Alexandra alanning

Visa alla inlägg skrivna november 2016

Som på julafton!

Skrivet av Alexandra Grahn 30.11.2016 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Jag längtar tills imorgon kväll för då får jag får jag en efterlängtad vän hit. Vi blev kompisar i lågstadie, ettan tvåan något. Sen dess har vi hängt ihop mer eller mindre. Gjort en massa tillsammans, så många fina minnen. På senare tid träffas vi allt för sällan. Därför känns morgondagen som julafton för mig! Äntligen kommer hon hit! Älskade vän vad jag har saknat dig! <3 

 

418526 10150665447563286 1752170457 n429818 10150665447423286 478678636 n431113 10150665447253286 874300675 n432222 10150665447053286 1969827364 n


Hitta några gamla bilder på oss som jag laddat upp på FB. Tänkt man gör int nästan de längre, laddar upp bilder på Facebook. De här e från 2012!! Nånstans i Finland, i ett hotellrum? :D minns ej var :D Så Tessa, om du tycker att det här e pinsamt så har internet haft dessa bilder since 2012 redan ;)

 

/ superduper nostalgisk och taggad på kompishelg! 


Gilmore Girls!

Skrivet av Alexandra Grahn 29.11.2016 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Spoiler alert, har ni int sett de nya Gilmore Girls-avsnitten och int vill veta vad som händer så sluta läsa här.

 

Alltså, måste få skriva om de nya Gilmore Girls avsnitten, säsong 8, A year in the life.De släpptes i förra veckan jag skrev tidigare att trailern verkade aningen krystad. 

Avsnitten var både bra och dåliga. De fanns några bra stunder men sen fanns det också några riktigt dåliga delar. Som t.ex. musikalen, man bara alltså va va de där?

Har man sett alla 7 säsonger finns det många tillbakablickar och referenser till gamla avsnitt. Jag tror inte att man njuter av de nya avsnitten lika mycket om man inte sett serien innan. Men det är ändå ingen fullpoängare, tvärtom man blir besviken flera gånger. Som slutet, de fyra sista orden. VARFÖR avslutar man något med en cliffhanger? Blev så störd! Men sen börja jag fundera och kom på att cirkeln e sluten. Logan måste vara pappan och Jess är Rorys "Luke". Hon går med andra ord precis i sin mammas fotspår. Den rika pappan och den sanna kärleken, även om det inte visades men så tror jag att det är. Åååh varför är jag inte så här engagerad och analyserar mer "vettiga" saker istället :D 

Saknade Sookie St:James, hon syntes bara en liten stund. Miss Patty hade blivit smal (men det såg man redan i slutet av säsong 7 att var på gång). Det kom aldrig fram om Taylor var gay (har alltid trott det) och man fick inte se Liz och hennes man (vilket var bra för hennes man var en irriterande karaktär) och Dean var med en riktigt kort stund i slutet. Tyckte att Rory verkade lite vimsig och fattade inte riktigt varför de måsta ha henne att flyga fram å tillbaka från London i de första avsnitten. Rory är 32 år i de här avsnitten det vill säga lika gammal som Lorelai var när serien började. Visst ja det finns en slags symbolik i det men känns som att Rory var aningen för borta med vinden med tanke på hur hon var hela serien. Gillade dock författargrejen på slutet. Det jag också gillade var att Emily gjorde en totalomvändning och att Lorelai och Luke till slut gifte sig :) 

 

Finns det flera Gilmore fans därute? Har ni sett? Vad säger ni? 

 

http://www.youtube.com/watch?v=oTKD7JOMXHs

  / Kommer alltid vara team Logan! 


SO MUCH TO DO

Skrivet av Alexandra Grahn 29.11.2016

Kategorier:

Har så mycket att hålla koll på att jag för första gången i mitt liv skrev ner en To do list på datorns anteckningsfunktion. Skriver jag lappar försvinner dom bara. Dags att bli organiserad!

Att årets sista veckor är fullproppade är inget nytt. Egentligen är jag inbokad på en massa roliga grejer som kompisbesök och Sverigeresa, men det blir ändå mycket att hålla reda på. Har mycket att göra på jobbet innan jag slutar (sista månaden nu, buhuuu) och en deadline med gradun. Tur att det finns nätter, då är jag som mest produktiv. 

 

De e supermega mörkt här på dagarna vilket gör att jag går å gäspar konstant. Det känns som att det ser ut så här hela tiden. 

IMG 6031

Är kompledig idag och hade bokat in en tid för fransförlängning. Jag SOMNADE under tiden hon höll på med fransarna. Vaknade en och en halvtimme senare och bara whaaat?, men med super snygga lashes! ;) 

 

/ Har fransarna i skick i alla fall :D 


Lillajul på slottet

Skrivet av Alexandra Grahn 27.11.2016

 

Hej från snöstormen!

Vilket väder! Hade ju önskat snö till lillajulsmarknaden men det kom en dag för sent.

 

I fredags hade vi julfest med jobbet och igår var det julmarknad på Jan Karlsgården. Det var mycket folk i farten på marknaden. Köpte julkrans,drack glögg på slottet och åt julgröt på Smakbyn. Tog en bild med Annica och Felicia utanför slottet, tog en likadan för två år sedan där jag står ensam. Sa att "nu ska vi ta bildbevis på att jag har vänner" :D Haha! 

Men att flytta till ett nytt ställe och hitta vänner är int alls så självklart. Är så glad över att jag fått nya kompisar här. Dessa tjejer jobbar jag med, otroligt duktiga journalister. 

Fortsatte sen lillajulsfirandet med julbord hos Simons föräldrar och sen for vi vidare till ett par andra kompisar och spelade spel och drack vin. Vi hann precis hem på natten innan de börja storma. Idag har det nästan varit omöjligt att vara utomhus det blåser och snöar, riktigt busväder. Bästa övädret med andra ord, like it! 

 

 IMG 6124IMG 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/ glada lillajulsfirare. Arkens wc och Kastelholms slott. Åland i ett nötskal :D


Äntligen utvilad!

Skrivet av Alexandra Grahn 25.11.2016

Kategorier:

Trevlig helg!

Fredagsfiilisen är på topp här på ön idag. Har ledig dag och en ledig helg med en massa skoj att se fram emot. Satte inget alarm på väckarklockan igår kväll utan tänkte att nu ska jag sova tills kroppen vaknar av sig själv. Och det var så skönt! Känslan av att vara utvildad har jag int kännt på länge.

Det har väl knappt gått nån förbi att det är Black Friday idag. Det är reklam överallt. Vet inte när det här amerikanska fenomenet nådde oss här Norden men det känns som att ALLA har hakat på. Som om int vi redan shoppar tillräckligt? Vad är nästa, ska vi börja fira Thanksgiving också?
Nåja, jag tänkte ändå ta mig in till stan eller Maxinge idag för det är så sällan jag går i några butiker här. Har lite ärenden så man kan ju samtidigt se hur den åländska Black Friday ser ut :D

 

Bild 25 10 2016 kl. 13.54

/ Klart man har svart på sig när det är Black Friday! 


Åländskt kulturtips!

Skrivet av Alexandra Grahn 24.11.2016 | 1 kommentar(er)

Tänkte fortsätta med lite åländskt kulturtips här, det är ju det jag hållit på med senaste året så jag börjar väl veta lite snart vad som händer här på ön. Och det händer mycket tycker jag. Alltid är det nån konsert, föreläsning, teater eller utställning på gång. I april ska Elaine Eksvärd hit och det vill jag int missa.

MEN det jag skulle tipsa om är Mariehamns litteraturdagar som går av stapeln i mars. Bland annat kommer Alex Schulman och Jens Lapidus dit. Programmet är ännu int spikat men det utlovas en massa skoj och intressant. Jag är pepp på att Alfred Backa ska dit och prata om sin bok som ges ut nu i december. 

Så alla bokälskare, blivande kulturtanter och framtida författare kom till Åland sista helgen i mars på litteraturdagarna. Perfekt också om man vill ha en orsak att åka till Åland nån annan gång än på sommaren. Hehe! 

Mariehamns litteraturdagar är Finlands första litteraturfestival och firar 25 år 2017, såheså! 

 

Dagsprogrammet hålls på Mariehamns bibliotek som e ett ganska så nice bibban faktiskt. Stoort och bra utbud. Jag skulle vara ännu gladare om int lagtingsbiblioteket sko vara stängt ända till sommaren för där finns flera böcker där jag sko behöva till min gradu. Det finns en liten högskoleavdelnig på Mariehamns bibban å men de är mest typ sjöfart och sjukvård så int sånt jag har så stor nytta av.

/ Kulturtant Alexandra

 

IMG 4


Pecha Kucha!

Skrivet av Alexandra Grahn 23.11.2016 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Hej å hå! 

I måndags var jag på en jätterolig grej, mitt första Pecha Kucha-event. Hade aldrig hört talas om det förrän Nordens Institut här på Åland berätta att dom skulle ordna ett (okej de va jag som intervjua dem men anyway). Det är sällan jag går på kulturgrejer jag skriver om. Det mesta jag går på är för jobbets räkning och då känns det inte som samma sak. Har gått på x antal pressvisningar och premiär under året men väldigt få saker på ledig tid. Så nu var det dags! Tog med min kompis och kollega Felicia och så for vi till Alandica för att se vad det här Pecha Kucha är för nåt. (Vi översatte de till finska till Pekka Kukka :D ) 

Pecha Kucha kommer från Japan och är ett slags presentationsevent. På samma gång presentatören talar visas 20 bilder och man pratar i 20 sekunder. Alltså 20 bilder, 20 sekunder prat per bild. Man tror ju att det ska gå väldigt snabbt men faktum är att man hinner säga mycket på 20 sekunder. En presentation blir då exakt 6 minuter och 40 sekunder lång.

De var jätteintressant. Man kan presentera och prata om vad som helst på Pecha Kucha. De hölls presentationer om allt från hur man bär bebisar i bärsjalar ( bebben var med på scen ) till hur man ritar serier, rymden, en tårtkreatör, vikten av att ha tråkigt och hur det är att vara en person som är inspirerad natteitd. Ålands förra näringsminister var en av presentörerna, han e ganska rolig typ över lag, han berätta om sitt projekt när han håller på och bakar 10000 kladdkakor! Haha! 

 

Här är Nayab Ikram på scen. Hon är konstnär men berätta om hur det är att vara en nattuggla, alltså en person som jobbar på natten. Jag e precis likadan så det var roligt att lyssna på henne. 

FullSizeRender 1

Vi konstatera med Felicia efteråt att Pecha Kucha är lite som att titta på Youtube-klipp fast live! Man måste ha en licens från Japan för att ordna ett Pecha Kucha-event. Det har spridit sig från Japan och ordnas på flera ställen över hela världen idag. Egentligen ska det ordnas på fyra olika kvällar men i måndags hade man ett koncept som heter Powered by PechaKucha, då kan man låna det för endast en kväll.

FullSizeRender2

Här e alla presentatörerna på scen. Om ni int har varit på ett Pecha Kucha event så rekomenderar jag starkt att ni ska gå! 

 


Guilty pleasures

Skrivet av Alexandra Grahn 22.11.2016 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Guilty pleasures listan varsågod! 

Vin och pizza

Ett glas kallt vitt vin och pizza är kanske det godaste som finns. Helst ska de vara en tacopizza från Diablo här i Mariehamn. Vinet får vara nästan vad som helst så länge det är kallt.

Teen mom OG och 16 & pregnant

Drama från USA I love it! Kan lätt spender en söndag med se på dom här programmen. Bästa är när MTV har Teen mom-marathon.

Finsk musik

Jenni Vartiainen, Jannika B, Cheek, VilleGalle, Kaija Koo, Anna Puu, Samuli Edelman, PMMP, Chisu, Haloo Helsinki, Jonna Tervomaa, JVG, listan tar int slut. Har perioder då jag bara lyssnar på finska artister. Har sett flera av dom här live också.

 

Brittisk accent eller australiensk

Helst en kar som pratar.

Perfekt eyliner 

Då har man voittaja fiilis! 

Flyga

Vet inte om det räknas men jag älskar att flyga flygplan. Har bara åkt färja från Åland en gång sen jag flytta hit, tar alltid flyg om jag ska till Österbotten eller Helsingfors.

Uppsatt bad hairday-hår

När man vaknar och har riktigt skitigt hår och sätter upp håret och allt äckliga bara försvinner upp i en eller två tofsar.

Bild 22 11 2016 kl. 21.16 2


Framtiden

Skrivet av Alexandra Grahn 20.11.2016

Kategorier:

Hej å hå!

Har märkt att jag är en kvällsbloggare. När allt är klart och gjort för dagen sätter jag mig ner i soffan och börjar skriva. Det är då jag har mest inspiration (och tid).

Vilken helg. Tredje helgen som åtminstone en dag spenderas på redaktionen. Ser fram emot nästa helg som är helt ledig. Ser fram emot fredag för då har vi fest på jobbet!

Jag har lite mer än en månad kvar på mitt jobb nu. Efter det vet jag inte vad jag ska göra. Eller jag vet att jag ska skriva på min gradu och göra klart min examen. Jag tycker det är skrämmande men det ska också bli roligt och skönt. Julen och nyår spenderas på Åland sen den andra januari flyger jag hem till Terjärv för en vecka och efter det är min kalender helt tom när jag kommer tillbaka till Åland.

Vet inte när jag skulle ha haft så här lite inbokat. Jag har kombinerat studier och jobb i flera år och haft mycket annat på gång vid sidan om också. Jag är rädd för att det ska kännas för tomt. Jag vet att det brukar lösa sig med jobb och sånt men det känns ändå så konstigt att int ha något. Prio ett är att göra klar min examen och det ska jag göra. Sen får jag söka ett roligt jobb åt mig igen. 

 

 

 


Bästa rummet

Skrivet av Alexandra Grahn 19.11.2016

Kategorier:

Trevlig helg! Läser att det är många som är påväg på Galan i Vasa idag! Skoj, kanske går jag nästa år om det ordnas då också. 

Blir så lessen när jag tittar ut genom fönstret och ser att all den vackra snö vi hade för en vecka sen är borta! Igår ÖSREGNA DET HELA DAN! Hade hellre fått snö. Jag hade en hemmakväll ensam igår, Simon var på julfest i Åbo. Det blev en kväll på soffan med mitt favorit kostymdrama Downton Abbey!

 

Soffan är mitt favoritställe, här ser jag på serier, tv, bloggar, och jobbar. Vem behöver ett skrivbord när man har en bra soffa! 

 

DSCN2708