Alexandra alanning

Året 2017

Skrivet av Alexandra Grahn 26.12.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

 Ifjol skrev jag om att 2016 blev ett bra år. Året innan hade varit ganska pissigt och det var otroligt skönt när det äntligen vände. Om 2016 var ett feelgood år med flytt, nytt jobb, ny stad nya vänner så har 2017 tagit allt till en högre nivå. 2017 var the year med lägenhetsköp,examen och baby. 

Januari

I januari hade jag inte längre något jobb utan nu skulle gradun skrivas och det blev studiestöd igen. Började det nya året med att åka hem till Tärjär en vecka. Tillbaka på Åland gjorde jag lite inhopp på tidningen mellan varven jag var hemma och skrev gradu. Hann också med lite festligheter i januari som JCI:s årsfest och Idrottsgalan 2017. 

IMG 6580

SNÖ Det var kallt i Tärjär men jag och lillasyster trotsa kylan och for ut och skida. 

Februari

Det var så fint väder på Åland i februari vissa dagar så man blev lite lurad och trodde att våren redan kommit. Jag låg,satt,stod hemma i lägenheten och skrev gradu. Fick ont i ryggen av att sitta på soffan och skriva i dålig ställning. Gjorde också inhopp på tidningen. I slutet på februari åkte jag till Rotterdam en vecka och bodde hos min moster. Vi åt gott, skratta och hade det bra. 

IMG 6928ROTTERDAM Det var dimmigt kallt och regnigt i Holland men sällskapet var desto bättre. Har kommit fram till att jag inte nödvändigtvis behöver bo i en storstad, Mariehamn räcker bra, bara jag nu som då får åka till en större stad och lufta mig lite. Känna storstadspulsen men sen få åka hem till tryggheten igen. 

Mars

Mars bjöd också på fint väder och nu började man längta efter våren på riktigt. Jag åkte över till Stockholm en helg och bodde hos min kompis Lena. Jag skrev gradu och uppsatser och gjorde lite frilansjobb och vi letade på allvar efter egen lägenhet. 

IMG 7302GAMLA STAN Turist javisst! Lena var nyinflyttad till Sthlm och vi gick mest omkring och upptäckte vad staden hade att erbjuda. Hade aldrig varit i gamla stan i Stockholm tidigare. 

April 

April var månaden då allt hände. Hittills hade man mest lunkat på i en jämn takt men nu mittiallt hände flera livsförändrande saker på en samma gång. För det första köpte vi lägenhet. Samma vecka som vi genomförde köpet fick jag ont i magen på ett sätt jag aldrig tidigare känt. Det visade sig vara plus på stickan och vi skulle bli tre innan året var slut. Jag jobbade vidare med gradun som snart skulle lämnas in och hade några andra uppsatser också som jag kämpade med. Jag var också en vecka i Ylläs med familjen precis efter att jag fått veta att jag var gravid. Mådde hur bra som helst skida och åkte slalom utan problem. Det vände sen när jag kom hem från Lappland. Vi hade precis flyttat in i nya lägenheten innan jag åkte iväg och allt var ett stort flyttkaos och plötsligt slog gravidillamåendet till och jag började spy varje dag. 

IMG 7418EGEN LÄGENHET Första gången i egna hemmet efter att vi skrivit på köpebrevet. Här var vi ännu inte medvetna om att det låg en tredje familjemedlem i magen. 

Maj 

Maj blev en ganska tuff månad. Jag spydde flera gånger om dagen och kunde inte laga mat för då börja jag må illa. Min deadline med examen närmade sig och jag satt hemma och skrev och skrev och mådde pyton. Att sitta på soffan och skriva och sen måsta springa in på wc och spy var inte direkt hejsan. Klarade till sist av att ligga i sängen med datorn på magen då fick jag något gjort. Jag gjorde också lite frilansgrejer åt tidningen och varje gång jag åkte ut på något med fotografen hoppades jag att jag inte skulle behöva be att stanna bilen så jag fick spy. Jag lyckades att "må bra" alltid när vi var på reportage, drack mycket vatten så att jag inte blev åksjuk. I maj dog vårt marsvin Molly och det blev en ganska stor sorg vi hade haft henne i så många år. 

IMG 0025ÅLAND GRÖNSKAR En glad bild trots att det var en tuff månad. Mamma var hit på besök och vi for på evenemanget Åland Grönskar, vädret var på topp och naturen så vacker! Maj och juni är nog en av favoritmånaderna här på ön när allt grönskar. 

