Alexandra alanning

Visa alla inlägg skrivna september 2017

BLOMBUD

Skrivet av Alexandra Grahn 29.09.2017

Igår fick jag ett samtal från en blombutik här i stan. De undra om jag är hemma imorgon eftersom de har ett blombud till mig. Till mig? Tänkte först att nu har de nog ringt fel. Men de sa min adress så ja ba okej jag är nog hemma på moron. 

Vem skickar blombud till mig? Det är inte ens min födelsedag. Är det en hemlig beundrare? är det fammo? vem? vem ? Så nyfiken på vem avsändaren kunde va. 

Så idag när det ringde på dörren och jag tog emot buketten fanns det ingen gräns för nyfikenheten. Men behövde bara läsa första meningen på kortet för att inse vem avsändaren var <3 

IMG 1374

Borde ha gissat att de var nån av tjejjerna som låg bakom det. Avsändaren var ingen mindre än Ida. 

Blev så glad! Fick tårar i ögonen och när man dessutom saknar tjejjerna extra mycket. Jag messa henne direkt med en massa hjärtan och bilder på buketten. Hon fråga sen något kryptiskt om jag fått någon speciell post i veckan? Näe det har jag inte än i alla fall. Man ba va? Tydligen har hon eller dom något lurt på gång. Jag är så nyfiken! 

 

Hur fint som helst att starta fredagen med ett blombud! Tack vännen <3 

 

 


Throwback thursday

Skrivet av Alexandra Grahn 28.09.2017

Tänkte göra en throwback och vad passar inte bättre än att göra det på en torsdag och allt! 

Här kommer en throwback thursday från vad jag gjorde i september ifjol. Superintressant, jag vet.

IMG 5471Hade bad hair day i gamla lägenheten.

IMG 5476Fick lite taxpussar

IMG 5425Mycket suddig bild från en kvällspromenad. 

IMG 5300Mer promenad. Kolla när färjorna anlöpte hamnen. 

Hitta ingen bild på det men jag vet att vi (Simon) köpte vår Jura kaffemaskin i september ifjol. Det är den bästa maskinen i köket vi har. Den enda faktiskt som får stå framme allt annat brödrostar å vattenkokare får bara komma ut ur skåpen när det används. Blondinbella skrev en gång på sin blogg att den bästa investeringen som småbarnsförälder är en ordentlig kaffekokare. Alltså en sån där man bara trycker på knappen och så får man gott kaffe. Så det var därför vi köpte en. Nånää! Vi är helt enkelt kaffenördar that's it! 

 


När tröttheten tar över

Skrivet av Alexandra Grahn 27.09.2017 | 1 kommentar(er)

Hittills har det varit ganska lätt att vara jag och vara gravid. Not so much anymore. Nu är tröttheten här. Den tar över hela kroppen men kroppen vägrar låta mig sova på nätterna. Istället somnar jag två timmar på dan som igår när jag var ledig och hade cyklat in till stan en sväng. När jag kom hem var jag så slut så jag sov som en stock i två timmar. Var trött resten av kvällen trots att jag int hade gjort något "vettigt" på hela dan. 

Skulle vilja planera in saker nu i höst som en weekend i Stockholm och Helsingfors. Men sorry girls jag är helt enkelt för trött och går lika fort som en vandrande pinne. Ingen av oss skulle njuta av det. Ska jag längre bort ska de va bilskjuts från A till B. 

 

Idag saknar jag Vasa lite extra mycket. Kanske för att det är höst och för att hösten var min favoritårstid när jag bodde där. 

IMG 3936Metviken <3 

Vasa är fint på vinter också. Men saknar int den isande kylande som finns i den stan på vintern. Hujj va kallt de kan va! 

IMG 4252Men vackert är det. 

Jag saknar också mina kompisar. Saknar Österbotten överlag. Lite saknar jag ÅA också. Är ibland nästan lite avundsjuk på dem som studerar. Kan sakna att få dricka kaffe och prata skit i cafét en vanlig tisdag. Tror tröttheten och saknaden hör ihop lite. Man börjar sakna när man är trött. Men men allt har sin tid. Nu ska jag och badbollen kicka igång dagen. Det är mycket man saknar men visst har vi det bra här också. 

 

 Ha de bra! 


Nedräkningen har börjat

Skrivet av Alexandra Grahn 26.09.2017 | 1 kommentar(er)

Nu är det en månad kvar tills jag går på mammaledighet. Det är ungefär två månader kvar tills beibin kommer. Tiden har gått så otroooligt snabbt men jag tror den här sista tiden kommer gå allra trögast. 

Har märkt att jag varit ganska omotiverad att jobba. Nu är det lite bättre men innan Greklandsresan var jag riktigt färdig med jobbet och hade bara lust att sluta. En veckas semester var behövligt nu känns det lite bättre i alla fall. Pratade under resan med en kompis som sa att hon hade haft likadant när hon fick sitt första barn att det inte alls lockade att gå till jobbet den sista månaden innan mammaledigheten. Är det månne vanligt att man känner så? 

Skulle hellre koncentrerara mig på en massa saker som har med beibin att göra för det är till det alla mina tankar går hela tiden. Men jag borde också passa på att njuta av den sista jobbtiden för jag blir ju ledig på obestämd tid. Har ju inget jobb att gå tillbaka till sen så vi får se vad jag hittar på. 

 

Det är snart ett år sedan jag tog dom här bilderna med Ida. Hade lite lust att ta nya nu i höst men kände att jag inte orkar när jag e gravid. 

2016 IDA3643

2016 IDA3523

Jag är en sån som aldrig skulle få för mig att göra en gravidfotografering. Det faller int bara mig i smaken. Inget fel med det men inget för mig. Däremot skulle jag vilja ha en egen bra kamera så att jag kan fota the bébé helt sjukt myki sen när hen kommer. 

 

Ha de bra!  

 

 

 


Vår Greklandsresa

Skrivet av Alexandra Grahn 25.09.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

IMG 1223

IMG 1221

IMG 1219

IMG 1273

IMG 1211

IMG 1243

 

IMG 1242

IMG 3

 

För den som gillar Grekland är Parga en riktig pärla man inte får missa. Det är en liten stad dit både turister och lokalbefolkningen kommer för att semestra. Det finns inga stora hotellkomplex utan allt är uppbyggt med mindre hotell och apartments som hyrs ut. 

Vi bodde på hotell Rezi som kanske var ett av de lite större hotellen som fanns där men var ändå ett litet hotell. Vi hade pool som inte var självklart för hotellen där. Parga är mer ett "besöka stranden semesterort". Och stränder finns det flera olika att välja på. Vi besökte två olika en mindre som låg nära vårt hotell och en lite större strand. 

Själva staden var liten och mysig. Vi som var där var ett gäng på ungefär 30 pers och bodde utspridda men man sprang på varandra hela tiden. Orsaken till att vi var där var ju att våra kompisar gifte sig. Bröllopet och allt blev nog av men det hände en grej under veckan, en stor del av Parga drabbades av magsjuka. Turister som greker blev sjuka. Såklart fick ju jag det och natten före bröllopet. Var nästan helt frisk till kvällen men eftersom jag är gravid ville jag inte utsätta mig och bebin för extra stress så jag blev hemma den kvällen. Riktigt trist. Det var flera andra som också var sjuka den kvällen men de hade ändå gått på festen men int riktigt varit på topp.

Av vårt gäng var det bara 3-4 stycken som inte fick magsjuka nån dag under veckan. Det kom snabbt och gick snabbt över. Till sist kunde vi nästan bara skratta åt det, klart det var jobbit men lite komiskt blev det när nästan alla spydde. 

Men hela veckan var i princip som en bröllopsfest. Vi åt ute varje kväll med olika gäng, hängde på stranden, vid poolen eller spela kort. Vi hade också möhippa åt bruden en dag. Det var skönt med en avkopplande vecka, trots lite magsjuka blev det bra. 

Parga får bra betyg av mig även vårt hotell. Flygfältet i Preveza var däremot lite konstigt. Det var litet och gammalt och kändes inte alls som ett flygfält. Det kändes som att det bara användes under högsäsong när turisterna kommer. Tror knappast att det åker många andra flyg därifrån. 

 

 

 


Skördefesten 2017

Skrivet av Alexandra Grahn 23.09.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Den här helgen är det Skördefest på Åland. Kanske det roligaste evenemanget som ordnas här. Det finns väldigt mycket att se, göra och äta under Skördefesten. 

För oss blev det en heldag idag då vi besökte en massa öppna gårdar. Det är roligt för man träffar också en massa bekanta överallt och så är det mycket turister i farten. Hitta en massa gott och fint att köpa hem. Solrosor, äpplen, dekorationspumpor, salladsost, houng och andra godsaker. 

IMG 1356

IMG 1315

IMG 1346

IMG 1337

IMG 2

 

Vädret var på topp också. Vi var en sväng till chipsfabriken som var med i Skördefesten och hade fabriksvisning. Efteråt fick man fylla strutar fulla med chips från en CHIPSBUFFÈ. Helt crazy, gott var det också. Fick också smaka på färsk varm chips, mmmm!

 

IMG 1360

Ikväll ska jag gotta mig med allt vi handlat under dagen. Bland annat åländska äppel alltså finns det nåt godare? 

Skördefesten firar i år 20-årsjubileum. Har ni nån gång funderat på att åka till Åland någon annan tid än juni-juli är Skördefesten i september ett bra alternativ. Skördefesten är en grej som funkar bra på Åland eftersom det är en ö och allt är så nära varandra. Överlag tycker jag hösten på Åland är härlig. Närheten till havet gör att det blir en lång och varm fin höst här. 

 

Ha det bra!

 

 

 


Back in town!

Skrivet av Alexandra Grahn 21.09.2017

Kategorier:

Hej! Är tillbaka efter semester och sol. Hade nog datorn med till Grekland men vem orkar göra något vettigt förutom att ligga i en solstol och läsa och lyssna på poddar? 

IMG 1303Och såklart bada i medelhavet. Aaah medelhavet vad jag saknat dig! 

Tänkte skriva en liten recension av Parga och vårt hotell för det är verkligen ett ställe jag rekomenderar. Även om det hände en liten grej som gjorde att resan blev lite mindre rolig där en dag. Det får bli senare. Nu är jag tillbaka på ön och på jobb. Jag ska jobba ännu nästan hela oktober innan jag blir mammaledig. Alltså det är inte så mycket kvar, tiden går så fort men ändå så långsamt. Är i vecka 30 (!) nu och jag tror att den här sista tiden går trögast. Börjar också ha lite svårt att röra på mig. 

Annat nytt, jag har sålt min bil! Är billös för första gången sedan jag var 18 år. Har ju kört omkring med min fina golf i många år men sen vi flytta till Åland har vi sagt att vi enbart ska ha en bil. Så nu for golfen, kändes lite ledsamt men jag tror den fick ett bra hem. Nu när vi ska bli tre så behöver vi en praktisk och stor bra bil. Simons bil är jättelåg och inte alls praktisk sen när man ska ha barnvagn och grejer i den så vi har tänkt satsa på THE familjebil nämligen en Volvo V70. Vi har inte fått den ännu och vi ska väl troligen upp till Österbotten för att hämta den. 

Ha det bra! 


Septemberfeelis i Grekland

Skrivet av Alexandra Grahn 05.09.2017 | 2 kommentar(er)

Jag klarade det, min sjudagars jobbputki är över. Den var redan över i söndags och då hade jag sån voittaja-feelis när jag gick hem från redaktionen på kvällskvisten. 

Jobbar man helg så får man två dagar ledigt. Det har jag haft nu och ska tillbaka på jobb imoron igen. Trodde jag skulle vara mer slut dom här dagarna än vad jag varit. Jag passade på att boka in lite möten och annat tjafs så jag har fått en hel del saker "undan" vilken är skönt. 

Behövde ett läkarintyg till flyget nästa vecka så det är nu fixat. Är nog ändå liiite nervös över hur det ska bli att vara utomlands och gravid ifall ifall det skulle bli nåt. Men jag får lita på läkaren som sa att det har varit en mycket normal graviditet hittills. Så jag håller tummarna för att det blir en mycket bra och normal vistelse i Grekland också. De e ju bara en vecka. Jag tänker ligga på solstol och röra på mig så lite som möjligt. Hitta en hel hög med pocketböcker på Emmaus som jag köpte så det blir det jag tänker göra nästa vecka, läsa under ett parasoll. 

pvkpga2001 2 34Parga, dit ska vi. Någon som varit där och vet om det är bra? 

Har länge varit sugen på att resa till Grekland. Skulle gärna åka till Mykonos någon gång men Parga är säkert också bra. Hade det int varit för att våra vänner ska gifta sig där hade vi nog aldrig kommit oss iväg. Jag och Simon är sämst på att resa iväg vi två. Kan räkna på en hand hur många gånger vi vartit på resa bara han och jag under åren vi varit tillsammans. Vi har alltid prioriterat annat istället. Men nu bär det av! Dessutom med ett helt kompisgäng! Skoj

 

Ha de bra!