Alexandra alanning

Visa alla inlägg skrivna mars 2018

Hemma igen och efterlyser vagn

Skrivet av Alexandra Grahn 31.03.2018 | 1 kommentar(er)

Så gick två veckor i Österbotten och man är hemma på Åland igen. Vad som nu är hemma numera? åker ju alltid hem till Österbotten men mitt hem är här på Åland. Hur som helst var det skönt att ladda batterierna i Tärjär umgås med mamma och pappa och träffa kompisar. 

Sally trivdes. Vi har badat henne i diskhon, a-la american style, och varit ut på vagnpromenad på heimsjön med kompisar. Hon är också numera döpt och har typ träffat hela släkten. 

DSC00462Badtime hos mommos

DSC00485Ett stycke Erika på heimsjön. 

Vi flög både dit och tillbaka. Hemresan var jag ensam med Sally och det gick över förväntan bra. Hade valt ett flyg då vi bara behövde vänta cirka två timmar i Helsingfors så själva resan gick väldigt snabbt. Kommer absolut att flyga med henne igen någon gång.

Men första och sista gången jag tar vagnen med på flyget även om det är gratis och man tycker att det borde vara safe när man reser inrikes. Men icke, som jag skrev om i förra inlägget som tappades ju vagnen bort på ditresan men hittades som tur efter några dagar. Tänker int riskera det flera gånger dessutom vet man int i vilket skick den är även om den kommer fram hela vägen. 

Så tills i sommar när vi ska dit igen tänker jag ha en reserv-vagn i Tärjär. Finns det någon som har en bättre begagnad vagn de vill sälja åt mig så hojta till. Mejla mig fast på alexxandra.grahn(at)gmail.com

Den ska alltså int fraktas till Åland utan till Tärjär och får gärna finnas där nära någonstans. Tänker typ att mamma eller pappa får hämta upp den åt mig tills vi kommer nästa gång, hehe. 

Vore eventuellt lite intresserad av att testa en Emmaljunga bara för att man hört så mycket bra om dem. Men det är absolut inget måste. Är jättenöjd med vår Brio, som vi också köpte beganad, men testar gärna nåt annat också.

Så om du har en vagn du inte längre behöver, den ska ha både ligg- och sittdel, så kanske jag kan bli ny ägare till den. Tycker det är så bra att köpa bebis- och barnsaker seccond hand och beganat. Finns mycket bra saker som kan ha flera ägare! Man måste inte alltid köpa allt splitternytt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Flygresa och borttappad vagn

Skrivet av Alexandra Grahn 21.03.2018

Kategorier:

Hej hej hemskt mycket hej. Vi har landat i Österbotten och flygresan med Sally gick över förväntan bra. Sista etappen sov hon och vakna när vi var i Krombi. Det som int gick så bra var att endast halva vår vagn kom fram. Liggdelen med åkpåse såg vi int av när vi hade landat. Lite panikkänsla över det eftersom Sally alltid sover på dan i vagnen. Som tur hade mamma kvar en Brio-vagn från 90-talet. Visserligen en sittvagn men man kunde fälla ner den så det gick att sova i den. Int alls lika smidig som min Brio från 2015 och den gnissla som en skräckfilm men Sally sov gott.

Men jag ville ändå gärna få tillbaka vår vagn. Den hittades efter att flygfältet i Krombi ringt några gånger (tack för det!) till lost and found i Helsingfors och på måndag kväll var den i Tärjär. 3904A38F 1801 4794 B9D5 190DDCF12339Ut på tur på Heimsjön med Brio från 90-talet funka bra. 

 


Hon ratar bilen.

Skrivet av Alexandra Grahn 16.03.2018

Kategorier:

Friyay! Här är en bild på en nöjd bebis. 

DSC00266

Bäst just nu: Mina air pods. No more sladdtrassel!

Sämst just nu: Att det inte är någon vår i sikte. Komsi komsi våren.

Helgens planer: Österbotten. 

Dagens outfit: Underställ från Ullmax. (Egentligen är underställ ett finare ord för kalsare. Istället för att säga att man går omkring i kalsare går man med underställ)

Dagens motion: Jepp, redan avklarad mellan klockan halv 10 och 11. 

Jag är jättenervös över att vi ska flyga med mrs smiley face på bilden där. Hon är nämligen inte alltid så mrs smiley face. Oj oj oj.. Tur att det int är något 14h flyg till Bankok vi ska på. Sen en annan grej, hon är heller int så förtjust i att åka bil. Det går ju bra på Åland där det int är några avstånd men det blir annat när vi är i Tärjär där är det lite längre bilresor om man ska nånstans.

Längsta tiden Sally spenderat i en bil hittills är typ 12 minuter. Yaiks vi kommer ha sååå problem i Tärjär sen. Heheh, hon är sån ålänning redan och ska ha allt inom fem minuters bilväg. Tar det längre än så är det inte värt det tycker Sally ( hon vägrar napp så ni kan ju tänka er vilket ljuuud det blir sen när hon e missnöjd ). 

