Alexandra alanning

9 saker om föräldraskapet

Skrivet av Alexandra Grahn 04.06.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Vi har slängt ut önskerubriker i Sevendays inofficiella Fb-grupp. Ideala Catariina fick "saker med föräldraskapet som tog mig helt på sängen" och jag tänkte låna den lite och lista mina egna grejer. 

 

I veckan blir Sally sex månader och nu börjar man känna sig lite varm i kläderna, eller så inte.

fullsizeoutput 2bb9

Ikväll hade vi vår sista officiella träff med mammagruppen där papporna också var med. Vi pratade om just föräldraskapet. Här är min lista på saker som mer eller mindre tog mig på sängen: 

 

Att man inte längre är nummer ett i ens liv. Nu är det någon annan (hon) som är viktigare än en själv och man tar det helt för givet att det är så. Jag är inte längre den viktigaste personen i mitt liv och det känns helt naturligt. 

Att man plötsligt blev en mamma. Mittiallt kan man en massa nya saker och det man inte kan så lär man sig. 

Jag vet en massa saker som när hon behöver äta, hur man ska få henne att sova och vilken body hon int gillar att sätta på och hur man ska sätta på den så att hon int märker att hon int gillar det. 

Jag vet mycket om henne som hon inte själv vet. Mama knows best helt enkelt.

fullsizeoutput 2cf4

fullsizeoutput 2cf6

 

Man kan aldrig packa för noggrant. Vare sig det är en träff med mammagruppen eller en resa till Österbotten the diaper bag är aldrig tillräckligt genomtänkt. Antingen har man för lite eller för mycket med. 

Hur lite egentid man har. Att duscha eller köra iväg ensam till butiken är kvalitetstid för mig själv these days. Man behöver få andas lite i lugn och ro ibland. Som tur blir det mer och mer att jag kan göra saker själv. 

Int för att jag har något behov att av sticka iväg och backpacka i Sydamerika men visst vore det nice med kanske en dag på stan utan barnvagn nu som då. 

Tid är bristvara. Att man inte uppskattade den oändliga mängd med tid man hade innan man fick barn. Då tyckte man ju såklart också att man aldrig hann med nåt men nog låg man på soffan och åt godis för det.

Nu är dagarna indelade i Sally sover eller inte sover och när hon sover om hon sover bra så är det i raketfart jag kan göra eget stuff (som att skriva detta inlägg). 

 

fullsizeoutput 2cee

Dyrt med barn. Jag kan handla på loppis, vi behöver inte köpa allt. Fast vi säger si eller så blir det ändå dyrt i slutändan. Innan Sally föddes googlade Simon på vad det kostar att ha barn, haha!

Han hittade inget vettigt svar men jag skulle säga att det är dyrare än man tror.

Dagarna går snabbt. Alltså vad fort det har gått inser jag nu när jag fått lite perspektiv.

Känns som igår det var kolikskrik och vaknätter och nu har man plötsligt en halvåring som försöker lära sig att åla och ropar hee hee hee åt mig. 

Underskatta inte din partner. Hen gör nog mer än man tror. Det är lätt att man fastnar i jag jag jag och börjar gräla.

Man är ju oftast två i ett föräldraskap och då kan man maximera tiden så man hjälps åt på bästa sätt. 

Man slutar aldrig förvånas. Utvecklingen går så fort fram att man nästan int hinner med. Babyn bara växer och växer och lär sig nya saker hela tiden.

Man bara, oj se på det här va hon har lärt sig. Typ varje dag nåt nytt, man slutar aldrig förvånas. 

fullsizeoutput 2cef

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar