Alexandra alanning

Åbo tur och retur

Skrivet av Alexandra Grahn 23.05.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Skrev ju tidigare en lista över saker som är bra med Åland. Här kommer en sak som är dåligt med att bo här: att måsta åka färja mitt i natten. 

Jag och Simon hade ett ärende till Åbo igår och tog "morgonfärjan" dit alltså steg upp klockan två på natten, tog bussen till Långnäs och steg på färjan 03.20... snark... Vi var hela dan i Åbo och tog sedan kvällsbåten hem vilket betyder att vi var framme ettiden på natten i Långnäs och sen hemma ungefär klockan 02.00. Härligt. Jag är som tur ledig idag men Simon steg upp och for på jobb. Men det är väl sånt man får ta när man bor här. Var förvånad över hur många ålänningar som gjorde samma resa som vi alltså åkte på moron och kom tillbaka med kvällsfärjan. Jag förstår att det är många som hellre åker till Sverige om man bara kan för det går mycket snabbare och mycket bättre tider. Men nu måsta vi till Åbo och fick bita i det sura äpplet. 

Men jag hann shoppa lite där har inte shoppat på hela våren så de var riktigt kul att gå i lite butiker i gen. Gillar Åbo som shoppingstad kanske för att jag varit där så sällan. Tycker de har bra utubud och bra service i alla affärer. Jämför man med t.ex. Helsingfors där alla är så stressade hela tiden och mycket folk och jag har aldrig upplevt att man får nån kundservice där men det får man däremot i Åbo. Blev bland annat ett besök till min absoluta favoritmärke just nu COS. Tyvärr eller kanske som tur är det ganska dyrt där så man har aldrig råd med många plagg därifrån men en fin sommarklänning hitta jag. Vi hann också äta middag med min småkusin och hennes man i Åbo så en helt bra dag blev det trots att det blev mycket resande mitt i natten. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar