Alexandra alanning

Bättre?

Skrivet av Alexandra Grahn 14.01.2018 | 1 Kommentarer

Har inte hunnit öppna datorn på några dagar. Har haft fullt upp med att bli friskare, medicinerna börja hjälpa, tills i natt då det blev sämre igen och jag vakna med smärta. Blev så besviken. Trodde att det hade vänt men tydligen inte. Jätteintressant information säkert, nästa vecka hör läkaren av sig och jag ska på ultra för att se om det finns en böld i bröstet. Usch. 

IMG 6856

LJUSET. En favoritbild från ifjol i gamla lägenheten. Känns som ett evighet men det är int ens ett år sen. Det var slutet på januari eller början på februari och jag minns att ljuset hade återvänt och allt kändes så bra. Låg på golvet och skrev gradu. 

Nå, hellre är jag sjuk än Sally. Lite trist bara att det är därifrån hon får mat som ska krångla. Hade hellre brutit en tå eller nåt. Helst av allt vill vi få vara friska. Var livrädd att vi skulle få med oss nån bobba från HVC när de satt en massa tanter där å hosta i väntrummet. 

Har lite smått börjat mentalt ställa mig in på att jag kanske inte kan amma om jag int blir frisk. Kan int fortsätta med att vakna mitt i natten av smärta. Jag får panik när det tar så sjukt. 

 

Tre saker jag funderar på just nu: 

1. Hur ska jag få Sally att somna tidigare än klockan ett på natten? Hon tar powernaps på kvällen och vägrar somna innan klockan ett... zzZZzz... 

2. Årets presidentval är så tråkigt. Knappt så man märker att det är ett val på gång ens. 

3. Att jag inte har några stora "måsten" detta år. Förra året gjorde jag klart studier, var gravid och födde barn. 2018 ska jag bara chilla.

 

IMG 2012PROJEKT 2017, aka Sally. 

 

Tre saker jag ska göra i veckan: 

1. Köpa nytt shampo och balsam.

2. Posta iväg lite grejer till Österbotten.

3. Lyckas få Sally att somna i vagnen på balkongen. 

 

Tre saker jag vill göra i veckan: 

1. Lyssna på senaste avsnittet av Ted&Kaj-podden.

2. Blogga. 

3. Kunna ta en powenap på kvällen. 

 

Tre saker jag vill göra det här året:

1. Ta ny profilbild till bloggen. 

2. Åka till Österbotten (flera gånger). 

3. Chilla med Sally.

 

2016 IDA3711 kopia

2016. Har bloggat på Sevendays sedan oktober 2016.  

 

Tre saker jag är glad över: 

1. Att vi har fått vår Sally. 

2. Att få se henne utvecklas, det händer så mycket varje dag.

3. Att vi går mot vår och ljusare tider. 

 

Tre saker jag längtar efter:

1. Att dricka kaffe igen (paus pga amningen)

2. Tärjär 

3. Att smärtan i bröstet ska försvinna. 

 

 

Ha de bra! 

 

 

 

Kommentarer

  • Anneli 16/01/2018 8:26pm (4 år sen)

    Var barmhärtig mot dig själv, hur det än går med amningen. Bra att du får hjälp nu. Om du ammar även nu, så nog är väl bebisens amningsgrepp kollat? Ett dåligt grepp leder ofta till att de inte "tömmer" brösten lika effektivt och då bildas mjölkstockning/inflammation lättare.

    Alltid lyckas inte amningen hur man än det skulle vilja. Min syster var med om en häftig bröstinflammation (crp låg på över 300) med deras andra barn, efter att ha ammat förstfödda 1,5år. Andra bebisen hade helt enkelt nåt fel på sugtekniken och hade även svårt att äta ur flaska i början (min syster fick då efter många om och men en läkare att gå med på att skriva ut mjölkhämmande mediciner åt henne, vilket var det ända rätta med tanke på hennes egen fysiska hälsa. Psykiskt var det nog otroligt tungt.)

    • Alexandra Grahn 17/01/2018 9:57pm (4 år sen)

      Tack, jo det är väl så att man är ganska hård mot sig själv. Antagligen var tekniken fel i början och därav såret. Nu har hon bättre grepp men såret var väl svårläkt så därav infektionen.. Hoppas så det ska funka framöver, har börjat ge med sig lite :)

Skriv en kommentar