Alexandra alanning

Ålänningen

Skrivet av Alexandra Grahn 17.11.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

IMG 1689

Äntligen är bilen ålänning. Tog bara över en månad kändes som hundra besök till tullen och motorfordonsbyrån och tusen papper. Att bo på den här ön som har en hel del egna bestämmelser och tillvägagångsätt är inte alltid lätt. Bor man här ska bilen vara registrerad i det åländska bilregistret och har åländska brickor. Eftersom vår nya bil först var svensk sen kom via Finland till Åland krävdes det en hel del papper och beslut innan allt var klart för registrering här. 

En sak som fungerar annorlunda än i Finland är att man får en kallelse till besiktning. Det kommer en lapp hem på posten som säger när man ska åka in och besikta. Först tyckte jag det var konstigt, måst jag liksom vara just den dan å besikta? Men det måst man int man kan också byta dag. Men det är ganska praktiskt egentligen eftersom man då int glömmer bort det. Pinsamt och olagligt när man märker att man kört med obesiktad bil i flera månader. Där gillar jag det åländska systemet men det finns också mycket som int är så lätt här som till exempel tullen och postpaket, men det är en helt annan historia. 

 

Aj aj, vilken fredagsfillis att äntligen få dom där plåtarna i hand och gå hem och tänka YES NU ÄR DET KLART! Hade jag int varit gravid hade jag firat med ett stort glas rött. Tar istället ett glas med kallt vatten och hoppas att det lugnar ner min halsbränna. 

 

Ha de bra! 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar