Alexandra alanning

Visa alla inlägg skrivna april 2017

Snart i mål!

Skrivet av Alexandra Grahn 26.04.2017

Kategorier:

Jag var nog inte den enda som blev förvånad imorse när man tittade ut och såg att det snöa! Int ens solskensön Åland lyckades undgå detta takatalvi. Nåväl nu lyser faktiskt solen och åtminstone här i Mariehamn har en stor del av snön smälta bort. 

Har idag haft en halv dag studier och halv dag jobb. Gillar att jag kunnat kombinera studierna med lite jobb på sidan om hela våren. När jag ser tillbaka på vintern och våren är jag jätte nöjd över att jag valde att studera på heltid med lite jobb på sidan om. Gradun har hela tiden varit prio ett och vet ni vad, nu är den klar! Den ska bara printas ut och skickas till Vasa för bedömmning. Tänk jag gjorde det, jag skrev en gradu! Fast riktigt än kan jag int pusta ut jag har två uppsatskurser som ska göras under maj-månad för att jag ska hinna ta examen i juni. Hoppas verkligen att jag hinner bli klar i tid. Sen ska jag njuta och fira. Men med gradun klar känns det nog som det största är avklarat. Jag ropar aldrig hej förrän allt är klart men om jag får min examen nu i sommar har jag i år checkat av två av mina stora livsmål som jag har. 1. köpa eget boende 2. magisterexamen.

Men tills det är klart är det ännu det här som gäller... 

IMG 6830

( bild lånad från pinterest)

 

 


En resa jag aldrig glömmer

Skrivet av Alexandra Grahn 24.04.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Hej från ett gråmulet Mariehamn. Tänkt att det snart är maj det känns int så, det är för kallt. Därför över till något varmare en blogg som jag fastnat för den senaste tiden. Ni har väl int missat Sevendays nyaste blogg Under solen  som Sandra Grindgärds skriver. Tycker det är så fascinerande och intressant. Tänk att bo i Tanzania. Jag "känner" Sandra från SU-tiden hon jobbade åt partiet när jag var som mest SU-aktiv. Roligt också att läsa hennes blogg eftersom man vet vem hon är. 

74121 1421922840704 4396052 n

Och såklart får det mig att tänka på min egen resa till Afrika för många år sen. Jag åkte till Kenya med en grupp från gymnaiset. Kenya är nog den mest "extotiska" resa jag gjort hittills. Vi bodde väldigt primitivt i en stad utanför för Nairobi. Fast det kändes nog inte som en stad utan mera landsbyggd man blev väckt av en tupp på mornarna. Vi var där för att hjälpa till och bygga en till byggnad till en skola. Skolan tog också hand om oss och vi åt allt från morgonmål till middag där. Den godaste mango jag någonsin ätit åt jag där. Såklart var vi också på safari. Det var ganska varmt som ni ser på bilden. Vi körde också igenom slumområdet Kibera som är ett av Afrikas största slumområden. Det satte verkligen ens liv i perspektiv. En otrolig resa som jag aldrig glömmer. 


När man är lite låg

Skrivet av Alexandra Grahn 21.04.2017

Kategorier:

Jag känner mig lite låg av flera olika anledningar. Blev lite dålig i några dagar efter att jag kom hem från Ylläs. När jag sen fick tillbaka lite krafter har all energi gåt åt till att skriva min gradu. Kan nu officellt säga att jag är i slutskedet (tror jag åtminstone) ska ta itu med det riktigt sista idag, sidnumrering, innehållsförteckning och annat skoj sånt som man tror ska gå på fem minuter men i verkligheten tar flera timmar! 

En annan tråkig sak är att vi int haft någon tvättmaskin sen vi flytta in. Igår kom den men det var nån del som var fel. Har SÅ mycket smutstvätt och snart inget att ta på mig. Igår gjorde jag en riktigt dålig sak och köpte ett par nya leggings från HM för att jag skulle ha nåt rent att ha på mig idag när jag har två möten att passa. 

En positiv sak idag är att solen skiner. Det har varit kallt i flera dagar och igår regna det hela kvällen. Felicia kom hit och vi skulle ut och gå men vi blev hemma på soffan istället och åt godis. Det gick bra det också bra. 

Hoppas helgen blir bättre, det här veckan har varit så tung på många sätt. IMG 4236

En blombukett från förra våren får pigga upp denna fredag. Trevlig helg! 


Flytt och snö

Skrivet av Alexandra Grahn 17.04.2017

Kategorier:

Förutom att jag tillbringat några dagar i Lappland har vi också hunnit flytta. Hann sova en natt i nya lägenheten innan jag stack iväg till Ylläs. Lämnade Simon hemma med ett flyttkaos som hette duga, uups. Nåväl sist vi flytta var det jag som fick ta hand om kaoset (i gamla lägenheten) ensam eftersom han måsta iväg till Åland och nya jobbet. Nu är vi lika. 

Lappland var otroligt bra på alla sätt. Liite dåligt väder ibland när det plötsligt kom snöyra från ingenstans. Jag som knappt motionerat alls i år fick ihop 40 km i skidspåret på tre dagar. Eftersom vädret inte var på bästa sidan hela tiden blev det bara en dag i backen. Jag är en riktig Lapplands-nörd och skulle helst alltid åka på semester norrut. Jag tog flyg från Mariehamn till Helsingfors och sen vidare till Kittilä där familjen sen kom och hämta upp mig, dom hade kört upp från Österbotten. På ditvägen sov jag en natt i Helsingfors och på hemvägen blev det att vänta några timmar på flygfältet på kvällsplanet till Mariehamn. Med andra ord det funkar bra att resa från Åland till Ylläs. 

 

Annars då, det dåliga påskvädret nådde Åland också. Vi gjorde inget speceillt under påsken jag var lite trött efter Lapplandsresan så har mest vilat och så har vi städat ur gamla lägenheten och lämnat tillbaka nycklar. Nu bor vi bara på ett ställe. Ska ta bilder i nått skede av nya lyan men än är det lite kaos här. Jag borde fortsätta med mina studier men är fortfarande i lite semestermode och har svårt att komma igång. Nåväl det är en perfekt dag att sitta inne eftersom det är kallt ute och snöar lite! Usch! Våren, kom på riktigt nu säger jag bara. 

 

 

 

 

 


Att ha en Lapplandsresa bakom sig

Skrivet av Alexandra Grahn 14.04.2017

Det blev fyra dagar uppe i norr. Fyra dagar då jag inte öppnade datorn. Fyra dagar då det mest såg ut så här:

IMG 7480

IMG 7482

IMG 7488

IMG 7512

IMG 7545

Ylläs levererade som vanligt. Fyra datorfria dagar är inte fy skam när man får skida, åka slalom och andas den friska Lapplandsluften. Nu orkar man igen. 


Deckarträsket

Skrivet av Alexandra Grahn 06.04.2017

Kategorier:

Jag har gått och fastnat i deckarträsket. Jag har alltid varit en läslus periodvis på senare tid. Har läst lite det ena och det andra bara för att men inget som jag fastnat för. Tills nu. Jag har gått ner i deckarträsket riktigt ordentligt, läste en Lars Kepler bok på två dagar i helgen. Har också läst Nesbo. Känns som jag är sist hela världen med att läsa dessa. Dom har ju varit ( är väl ännu) så himmelens populära så jag har kanske lite av den anledningen lagt dom åt sidan med flit. Inte velat läsa det som "alla andra" läser. Men nu är jag helt fast och vill läsa ALLT. 

IMG 3

Mitt krav är att böckerna inte får kosta mycket. Jag måste låna på bibban eller köpa på loppis. Hittills har jag hittat böcker för 1 € styck på loppis. Det är också lite roligt att vara på jakt efter böckerna.Hittar jag int det är det bibban som gäller. Tänker att Kepler och Nesbo nog sålt så mycket böcker att de klarar sig ekonomiskt fast jag köper böckerna second hand. 


Snacka snyggt!

Skrivet av Alexandra Grahn 05.04.2017

Kategorier:

Vilken bra föreläsning! Ikväll föreläste Elaine Eksvärd på Alandica Snacka snyggt - konsten att få folk att lyssna. Hade kunnat lyssna hur länge som helst på henne hon var otroligt bra att prata och lyssna på. Jag har läst två av Elaines retorikböcker Snacka snyggt och Härskarteknik. Jag hade med Snacka snyggt-boken och fick den signerad efteråt. 

Föreläsningen var mycket roligare än jag hade trott. Man fick skratta mycket och publiken var hela tiden involverad. 

IMG 7447

Gillar Elaine, passa ju såklart på att ta en selfie med henne efteråt. Va kul att hon kom till Åland och föreläste.

IMG 7445

Har ni möjlighet att gå på hennes retorikföreläsning, gör de! Det var en mycket rolig och lärorik timme.


Mycket på gång!

Skrivet av Alexandra Grahn 03.04.2017

Kategorier:

Snart börjar jag landa att vi ska flytta till en egen lägenhet. Vi har träffat dom andra lägenhetsägarna i huset och jag tror det kommer bli riktigt bra. Det är ju alltid lite nervöst när man vet att man ska "dela" huset med andra innan man vet vem dom är. Det är bara fyra lägenheter i huset så vi är inte så många som bor där.

Det blir en rolig vecka. Imorgon börjar min loppisvecka och på onsdag föreläser Elaine Eksvärd på Alandica. Hade nästan glömt bort att det var nu det var så längesen jag köpte biljetten. Men det ska bli spännande ser fram emot att höra Elaine. Helt ärligt så vet jag int riktigt vad föreläsningen ska handla om. Tror det kommer handla om retorik, de brukar hon ju föreläsa om. Men skulle nog lyssna på henne vad hon än har att säga. Gillar Elaine har läst hennes blogg länge.  

Vi har redan fört över lite grejer till nya lägenheten under helgen. Skåpen börjar bli tomma här och skrubben är nästan tömd. Vi får se om vi flyttar över möbler redan i helgen eller om det blir först efter påsk. På söndag åker jag till Ylläs och är där några dagar med familjen. Jag flyger till Kittilä så jag slipper åka bil i flera timmar tjohoo! Mycket på gång just nu dessutom går det frammåt med gradun. Tar med dator och gradu dit och tänker att det blir helt okej att sitta framför en brasa i stugan och jobba lite :) OCH såklart åka slalom och skida. Älskar Lappland, aaah snart är jag där. 

Namnlos designAlltså man kommer ju nog att sakna lägenheten lite, speciellt köksgolvet. 

 


Mariehamnare for life

Skrivet av Alexandra Grahn 01.04.2017 | 1 kommentar(er)

Det fanns två orsaker till att jag nu vårstädar. ETT: behöver  se över vad vi har i skåpen för TVÅ: vi ska flytta.

Vi har köpt lägenhet! I Mariehamn! Precis som vi ville! En nybyggd trerummare riktigt nära centrum ett stenkast ifrån där vi nu bor. Det känns.. alldeles jättebra! Vi är så nöjda.

IMG 2

Jag kan nästan int fatta att vi nu är lägenhetsägare. Det ska bli så skönt med ett place som är bara vårt. Vi fira i fredags med middag på Kvarter 5. Efter det gick vi via nya lägenheten och bara gick runt i alla rum å hade lite svårt att förstå att det här nu är vårt. 

Vi har sagt upp hyreslägenheten till sista april men flyttar nog säkert in redan innan det. Det är bara 400 meter till det nya stället så vi tar flytten i etapper. 

Så hej bara från två numera lägenhetsägare. Vi blir väl Mariehamnare for life då eller åtminstone tills vi har betalat av lånet. Alltså forever lär det ju ta.