Alexandra alanning

Bra saker

Skrivet av Alexandra Grahn 06.11.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Ibland behövs det inte mer än små bra saker i vardagen för att man ska vara lycklig. Som till exempel en pratstund med en kompis på bibban. En god take away lunch. En god natts sömn. Ett bra blogginlägg. En bra bok. Ett nytt instagramkonto att följa. Ett bra recept. Ett roligt fynd på loppis. Det är de små sakerna som gör en bra helhet. 

Sen finns det också större saker att glädjas över som att man fick ett bra beslut av Kela angående mammapeng. Jag var så besviken först när jag insåg att min inkomst skulle räknas efter år 2015 då jag lyft studiestöd det året. Hade mammaledigheten börjat 2018 skulle det har baserat sig på inkomsterna från 2016 och då jobbade jag ju och hade en helt annan ekonomisk situation. Men nej det var 2015 som gällde eller inkomsterna från i år sex månader bakåt från när man slutar jobba. Det var bara det att jag inte jobbat fullt sex månader i år jag har ju också studerat och lyft studiestöd när jag gjorde gradun klar. Suck. 

Tänkte att är det här tacken för att man gjort sina studier klara och dessutom jobbat vid sidan om men alltid hållit sig under inkomstgränsen för att kunna lyfta stöd. Det har blivit många kvällar då man suttit och räknat lönespessar för att se att man inte hamnar på att betala tillbaka studiestöd och räkna ut hur mycket man har råd att jobba ännu innan året är slut. 

Men det löste sig och mammapengen är baserad på årets inkomster trots allt. Ekonomiansvariga på jobbet hjälpte mig att lämna in alla papper som behövdes och det blev ett riktigt bra resultat. Att få hjälp med sånt blir man glad över. Sen är ju pengar inte allt här i världen, huvudsaken är ju att man klarar sig. Jag tycker ju också det är roligt att planera och budgetera ekonomin så jag ser det som en utmaning att få det att gå ihop. 

 

En annan sak jag blev glad över var att jag igen blivit överraskad med babyshower. Den här gången här på Åland. Jag som trodde att ingen skulle ordna nåt för mig kunde inte ha mer fel. Överraskning på överraskning. Vilka fina människor man umågs med, tack ska ni ha <3 

IMG 1638 1

Fick testa mina kunskaper i att byta blöja. Gick väl sådär. Vi hade också blindtest med barnmat, fy vad det inte är gott med kall blomkålspure.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar