Alexandra alanning

Åländska tågbloggaren

Skrivet av Alexandra Grahn 12.06.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Då var det dags att åka hem igen, eller tillbaka. Tärjär och Österbotten kommer alltid vara den plats som är mest hemma för mig. Nu när jag var där funderade jag såklart om jag skulle vilja flytta dit igen. Svaret är både ja och nej. 

Ja eftersom det är där jag växt upp jag känner till platserna hur allt fungerar och där finns familjen, vännerna och släkten. Nej eftersom avstånden är så långa. Skulle antagligen bo Tärjär men knappast jobba där vilket betyder en hel del bilkörning till och från jobb ( på vägar som dessutom sköts dåligt).

Nej eftersom jag knappast skulle få göra och jobba med det jag gör just nu. Och nej eftersom det är roligt att prova på något nytt. Att lära känna en ny plats nya människor och  att dom får lära känna mig utan att veta allt om vem man är. Det är nyttigt att skapa nya relationer i livet. Jag säger inte att det aldrig skulle hända ifall jag bodde i Tärjär men på Åland blir jag tvungen att hitta nya vänner. 

Bild 12 06 2017 kl. 16.48 2Hej från ett tåg någonstans mellan Tammerfors och Åbo. Några timmar kvar här sen är man ändå  bara halvvägs fram. Suck. Det fanns inga lediga hytter på färjan så jag får försöka hitta en lugn plats att sitta på. Antagligen är det en proppfull färjan eftersom hytterna var slut. Nåja klockan två inatt är jag hemma i egen säng. 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar