Alexandra alanning

Dagens fakta om Åland

Skrivet av Alexandra Grahn 12.12.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Imorse såg jag två tråkig nyheter på Facebook som berörde mig:

Ett  mitt favorit café och bistro Tsarevna i Eckerö som har fantastiska bruncher ska sluta. De skrev på sin fb-sida att det inte förnyar kontraktet av olika orsaker vilket är tråkigt. Det blir en ny hyresgäst där istället så hoppas dom också är bra!

 

Två Polarn och Pyret slutar skäppa över till Åland efter årskiftet. Det är redan skralt med nätsidor som levererar hit och nu slutar en som jag köpt mycket av. Det står att det är på grund av att de inte kan uppfylla de krav som Ålands tull har så det är väl antagligen lättare för dem att sluta helt då.

 

Jaja, så är det att bo här det är svårt att handla på nätet. Brukar försöka se det från en positiv vinkel man handlar mindre då även om det blir lite ofrivilligt ibland. 

 

Kan ju nämna en positiv egenskap med Åland istället som just nu berör mig. Det handlar om bilbesiktning, japp tänk att man kan vara glad över en sån sak men tycker dom har ett så bra system här.

Man får nämligen kallelse när bilen ska besiktas. Först tyckte jag det var konstigt att jag inte själv får bestämma när bilen ska besiktas.

Man får en lapp hem med tid och faktura (det är också billigare än på fastlandet) och sen är det bara att åka dit den dagen och tiden. Brukar gå jättesnabbt och man behöver int gå in och betala och vänta utan sitter kvar i bilen tills det blir ens tur. 

Nu hoppas jag bara att bilen också går igenom besiktningen för det sker några dagar innan vi ska upp till Österbotten på jullov.  

fullsizeoutput 141c

 

Det var dagens fakta om livet på Åland; det är svårt att beställa grejer på nätet men smidigt att besikta bilen! 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar