Alexandra alanning

Avstånd.

Skrivet av Alexandra Grahn 16.04.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Det sämsta och bästa med att bo på Åland är avstånd. Det är tråkigt att det är så långt till fastlandet och Österbotten men bra att det är så korta avstånd här på ön. Har blivit bortskämd med att vi bor så nära stan, affärer, jobb och aktiviteter.

Det mesta är inom gångavstånd och det är nice när man är hemma på dagarna och kan gå med vagnen in till stan.

 

Läste om att det blir allt vanligare att man inte har råd att bo i samma kommun som man jobbar i. Allt fler pendlar till sina jobb. 

Simon går eller cyklar till jobbet och det gjorde jag också när jag jobbade. Det här med avstånd är något som gör att man gärna vill bo här. Det faktum att man int behöver lägga ner en timmes bilfärd varje dag på att pendla till och från jobb.

 

Det skulle vi kanske måsta göra om vi t.ex. bodde i Österbotten nånstans och jobbade i en stad. Man får mycket mer fritid när det tar tio minuter att gå till jobbet. Det är nära till affärer och restauranger och café. 

Här finns inte allt men det mesta så att man klarar sig. Att det är långt till fastlandet är tråkigt, att man int bara kan sätta sig på tåg eller buss och åka iväg när man vill.

Var man ska bo i framtiden är nåt jag funderat mycket på sen vi fick Sally. Är det Åland, är det Österbotten eller någon annanstans? 

Åland har många fördelar får se hur det blir. 

 

IMG 0766Min väg till jobbet såg ut så här. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar