tisdag 16 januari 2018 - 14:55

Ett fejs att titta på

Hej från ett stormigt Åland. Det blåser och färjor ställer in turer, riktigt ö-väder. Det blåser så pass mycket att man int ens vill gå ut och gå. Igår for jag och Salson en sväng till Maxinge och shoppa lite men idag har vi bara suttit inne due to the weather. 

Vi var också en sväng via redaktionen där jag jobba innan jag for på mammaledigt. En av kollegorna sa att "nu ska du sitta och titta på henne ordenligt för typ om 20 sekunder så börjar de skola". Så det är väl det jag gör på dagarna tittar på detta fejs: 

26905663 10156022293810967 2022827085 o

Har int så mycket mer än så att säga just nu. Ska fortsätta titta. 

Ha de bra!

söndag 14 januari 2018 - 19:21

Bättre?

Har inte hunnit öppna datorn på några dagar. Har haft fullt upp med att bli friskare, medicinerna börja hjälpa, tills i natt då det blev sämre igen och jag vakna med smärta. Blev så besviken. Trodde att det hade vänt men tydligen inte. Jätteintressant information säkert, nästa vecka hör läkaren av sig och jag ska på ultra för att se om det finns en böld i bröstet. Usch. 

IMG 6856

LJUSET. En favoritbild från ifjol i gamla lägenheten. Känns som ett evighet men det är int ens ett år sen. Det var slutet på januari eller början på februari och jag minns att ljuset hade återvänt och allt kändes så bra. Låg på golvet och skrev gradu. 

Nå, hellre är jag sjuk än Sally. Lite trist bara att det är därifrån hon får mat som ska krångla. Hade hellre brutit en tå eller nåt. Helst av allt vill vi få vara friska. Var livrädd att vi skulle få med oss nån bobba från HVC när de satt en massa tanter där å hosta i väntrummet. 

Har lite smått börjat mentalt ställa mig in på att jag kanske inte kan amma om jag int blir frisk. Kan int fortsätta med att vakna mitt i natten av smärta. Jag får panik när det tar så sjukt. 

 

Tre saker jag funderar på just nu: 

1. Hur ska jag få Sally att somna tidigare än klockan ett på natten? Hon tar powernaps på kvällen och vägrar somna innan klockan ett... zzZZzz... 

2. Årets presidentval är så tråkigt. Knappt så man märker att det är ett val på gång ens. 

3. Att jag inte har några stora "måsten" detta år. Förra året gjorde jag klart studier, var gravid och födde barn. 2018 ska jag bara chilla.

 

IMG 2012PROJEKT 2017, aka Sally. 

 

Tre saker jag ska göra i veckan: 

1. Köpa nytt shampo och balsam.

2. Posta iväg lite grejer till Österbotten.

3. Lyckas få Sally att somna i vagnen på balkongen. 

 

Tre saker jag vill göra i veckan: 

1. Lyssna på senaste avsnittet av Ted&Kaj-podden.

2. Blogga. 

3. Kunna ta en powenap på kvällen. 

 

Tre saker jag vill göra det här året:

1. Ta ny profilbild till bloggen. 

2. Åka till Österbotten (flera gånger). 

3. Chilla med Sally.

 

2016 IDA3711 kopia

2016. Har bloggat på Sevendays sedan oktober 2016.  

 

Tre saker jag är glad över: 

1. Att vi har fått vår Sally. 

2. Att få se henne utvecklas, det händer så mycket varje dag.

3. Att vi går mot vår och ljusare tider. 

 

Tre saker jag längtar efter:

1. Att dricka kaffe igen (paus pga amningen)

2. Tärjär 

3. Att smärtan i bröstet ska försvinna. 

 

 

Ha de bra! 

 

 

 

onsdag 10 januari 2018 - 18:32

Plåstret Sally

Jag hade fel när jag trodde att det inte kunde bli värre. Smärtan jag har i ena bröstet blev för mycket igår och jag fick åka till läkare. Visa sig att jag har mastit, bröstinflammation. Borde ju ha sökt hjälp redan i förra veckan eftersom jag haft så ont men eftersom jag aldrig ammat förr och alla säger att det ska ta ont trodde jag det var normalt. Som tur är det bara det ena. 

Hoppas så att det blir bättre snart det är int bara det att man har frunktansvärt ont jag också har svårt att bära Sally på grund av smärtan. Skulle bara vilja lägga mig under täcket äta godis och se på Netflix men det går ju int med en liten bebis. 

IMG 2040

LILLA PLÅSTRET 

Och ja, på tal om bebisen. Igår blev hon hela en månad ung. Fira med att spendera morgonen på HVC så jag fick träffa läkare. Sally var exemplarisk och vakna först när vi skulle hem. 

Det är häftigt hur hon ändras och utvecklas varje dag. Vi lär känna henne mer och mer och börjar förstå vad hon vill. De senaste veckorna har hon varit som en plåster på mig, velat amma nästan konstant. Det är lite tungt och jag har inte fått sova mycket den senaste månaden men samtidigt är det otroligt att man kan vara så älskad och behövd av någon. 

Imorse hade jag så ont att jag int klara av att lyfta henne. Då blir man lessen. Tänker på Linnea Henriksson låten Säga mig när hon sjunger att " det enda som jag nu behöver är att denna skit går över". 

Japp. Låt det gå över nu så jag kan fokusera på roligare saker. 

 

 

söndag 7 januari 2018 - 18:18

Stormvarning.

Be careful what you wish for brukar man säga. Jag som klaga på att Åland sakna snö i fredags vakna på lördagsmorgonen till att marken var vit. Inte så mycket snö som de har i Österbotten och det här är långt ifrån något skid- eller pulkaväder men det är åtminstone annat än rapa. 