 


Det kommer alltid en ny natt

Skrivet av Alexandra Grahn 14.03.2018

Kategorier:

Jag klappar mig själv på axeln och startar kaffemaskinen. Två tuffa dagar följdes av en tuff natt. Vi kom oss iväg på babysim i alla fall och trots att jag glömde plastkassen med våra våta handdukar och fick vända om och hämta dem blev det en riktigt bra morgon. Sen somna hon ute i vagnen på balkongen och jag fick äntligen tid för att göra annat. 

Nu just vill Sally helst bara vara med mig. Så fort Simon tar henne börjar hon skrika. Det betyder att jag int ens har kunnat göra något annat på kvällarna än att bära runt på henne. Hur Simon än försöker blir det bara värre i hans famn det enda som duger är mamma. 

Jag hade egentligen velat sova när Sally sov ute idag men hade så mycket annat att göra. En kaffekopp och tanken "det kommer alltid en ny natt" fick mig att fortsätta med dagen och ta itu med saker som att packa inför Österbotten. Det kommer alltid en ny natt, vi får hoppas den nästa är bättre.

 

 


Soffor och makaroner

Skrivet av Alexandra Grahn 12.03.2018

Ett snabbt hej. Det har inte blivit mycket egentid att skriva senaste veckan. Orsaken är att livet pågår för fullt. Sally har hunnit bli tre månader, vi har beställt en ny soffa och det ligger torkade makaroner på köksbordet, så att sådant.

IMG 2375
Hennes kolik börjar *peppar peppar* bli mot bättre hållet. Vi har gått till en jättebra barnläkare som tagit oss på allvar och gjort undersökningar trots att de "bara" är kolik. Det konstaterades att Sally helt enkelt har en väldigt känslig mage men att det blir bättre ju äldre hon blir, skönt! 

Som jag skrev är ju bebben numera en tremånaders och en ordentlig liten brud. 7,3 kg och 63 cm rådgivningstanten skrev: Växer bra! i häftet när vi var på tremånaders-kontroll. Så skönt att hon får växa fint trots att hon har pipi mage. 

Jag och Sally har börjat på babysim förra veckan, det är spännande och i slutet på den här veckan ska vi flyga till Österbotten det blir ännu mera spännande. Hoppas så att hennes mage är lugn så hon också är lugn och int blir en skrik-bebis på planet. Får se hur det går. 

Nu ska jag passa på att surfa och planera inredning när jag inte har en liten Salson i mina armar. Det behövs slösurf mellan varven för att orka med babylivet. 

Ha det bra!

 

 

 


Min hatmöbel

Skrivet av Alexandra Grahn 01.03.2018

Kategorier:

 

Vi har en ganska lång tid gått och tänkt på att småningom byta ut en del möbler för att det int passar här och är opraktiska när Sallys lär sig stå och gå. 

Den absolut svåraste möbeln att ersätta med en ny år vår TV-bänk. Jag hatar nämligen TV-bänkar det är den svåraste möblen att hitta någon som är både snygg och praktisk tycker jag. Helst skulle jag vara en sån som inte ser på TV och inte behöver någon TV-bänk men tyvärr är jag fastklistrad vid TV:n titt som tätt. Skulle gärna hänga upp den på väggen men det funkar int med det åbäke till TV vi har nu och vi har heller int någon passlig vägg. 

Därför hatar jag TV-bänken: De drar till sig ofantliga mängder damm. Speceillt om de kommer från IKEA. 

De är låga och jobbiga att städa/damma. 

Många modeller har antingen små onödiga lådor där man förvarar små onödiga saker eller små onödiga hyllor (mest finns det damm där). 

Om man int använder DVD längre så är alla hyllor onödiga. Digiboxen är nuförtiden så små att de inte heller behöver något eget hyllplan. Vad ska man ha där då istället? 

Ofta är TV-bänken väldigt stor och tar mycket plats. 

Alla ser ganska likadana ut och det är tråkigt. 

Just nu har vi en TV-bänk ala 70-talet en såndår på hjul med tidningskorg under. Superbra eftersom den varken är stor eller har några onödiga små hyllor och lådor. Men det kommer inte att kännas bra att ha en rörlig TV-bänk när Sally börjar ta sig fram. Så nu är jakten på den perfekta TV-bänken igång och jag tror att jag hittat det jag vill ha:

 

51198bf88e8698b4447199db45f089719f83d40abddb22ec0501998d3775d8ac

En Aalto bänk från Artek, inga hyllor och extra krusiduller bara en bänk rätt och slätt. På en sån ska min TV stå har jag bestämt men vet inte vilken färg ännu. Synd bara att jag måst åka till fastlandet för att köpa den finns int här på ön. Den gick inte heller att beställa och att betala dubbelmoms på en så dyr grej vill jag int. 

Överlah tycker jag om Artek hade gärna inrett med det om det int vore så sviindyrt med designmöbler. T.ex. det här matbordet hade jag gärna haft 

 

9019cf366d39ae8bd607e55183517b2e

Kanske jag nån gång har ett sånt, drömma får man alltid.