Alexandra alanning

Året som gått (del 1)

Skrivet av Alexandra Grahn 28.12.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Att skriva sammanfattning av året är bland det bästa jag vet. Gjorde det också innan jag hade blogg och skrev då i ett word-dokument eller i anteckningsblock. 

Befriande känsla att gå igenom året vad man gjort och hur det blev.

Man glömmer lätt så det är bra att ha uppskrivet eftersom åren flyter lätt ihop nuförtiden tycker jag. 

För min del blev det här året inte likt något år tidigare. Första året med barn och egen familj så mycket nytt. 

Sammanfattar året som ett av dom tuffaste hittills. Lärorikt med så mycket kärlek och känslor är det ett år som jag sent kommer glömma.

Mest bebisbilder eftersom det av naturliga skäl varit Sally som tagit mest plats detta år.

Nu kör vi, året 2018:

 

Januari

 

DSC00191

fullsizeoutput 3282

 

Sally en månad gammal. Sov mest (även om det inte kändes så då men nu när man ser tillbaka på det så var det nog den månad hon nästan bara sov) och åt mycket. Hade varit en jättebra månad om jag inte fått bröstinfektion. 

Kändes som vi var på rådgivningen eller hälsocentralen varje vecka antingen med Sally eller mig. Gick mycket barnvagnspromenader och Sally sov bra i vagnen, mellan fyra och fem timmar i sträck. 

Mamma var här i slutet på månaden och Simon började nytt jobb. Han väckte mig alltid på mornarna och vi åt frukost tillsammans när Sally sov. Sen for han iväg på jobb och jag fortsatte sova med Sally, det var ganska mysigt om jag int hade haft så ont hela tiden. 

 

IMG 2109

 Bö!

 

Februari

 

 

fullsizeoutput 3283

IMG 2223

 

Hej februari och Sally två månader. Nu började hennes kolik och det upptäcktes samma helg som min kompis Erika var här. Inget drömscenario direkt då vi hamnade in på barnavdelningen för observation samma helg eftersom Sally bara skrek och skrek. Konstaterades att det bara var kolik.  Vi fick jättebra vård och träffade bra läkare efteråt på uppföljningen.

Den här månaden bar vi henne hela tiden och hon skrek och skrek mest eftermiddag och på kvällarna. Som tur sov hon bra från kanske tre på natten till 11-12 på förmiddan. 

Vi firade Simon 30-år och hans fammo kom hit på överraskningsbesök och vi hade kalas. Jag åt jättetråkig amningsmat hela februari för att underlätta för Sallys känsliga mage. Drömde om choklad och kaffe och vakade på nätterna.

 

IMG 2237

Puss! 

 

Mars 

 

 

IMG 2430

DSC00490

DSC00452

 

I mars blev Sally tre månader och vi hade dop i Tärjär. Hon skrek sig igenom dopet och så fort det var över blev hon tyst. La sen ut henne i vagnen och hon sov resten av festen. 

Jag och hon var två veckor i Tärjär  och det var skönt att få vara hemma och umgås med mamma och pappa. Behövde få vara i där jättemycket just då kändes det som.

Träffade kompisar och njöt av vintern och Sally träffade massor av mina släktingar. Sally är första barnbarnsbarnet för både min fammo och faffa och Simons fammo och faffa. Min mommo och moffa har fem andra barnbarnsbarn.

 

DSC00508

:)

 

April

 

IMG 2506

fullsizeoutput 2b6b

 

I april började Sally sova lite bättre och hennes kolik var nästan helt borta. Hon fick sin första smakportion i april och jag hade mjölkstockning igen. 

Vi gjorde inte så mycket denna månad var mest hemma. Jag drack kaffe igen och var vid det här laget konstant sötsugen eftersom jag vakat så mycket på nätterna i flera månader. 

Mamma var här en sväng och det blev vår på riktigt. Jag var glad över att ha klarat första vintern med bebis.

 

IMG 2543

Tjena!

 

Maj

 

fullsizeoutput 2cef

 

IMG 2686

fullsizeoutput 2d07

 

Maj var en rolig månad då det hände mycket. Jag, Simon, Sally och Sallys fammo var en sväng till Uppsala på lite shopping i början av maj. Det var jätte varmt den dagen och vi var inte alls förberedda på det. Sallys fammo köpte en solhatt åt Sally som hon hade sen resten av sommaren. 

Min vän Vanja gifte sig i slutet på maj och vi for till Österbotten på bröllop. Jag och Sally var en vecka i Tärjär också. Det var varmt i maj och vi firade min första morsdag och tog bilder bland vitsipporna. 

I maj hade Sally börjat sova så pass bra på nätterna att jag inte behövde gå upp med henne på natten när hon vaknade. Hon somnade om i sängen, hurra! Förutsatt att jag låg bredvid då men i alla fall framsteg. 

 

fullsizeoutput 2bdc

Kompisar!

 

Juni

 

fullsizeoutput 2d4e

 

fullsizeoutput 2d4a

fullsizeoutput 2f20

 

I juni njöt jag av att Sally sov bättre och bättre. Vi chillade mest i början av månaden åt glass på stan och sånt. Sen var det fotbollscup här och min kusin spelade och jag och Sally såg många matcher. Min fammo och faffa var också här under fotbollsveckan och vi umgicks med dom en hel del.

Midsommaren var kall så in i norden, of course. Sally som nu var ett halvår hade fleecehalare på midsommarafton plus att hon fick sina två första tänder den helgen. 

Salsons mage var äntligen bättre nu när hon åt lite mer fast föda än bara mjölk. Vi firade midsommar hos Simons föräldrar och det var en skön början på sommaren. Resten av sommaren blev kanske inte så bra som jag hade hoppats på men mer om det i del två. 

 

fullsizeoutput 2dc2

Häj!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar