Alexandra alanning

Att äta kakan och ha den kvar

Skrivet av Alexandra Grahn 01.11.2016 | 2 Kommentarer

Idag kom skattetoppen från 2015. Läste just detta och tänkte att precis så är det, var är alla kvinnor? 

Det är fortfarande flest medelålders män som är med och toppar dessa listor. Själva skattetoppen i sig har jag inget emot. Jag tycker som många andra att det är bra att man ser alla som bidragit med mycket pengar till samhället. 

Det har pratats mycket om utbrändhet i den finlandssvenska bloggvärlden. Mycket om kvinnor och utbrändhet. Kvinnor jobbar hårt, kämpar och presterar tills man bränner ut sig. Jag har funderat mycket på det här ämnet. Kvinnor, karriär och familj. Är det en möjlig ekvation? Är det möjligt att två vuxna i en familj gör karriär samtidigt som man har familj. Är det möjligt att kvinnor tar sig upp till skattetopparna utan att bränna ut sig? Nåt måste man väl offra, eller?

Kan man både äta kakan och ha den kvar? 

Citatet från filmen The Devil Wears Prada summerar det ganska bra tycker jag. Citatet handlar visserligen kanske inte om utbrändhet men att jobba mycket:

"That's what happens when you start doing well at work. Let me know when your entire life goes up in smoke, then it's time for a promotion."

Men jag vägrar tro att det är så. Man måste väl kunna göra bra ifrån sig yrkesmässigt men ändå ha det bra på det personliga planet. Eller?

IMG 5470

Tog en bild för nån vecka sedan efter att ha jobba sex långa dagar i sträck. Slut som bara den men smila på ändå. Nu har jag varit ledig å ser fram emot lite jobb igen! 

 

 

 

 

Kommentarer

 • LillMorran 02/11/2016 5:48am (7 år sen)

  I denna "jämlika" värd vi lever i idag. Varför inte ha en lista över de kvinnor som tjänar mest???? ....det skulle jag tycka är inspirerande och intressant! :)

 • Hanna Stigzelius 02/11/2016 6:31pm (7 år sen)

  Tja. Jag tror nog att om man skall bli så där framgångsrik så måste man nog offra något. Oftast är det kanske familjen då?! Men jag vill ju tro att allt går. Men är nog rätt att det inte gör det.

  • Alexandra Grahn 02/11/2016 7:16pm (7 år sen)

   Så är det väl tyvärr. Eller så måste man bara hitt rätt sätt att kombinera det på!

Skriv en kommentar