. Så det gör jag på mornarna, samtidigt som jag kokar grötvatten åt Sally häller jag upp varmt vatten med en citronskiva i åt mig.

 

Det tredje handlar om kyla. Älskar yllehalsdukar men hatar när dom kliar mot huden. Så därför har jag börjat ha en tunnare halsduk i behagligt material innanför jackan och sen min stora halsduk ovanpå. Då kliar det inte! 

fullsizeoutput 3563

Sally har också dubbel halsduk när det är kallt! 

 

Fjärde är också mat. Jag fryser in övermogna bananer färdigt skivade, sen är det bara att ta fram och göra smoothie. Plus att de gör att smoothien blir kall direkt också.

 

Mitt femte och sista life hack handlar om kläder. Kom att tänka på det här när jag läste Linnea som skrev ett inlägg om garderobssnack. 

Jag har sedan en tid kört med säsongsförvaring. Har utrymmesbrist i skåpen så jag packar ner det jag inte använder just nu och tar upp det efter en tid eller när ny säsong börjar.

Ett tips till tipset här är att förvara kläderna i genomskinliga lådor för då får man ett hum om vad det är för skatter som gömmer sig där i, och man behöver inte riva upp alla lådor för att hitta det man söker. 

Det var mina fem tips!

 

Har du något bra life hack jag borde veta om? Skriv gärna ner det här!

Kommentarer

  • Magdalena 11/01/2019 3:49pm (22 månader sen)

    Här är en till som till som är lat när de kommer till att göra pajdeg, skönt att höra att de finns andra ????

    • Alexandra Grahn 14/01/2019 9:01am (22 månader sen)

      Skönt att höra att det finns andra :D

Skriv en kommentar