Juni

Oj vad jag hade väntat på juni. Jag hade lämnat in allt studierelaterat och nu fick jag äntligen betygen hem på posten. Den lyckan alltså när jag väl höll pappren i handen. Jag var klar med mina universitetstudier! Jippii aldrig mer tänkte jag nu får det vara färdigt studerat (åtminstone för en tid) nu ska jag njuta av sommaren. Jag var helt ledig i juni. Inga studier inget jobb. Jag njöt av att bara vara. Åkte hem till Tärjär en sväng och till midsommaren kom våra kompisar från Tärjär hit på besök plus Lena som åkte över från Stockholm. Det blev en jättebra midsommar, vi deltog i traditionell åländsk lövning och resning av midsommarstången. Badade bastu ute i Eckerö och åkte ut till Föglö på midsommardagen. Nu hade mitt illamåendet gett med sig och jag kände mig som en ny människa. Kunde äntlingen börja njuta av att vara gravid. 

IMG 0195

POL MAG. Äntligen klar med studierna! 

Juli 

I juli började jag jobba igen. Det var skönt att vara tillbaka på jobb och inte ha några studier att tänka på. Att jobba på en tidningsredaktion på sommaren är jätteroligt. Juli är månaden då typ allt händer på Åland. Rockoff-veckan hade vi Mia och Markus på besök och vi såg många bra artister. Jag kände mig knappt gravid och såg inte heller gravid uta började nästan undra om det ens fanns någon där inne? 

IMG 0784

TOTO Några andra ville också se TOTO på Rockoff.  

 Augusti 

I augusti fortsatte vi ha besök hann bara tvätta gästsängkläderna innan nästa kom. Min lillabror och flickvän var här och lillasyster och en kompis sov också här några nätter. Jag jobbade i augusti men hösten var osäker och jag visste inte om jag hade jobb. Augusti bjöd på bra väder och vi njöt av sensommaren och plockade årets första kantareller och var ut och seglade. 

IMG 1059DEGERSAND Jag alla dagar var det int bra väder. Just den här dagen börja det regna när vi åkte till Degersand med lillasyster. 

September

Den här månaden löste det sig med jobb ända fram till mammaledigheten. Vi åkte till Grekland på bröllop med kompisgänget och alla fick magsjuka. I september började jag känna av mer och mer att jag faktist var gravid. Lite foglossning, lite mer tungt att gå och mera hungrig. Jag jobbade på men började längta efter att bli mammaledig. I september var det Skördefest på Åland och jag Simon och en kompis åkte Åland runt till olika gårdar.

IMG 1293

BABYBUMP I Grekland började magen synas mer ordentligt, speceillt med simdräkt på. 

Oktober 

Sista månaden på jobb innan mammaledigheten. Fysiskt var det en tung månad och jag längtade efter att bli ledig. I oktober åkte vi till Österbotten två gånger. Först hämta vi hem nya bilen och andra gången var det Mia och Markus bröllop + min surprise babyshower. 

IMG 1610BABYSHOWER Jag trodde ju inte att det skulle ordnas någon babyshower för mig eftersom alla kompisar och släkt finns i Österbotten. Men min mamma hon kan ordna hon. Det var så roligt att få träffa alla kompisar och kusiner. 

November 

Äntligen ledig tyckte jag till först. Sen fick jag ganska tråkigt. Efter att ha städat lägenheten, handlat alla julklappar och tvättat alla babykläder hade jag inte mer att göra längtade efter december så att vi skulle få se vem som bodde i min mage. 

IMG 1656MAGE Hej hej stora magen som snart skulle vara ett minne blott. 

December

Jag hade bf fjärde december och den dagen kom och gick utan att något hände. Men fem dagar senare den nionde december, då kom hon vår julklapp. Som vi hade väntat. December har i år har varit helt annorlunda än tidigare år. Tidigare år har man väntat på julafton och julhelgen men nu i år kom julafton tidigare och allt med jul kändes plötsligt så oviktigt. Vi hade äntligen fått vår lilla skatt och nu var det hon som ställde och styrde våra liv. 

IMG 1914ÄNTLIGEN 9.12 då äntligen kom hon. 

 

Det var år 2017. Två år har vi nu bott på Åland. För ett år sedan hade jag aldrig kunnat tro att vi skulle avsluta år 2017 med att få en baby. Väntar med spänning på hur nästa år blir. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar