Alexandra alanning

Visa alla inlägg skrivna oktober 2017

ÖVERRASKNING!

Skrivet av Alexandra Grahn 31.10.2017

Kategorier:

Och så fick jag bli totalt överraskad, igen! Skrev för några dagar sedan om att det inte blir någon babyshower för mig eftersom jag bor här. Mina tärjärtjejjer hade ju redan "löst" det med att skicka mig presenter. Jättegulligt av dom och jag var nöjd och glad över att de kom ihåg mig även om det inte blev någon fest. 

Nå, sen har man ju en mamma och en syster som kan styra ihop planer utan att man vet om det. På lördag förmiddag i Vasa innan bröllopet vi skulle på hade de ordnat världens överrasknings shower åt mig.

Jag och Simon sov hos min syster och hennes pojkvän och på morgonen skulle mamma och pappa komma dit. När de hade kört in på gården sa dom å mig att ta hissen ner eftersom mamma hade nåt i bilen jag skulle titta på. 

Steg ut ur hissen och där stod inte bara mamma och pappa utan där var mina kusiner, moster och kompisar! Jag blev så totalt överraskad att jag int först förstod vad jag såg. Mamma stod och höll i en jättestor blöjtårta och då fatta jag att det var babyshower surprise! Fick tårar i ögonen såklart. 

IMG 1607

IMG 1610IMG 1609IMG 1567

Att få träffa alla var jätteroligt. Här är min kompis Tessa som jag ser allt för sällan nuförtiden. Kusinerna och moster från Nedervetil hade jag inte heller sett på ett tag. Många av mina kompisar var där, till och med Simons syster som bor på Åland eftersom hon åkt upp med oss hon skulle hälsa på släktingar.

IMG 1584

IMG 1589

En massa gott hade dom med sig. 

IMG 1571Fina lillasyster som i dag blir 21 år. 

Det här är andra året i rad som min familj, och Simon han hade nog en hel del i det här också, lyckas överraska mig totalt. Förra året i början på december hade Simon lurat att vi skulle åka bort men istället kom hela familjen till Åland. I år blev det babyshower överraskning i Vasa. Dom lyckas verkligen eller så är det bara jag som är lättlurad. Hade ingen aning om vad som var på gång jag trodde bara vi skulle på bröllop men det blev både babyshower och gå på bröllop samma dag. Riktigt lyckat. Tack!

 

 

 


Force Majeure

Skrivet av Alexandra Grahn 30.10.2017

Kategorier:

I dag är min första mammalediga dag. Jag hade inte trott att den skulle spenderas så här: 

IMG 1617

På frukostbuffé på Viking Grace med Gröna Lund som utsikt. Inget fel på utsikten det var bara det att det blev en ovfrivillig kryssning till Stockholm för mig och Simon i dag. På grund av vädret kunde Grace inte anlöpa Långnäs i natt när vi kom från Åbo och vi och många andra ålänningar blev kvar på färjan. Suck. Det var bara att gå och lägg sig igen och vakna upp i Stockholm. 

Sen var det ju det att man visste att det börjar gunga så fort vi kommer ut på öppet hav. Två timmar låg vi vakna i hytten när det storma som värst. Så fort vi kom in i Stockholms skärgård lugna det sig. Stormen fortsatte i dag när vi kryssa hemmåt men nu äntlingen är vi hemma igen. 

 

Det går inte att påverka force majeure. #livetpåenö. Det är sånt man får ta helt enkelt. 

 

 


Bilbloggen

Skrivet av Alexandra Grahn 27.10.2017

Kategorier:

Hej från riksin någonstans mellan Björneborg och Vasa. Imorse när vi körde av färjan var vi ivriga på att få se snön som kommit här. Vilken skillnad det är jämfört med då vi var här för två veckor sen. Då var de ruska nu winter wonderland. Får se hur länge det håller. Vi har fortfarande höst på Åland. Det var +3 i natt när vi for från Mariehamn. Så att, en helg i Vasa igen. Den här gången har vi bröllop på schemat. Härligt härligt med bröllop. ha de bra!  5CCC15E9 B5F3 48CD AF90 FD941B462336Hej hej riksin! 


Babyshower

Skrivet av Alexandra Grahn 25.10.2017

Jag insåg i ett ganska tidigt skede att det aldrig skulle bli någon babyshower för mig. Ni vet där man överraskar den blivande mamman med blöjtårta, lite presenter och äter gott tillsammans. 

Jag har varit på x-antal babyshowers genom åren och varit med och gjort några blöjtårtor (börjar bli riktigt bra på det). Att planera festen är nästan lika roligt som att sen ha den. 

Mina närmsta vänner bor ju inte här och jag förväntade mig inte att det skulle kunna ordna något för mig. Visst kändes det lite tråkigt jag vet ju att de skulle ha gjort det om vi bott närmare. Men jag accepterade att så är det, eget fel liksom att jag flytta. 

Nå, sen fick jag ju bli förvånad och överraskad i alla fall. Det började med ett blombud som jag bloggade om här för någon vecka sen som kom med en mystisk hälsning om att något är på gång. Buketten var bara början och och under flera veckors tid har jag fått ett överraskningspaket, nästan en gång i veckan av nån av tjejjerna.

De kunde inte ta sig hit så de skickar överraskningar åt mig per post istället. Hur fantastiska vänner har jag inte? Har fått allt från mysiga ta-hand-om-mig-själv paket till saker åt beibin. Alltså precis sånt man brukar få på en babyshower. 

Fanny, vars blogg ni hittar här hade gjort egna tryck på "spytrasor" som jag fick. Dagen innan hade jag tänkt jag skulle behöva köpa just såna trasor, och så kom det bokstavligen med ett paket på posten.

Har också fått fina leksaker åt beibin. Lena skickade en rolig bok om en enhörning. Hon hade också gjort en video med gamla bilder. Huhhu vad vi har gjort saker tillsammans! Så fina vänner man har. Varje gång jag öppnat paketen och läst meddelandet dom skickat med har jag fått tårar i ögonen. Jag fick bli överraskad i alla fall. 

Bästa bästa vänner man kan ha, puss på er! 

Lite av det jag fått: 

 

IMG 1442

IMG 1459 

 


Personlighet

Skrivet av Alexandra Grahn 24.10.2017

Jag gjorde ett personlighetstest här om kvällen. Kollegorna på jobbet pratade om det här testet så mycket så jag var tvungen att prova. "Tror" egentligen inte på såna här test jag tror att man lite läser det man vill i resultaten eftersom som man så gärna vill att det ska stämma in. Lite samma sak som med horoskop. 

Nå, kanske jag bara var lättpåverkad men det fanns en hel del saker i resultatet som stämde in på mig. Såklart också en del som inte stämde in ( tror ju nog att de funkar så att man lägger in en massa olika personlighetsbeskrivningar i resultaten så att nåt till sist stämmer ) men anyway var det intressant. 

Enligt det här testet är min personlighetstyp något som heter konsul. Har aldrig hört om det tidigare.

Personlighet är något jag tänkt mycket på senaste tiden. Jag undrar så hurudan typ vår beibi är. Halva jag halva Simon. Jag är lugn och stabil medan Simon kan gå från högt till lågt på kort tid. Undrar så hur vårt barn blir? Ska ha Simon göra testet så kan vi mixa ihop våra resultat sen. 

IMG 0027Här var jag ganska nypreggo och mådde illa mest hela tiden. Va fort man glömmer hur illamåendet var minns det knappt alls längre. 

 

En annan sak jag tänkt på, eller egentligen var det min kompis Felicia som sa det; 

"Alexandra vet du vad, det är en ÄKTA ålänning med hembygdsrätt och allt i din mage" 

 

Så sant.

 

 

 

 


Århundradets utskällning!

Skrivet av Alexandra Grahn 21.10.2017

Kategorier:

Alltså min vecka som började så bra med ledig måndag och föberedelsekurs på BB. Det gick från harmoniskt till kaos över en natt. 

Vi har länge väntat på att en grej ska fixas i vår lägenhet (egentligen flera smågrejer). Vi köpte i våras en INFLYTTNINGSKLAR lägenhet som inte har varit det sen dess. Suck. Det är en lång historia men det som hände i tisdags var att när jag kom hem från jobbet på märkte jag att byggare hade varit inne i vår lägenhet utan att meddela och utan att meddela vad dom kommer att göra. Dom har spacklat något med ett lim/medel som luktar i hela lägenheten och det går inte att bo där.

Det hade gjorts i alla lägenheter i huset och ingen kunde bo där. Men byggfirman hade inte meddelat oss att de tänker gå in till oss. Jag blev så förbannad. Ringde och skällde ut ägaren till byggfirman för man går inte in till någon utan lov! Och om man tänker göra något som gör att de som bor i huset inte kan vistas där på några dagar så ska man väl meddela det länge på förhand! 

Alltså känslan av att komma hem och märka att någon för det första varit hemma hos en utan att man vetat om det och för det andra att man inte kan bo där var hemsk. Det var sent på kvällen och vi var utan ett fungerande hem. 

Jag är inte den som tror på att stå och skrika på folk men byggaren fick århundradets utskällning av mig. Och det förtjänade han. Passa på att samtidigt nämna en annan grej som vi väntat på sedan maj som de sagt att leverantören inte har skickat. Vetni, mittiallt hade den grejen anlänt nästa dag och kunde sen installeras. Att man ska måsta skälla ut någon innan de gör sitt jobb/de som har lovats har jag svårt att förstå. Hur svårt kan det va?

På tisdag kväll fick vi snabbt rafsa ihop lite övernattningsgrejer åt oss och fly till Simons föräldrar. Lägenheten luktade ännu följande dag så vi bodde två nätter på hotell. Räkningen får de som vi köpte lägenheten av stå för.

IMG 1467

Vi har ju numera bara en bil och jobbar så olika tider så vi kunde int bo hos svärisarna utanför stan mer än en natt. Det blev en staycation för oss på hotell Pommern två nätter som ju råkar har en helt fantastisk frukost. Men jag var ändå förbannad i flera dagar. 

 

Nu är vi hemma igen och lukten är borta. Det ska fortsätta bygga här i nästa vecka men nu meddelar de allt åt oss på förhand och ingen går in hit utan lov (som om sånt inte vore självklart från första början men tydligen inte). 

 

 

 

 

 

 


Baby news

Skrivet av Alexandra Grahn 16.10.2017

Hello, en liten preggo-uppdatering här hej!

Går snart in i vecka 34. 

En och halv vecka jobb kvar tills mammaledigheten.

Har tvättat igenom en stor del av babykläderna och sorterat efter storlek, heja heja! 

Insåg att det är jättemycket knappar eller snören på en liten babybody. 

Vi har kommit fram till två namnförslag. Ett flick- och ett pojknamn. 

Men vill ju testa namnet på the bébé när hen är här, om det liksom passar eller inte.

Gått på förberedelsekurs x2 : folkhälsans och BB:s. 

Känns som att Åland har ett bra BB. 

Har halsbränna, uhhuuu!

Ont i ryggen.

Småtrött mest hela tiden.

Köpte en supersnygg preggoklänning på FB-loppis. 

Fick fotvård till födispresent som genast ska användas när jag blir ledig. 

Vill skaffa bärsjal. 

Väntar å längtar så tills beibin e här. 

 

IMG 0538

 

 Liten preggomage. Nu börjar den bli stoor! Längtar tills jag kan sova på mage igen.  

 

 

 

 


Drömmåndag

Skrivet av Alexandra Grahn 16.10.2017 | 1 kommentar(er)

Hej å hå! Här sitter jag hemma och gömmer mig bakom min marimekkomugg och lyssnar på Veronica Maggio. Drömstart på veckan med ledig måndag. 

Bild 16 10 2017 kl. 12.08 2

Jag har tänkt på det flera gånger att jobba 80 procent är den perfekta mängden jobb, anser jag. Alltid en dag ledig mitt i veckan då man har tid att uträtta ärenden, vila, bara vara eller hitta på nåt kul. Det gör mycket för orken att ha den där ena dagen i veckan ledig som inte är en helgdag. Jag försöker att alltid boka in frissatider, läkarbesök eller liknande på mina lediga dagar för jag brukar ha svårt att komma ihåg det om det är under jobbdagen. 

Jag vet att alla kanske inte har möjligheten att jobba mindre av olika skäl, ekonomiska eller så funkar det inte med arbetsplatsen. Men att arbetstagare inte jobbar ihjäl sig är en vinst för företaget i längden. Mindre sjukskrivningar och en piggare personal de dagar man väl på jobb. Har ingen statistisk framför mig just men har hört att vi i Finland är dåliga på deltidsarbeten jämfört resten av Norden. 

Klart vi måste jobba för att överleva rent ekonomiskt, men frågan är, är pengar sen sist och slutligen det viktigaste? Kanske man klarar sig på mindre, jobbar inte ihjäl sig och får istället tid för sånt som gör att vi mår bra.  

Ha de bra! 


26 ÅR !