Idag är det dessutom någon typ av snöstorm här. Blåser så mycket så att färjorna ställer in turer. Förmiddagen var riktigt fin hade gärna varit utomhus men istället har jag kurerat mig från mjölkstockning nummer två. Aj aj.. när ska det här vända? 

Men jag ger inte upp, inte än i alla fall. Tänker att graviditeten också var kämpig till en början innan det vände så varför skulle det här vara nå lättare. Det kan väl bara bli bättre får vi tro. 

När jag stod i duschen och värmde det ömma på brösten fick jag flashbacks från när förlossningen hade startat och jag stod och duscha säkert en timme för att lindra smärtan när värkarna kom. Nu stod man där igen men nu var det en annan del av kroppen som gjorde ont. Tänk vad bra smärtlindring varmt vatten ger. 

IMG 6738

Efter regn kommer solsken. Det blir väl bättre.. 

torsdag 4 januari 2018 - 12:12

Festen är över.

Det ligger små bebisstrumpor lite här och där. Sängen har inte varit bäddad sen mitten av december och att tvättmaskinen går är mer en regel än ett undantag. Småbarnslivet här hej var det visst.

Bebiskläder, rådgivningsbesök och spytrasor. Det är vardag nuförtiden, en ny vardag som man ska lära känna. Men oj vad skönt det är att det äntligen är vardag. Även om vi inte gjorde så mycket under julhelgen utan mest var inne i bebisbubblan så är det skönt att julledigheten är förbi för nu funkar samhället normalt igen. Och när allt annat utanför fungerar som det brukar så är det lite lättare att själv hitta nånslags vardagsrytm här hemma.

Tre saker jag funderar på just nu: 

1. Amning. Gick en kurs om amning innan Sally föddes som var jättebra den inspirera verkligen till att jag ville amma. Men jag trodde aldrig att det skulle kunna vara så svårt. Tänkte att det bara var att stoppa tutten i munnen på bebisen och that's it. Men det är så mycket mer.  Man ska också se till att tuttarna int får mjölkstockning. Aj aj aj. Och att det int blir en massa sår (vilket jag har) och vad man kan ha eller inte kan ha på sig. Jag läser på allt vad kommer över om amning just nu. 

2. Skolstart. För första gången sedan jag sluta skolan, alltså ÅA, längtar jag tillbaka. Tänkte på hur det skulle vara att vara där igen. Påbörja en ny termin efter ett långt jullov. Träffa alla kompisar, gå på kurser, läsa till tent, dricka kaffe och prata skit i cafeét i flera timmar. Antagligen är det på grund av att det är en vardag som jag känner till. Säkert kommer jag längta tillbaka till den här vardagen någon dag också (minus alla amningsbesvär då). 

3. Resa med bebis. Jag vill ju visa Österbotten åt Sally och Sally åt alla i Österbotten. Int riktigt ännnu ska vi ta oss dit men snart nog. Så jag funderar på hur det blir att åka iväg när vi är tre istället för två. Hur funkar det att flyga med bebis? Hur funkar det att åka båt? Vad ska hon månne tycka om att vara någon annanstans än på Åland? Lilla ålänningen, hennes första resa i livet ska hon få åka till Finland! 

IMG 2037NYÅR. Det festliga är över nu är det vardag som gäller. Jag höll mig till alkoholfritt på nyår, har ännu inte vågat mig på ett glas vin är rädd att det ska börja snurra i huvudet för mycket. 

 

 

 

 

 

söndag 31 december 2017 - 11:37

Ett namn

God morgon årets sista dag. Helt ärligt har jag int riktigt koll på varken dagar eller tider just nu det är väl så när man är inne i en babybubbla. Har familjen från Österbotten på besök här på ön. Det kändes först lite konstigt att int kunna vara den ”normala” värd jag brukar vara, den som åker runt och visar platser och restauranger. Nu har jag bara kunnat vara hemma och vår lilltjej är den som styr och ställer. Ja just det, hon har ju ett namn också. Hon ska heta Sally. 684B9469 3075 4048 B43C AE8A85B85406i förrgår fick jag min första mjölkstockning med feber i två dar. Som tur gick det om och familjen va här och kunde hjälpa. Men jag fick smaka på hur det känns att vara sjuk och ta hand om en bebis på samma gång. och när mjölkstockningen och febern försvunnit bjöd Sally på en riktig skrik-natt och var vaken från halv 12 till halv 4. Så att babybubbla it is, int så konstigt att man int håller reda på dagarna. 787A59DE 61FF 48F0 BCDF C566384BA4BAMen söt är hon i alla fall. Stokke babysittern var en succé tyckte Sally. Ha det bra! 

måndag 18 december 2017 - 11:53

Livet 2.0

Det blev en babypaus här. Åka till BB, komma hem från BB, ta hem barn från BB. Ja sånt tar tid tydligen. 

Men nu är vi hemma med hon som vänt livet upp och ner. Livet 2.0 börjar nu. 

IMG 1921PAPPAS FAMN En liten dam som ibland låter som en kattunge och ibland kan skrika riktigt högt. 

Söt är hon i alla fall. Hon gillar mest sånt som små bebisar gör, äta och sova.

Kan nästan inte tro att det är julafton på söndag. För min del har jag redan fått min julklapp. Hade tänkt att det skulle vara extra mysigt att vara hemma nu i december med bebis eftersom det är jul och allt att man skulle njuta extra mycket i allt julmys. Men det skulle nog inte spela någon roll om det så var juli. Det enda som betyder nåt är att man får mysa med lilltjejjen. 

Avslutar med två klichér som inte längre är en kliché för min del.

1. Tänk att så små barn kan ta så mycket av ens tid

2. Att man tycker att ens egen bebis är så himla söt! 

 

Ha en bra vecka!