Skrivet av Alexandra Grahn 12.10.2017 | 1 kommentar(er)

Nybliven 26-åring här hej. Dagen till ära har jag ledig dag från jobbet och the bébé i magen är inte längre jättevild på nätterna = jag får sova. Fick sovmorgon till hela kvart i 10 i dag! 

Dagens planer är inte direkt hejvilda ska ta itu med att börja tvätta och sortera babykläder. Simon bjuder på lunch OCH middag ( jag får välja ) sen får jag kanske lite kaffegäster, får se. 

Det här blir min sista födelsedag utan barn. Bara jag Alexandra, eller som mina vänner uttryckte det så bra " snart du byter namn till mamma". True that. Jag ser fram emot att byta namn till mamma, tänk nästa år den här tiden har man en snart ettåring. 

Kollade igenom mina bilder och såg på vad jag gjort de senaste åren på min födelsedag. 

 

2016, 25 år.  "Intervjuade" en dalmatiner. Wilma som hon heter hade tidigare en populär FB-blogg och förra året gjorde jag ett reportage om henne till tidningen. Så söt! 

IMG 5549

2015, 24 år. Gjorde praktik på ÖT och var kattvakt hemma i Tärjär en vecka. När mamma och pappa kom hem på min födelsedag fick jag en present från min favoritbutik. 

IMG 3348

2014, 23 år. Gick på medialinjen den hösten. Födelsedagen firades hemma i Tärjär med brunch och en mycket fin banderoll som mamma köpt. IMG 3971

2013, 22 år. ÅA-studerande, långt mega blont år och på väg med Simon till Strampen på födelsedagsmiddag. IMG 1599

Och så gör vi ett hopp till i dag. Har ingen dagsfärsk bild men så här ser jag typ ut: 

2017, 26 år. Mariehamnare, journalist och preggers with first child. Happy birthday to me! 

 

IMG 1415


Österbotten tur och retur

Skrivet av Alexandra Grahn 11.10.2017

Tillbaka på ön efter en helg uppe i norr. Att åka härifrån med bil och bara stanna en helg är inte riktigt optimalt det är mycket körande och mycket sittande på färja. Men det är det värt!

Vi hann med mycket men ändå allt för lite. Vårt huvudsakliga mål med resan var att hämta hem vår nya bil. Så nu har vi vad vi tror kommer vara en perfekt familjebil en Volvo v70. Det är lyx att ha en kompis i Vasa med bilfirma som hjälper till att hitta bra bil! Nu väntar bara en hel del pappersarbete för att tulla in den på Åland.

IMG 1424

Österbotten var så fint. Riktig ordetnlig ruska den här hösten. På Åland är det typ grönt fortfarande, nå int nu riktigt men träden har int alls lika fin färg som i Tärjär. Se nu bara vilka gula fina lönnar mamma och pappa har på gården. 

Hann int alls träffa så många kompisar som jag hade velat göra. Varken i Tärjär eller Vasa. Vi bodde i Vasa hos våra kompisar M och M som snart ska gifta sig (!) roligt att hinna umågs med dom ordetnligt åtminstone. Vi var bland annat till loppis en sväng och oj vad Vasa har bättre loppis än Åland! Det saknar jag. 

Det är nästan ett år sedan jag var i Vasa sist och jag har nog saknat staden, det är ju där jag en gång har bott och haft mitt liv. Men jag märkte nu att jag inte fick en sån där hem-hem känsla när jag var där. Istället hade man glömt bort hur mycket folk och trafik det är där jämfört med här. Det har byggts nya hus och man kom int ihåg per automatik hur man skulle ta sig med bil från ett ställe till ett annat. Det märks helt enkelt att man varit borta därifrån ett tag. 

Jag var också in en sväng till ÅA och lämnade tillbaka några böcker jag hade lånat när jag skrev gradun. När jag gick in i byggnaden fick jag inte alls någon känsla av att jag vill tillbaka. Snarare tvärtom, det kändes skönt att den tiden nu är över. På ett bra sätt det är skönt att ha det bakom sig och nu få fokusera på något nytt. Studietiden var en av bästa tiderna men allt har sin tid. 

Och Tärjär var ju absolut det bästa att få se även om vi bara hann vara där några timmar. Lite ledsamt var det såklart att åka därifrån men jag tänker att jag tar igen det sen när jag är mammaledig. Då ska jag och babyn ha mycket Österbotten-time! 

 

 

Ha de bra!