Alexandra alanning

Visa alla inlägg skrivna juni 2019

8 dåliga bilder

Skrivet av Alexandra Grahn 24.06.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Bra bilder är en förutsättning för en fin blogg. Ganska ofta misslyckas det på bildfronten och det får man sällan se på sociala medier. 

Bjuder på några missar här.

DSC01438Tittar åt samma håll men ändå fel.

fullsizeoutput 3888

Tänkte ta bild av Sally och hunden. Blev ett ansikte och en taxkropp. 

fullsizeoutput 3896

Eeehhh. Vet inte hur många såna här bilder det finns av oss. 

fullsizeoutput 3884

Sen började hon rymma. 

fullsizeoutput 3893

Såklart med bara en strumpa. 

fullsizeoutput 389d "ta bild på mig till bloggen"

fullsizeoutput 389c

 rör int!

fullsizeoutput 388eSER ni vad jag missat!?

 

Det var alla bloopers för denna gång. 

Ha det bra! 


Om bloggar, influencers och allt det där

Skrivet av Alexandra Grahn 04.06.2019

Kategorier:

Jag har läst sajten Bloggbevakning alldeles för mycket senaste tiden. Dels för att jag inte själv hänger med i allt som händer i influencer och bloggvärlden i Sverige och Bloggbevakning sammanfattar det ganska bra, men också för att det är lite skönt med ett kritiskt öga på den branschen.

Sen gillar jag läsa skvaller. Bloggbevakning är mitt guilty pleasure helt enkelt. Jag är långt ifrån ensam om det sajten har flera miljoner sidvisningar i månaden och hundratals kommentarer under nästan varje inlägg. 

Hon som driver bloggen är inte objektiv i sin "bevakning" och skriver helt ifrån sitt eget perspektiv. 

Bloggbevakning har också fått mig att sakna och tänka på hur det var i bloggarnas begynnelse i slutet av 00-talet och början av 10-talet.

Vi som är födda i början av 90-talet och slutet på 80-talet var de som var med när det begav sig när Kenza, Kissie, Blondinbella, Engla, Tyra och Angelica Blick startade sin bloggkarriär. Då var det webcam-bilder, bloggbråk och den oretuscherade sanningen som gällde.

Alternativt med mycket putmun, fulsmink och fuskpäls på det hela. Det var tider det och något helt annat än idag.

Ordet influencer fanns inte ens för några år sen. Imponerade ändå hur det vuxit och blivit en "million dollar business" från att ha kallats "dagbok på internet"

Sen att tekniken gått (går) framåt gör ju sitt också. Förr läste man ett par inlägg om dagen och det var det. Idag uppmanas man att följa influencers i alla deras KANALER och det finns CONTENT så det räcker och blir över.

På  Bloggbevakning urartar skvallret ibland, eller ganska ofta, i kommentarsfältet och jag känner mig delaktig för att jag läser det. Det här är ju människor som byggt upp något det brinner för och vem är jag att gotta i mig i skvaller om dem? 

Å andra sidan är de stora influencers lika med kändisar idag och skvaller om kändisar har alltid funnits för det har alltid älskats. 

Men sen att det finns de som väntar på att "korthuset ska rasa" för en viss stor och känd influencer är inte okej, man får aldrig önska någon illa. 

Sen till att granska influencers, och det här gäller nu den svenska branschen för det handlar Bloggbevakning om, så tycker jag att det är bra att det görs. Det finns också journalister som håller på med det bland annat Resumé har grävt i vad som riktigt gäller när det handlar om att reklammärka samarbeten på den svenska sidan. 

Slutsatsen så här långt enligt dom är väl att det inte riktigt finns någon standard att gå efter för hur det ska ska göras i annonssamarbeten. Det är bra att man tar tag i det för konsumenten ska alltid tydligt och klart kunna urskilja när det handlar om reklam säger lagen. 

För man ser så mycket reklam som är i gråzonen, fortfarande syftar jag på Sverige för kanske 80-90 procent av de influencers jag följer är svenskar, och det har börjat störa mig mer och mer också att mycket av innehållet känns så platt. 

Där tycker jag vi i Finland är bättre, här gör influencers annonsamarbeten med sånt innehåll man faktiskt kan ta till sig. Exempel en finsk blogg jag läser Viena K gör samarbeten med Iittala som jag tycker är snygga (hon skriver väldigt bra så där lugnt och sansat som jag vill att finska ska låta och så hör det till mitt projekt läsa-mera-på-finska, tips läs henne

Kanske också beror på att man inte alltid kan ta till sig reklamen från svenska sidan eftersom det oftast är en svensk webbshop eller liknande och man vet inte eller orkar int ta reda på om det går att beställa till Finland (ännu mindre Åland). 

Men sen igen har influencerbranschen kanske inte fullt exploderat i Finland så som det gjort i Sverige de senaste åren och som jag tidigare skrev följer jag mest svenskar så det är mest dem jag ser, och stör mig på. 

Som när någon försöker få fram en genuin text med innehåll genom att skriva att det här är något de genuint tycker om, oftast då är det aldrig genuint utan bara helt utan substans.

Nåja om jag nu stör mig så mycket så får jag väl sluta läsa då? Jag det gör jag också men i dagens läge får jag det upp i mitt face i alla kanaler så det är nästan lite svårt att inte se. 

Sen finns det bra samarbeten och reklam också där man märker att de som skriver faktiskt lagt sig in i vad det handlar om. För det här är framtiden det kommer bara bli mer av det i olika format men då gäller det också att avsändaren gör något vettigt av det hela för annars når man inte fram med det i dagens överfulla flöden där man tävlar om uppmärksamhet. 

Förr var det kanske så att den som paketerade snyggast vann men idag har vi blivit så mättade och ser igenom när det inte känns på riktigt. 

Influencers samarbeten 2.0 ska vara the real deal, annars får det va. Så tror jag i alla fall, vad tror ni? 

 


'This too shall pass'

Skrivet av Alexandra Grahn 02.06.2019 | 1 kommentar(er)

Hälsomässigt en dålig vecka för mig. Förkylningen jag haft en tid blev sämre. Men men, det ska väl tas i ordentligt innan det är över och nu känner jag mig äntligen åt det bättre hållet. Skön känsla att vakna upp feberfri och inte fullt så snorig som dagarna innan. 

I början av veckan krossades min tå när Sally tappade en ganska tung leksak på den från hög höjd. Jag haltade i några dagar och hoppades på att inget var brutet. En uppsvälld och blå tå var inte så kul men eftersom jag var förkyld hade jag ingen ork att ta mig till hvc. Det blev bättre men istället fick jag feber pga flunssan och blev hemma från jobbet. 

fullsizeoutput 30de

Ett gott tecken på att man är sig själv igen är att jag igår kväll(natt) bokade inte bara en utan FYRA tider åt mig till en skönhetssalong här i stan. Två nu i veckan varav ett var ett presentkort jag fick i morsdag, sen ska brynen fixas och så två frissabesök längre fram. Alla till samma företag, gillar att man kan boka allt inom ett och samma ställe. 

Så nu är jag pepp på att bli frisk och snygg. Tänkte därför fylla i en gammal blogglista från Sevendays som handlar om pepp.

Tips om ni söker bra blogglista, ni hittar dem HÄR

Den här listan heter pepplistan.

Tre saker som får mig på extra bra humör

När Sally hör bra musik och börjar dansa

När jag har planerat och handlat mat för veckan.

Nästa helg åker vi till Österbotten. 

En person som är extra peppig

Min kompis Ida, hon får en alltid på bra humör. 

Alla min kompisar ä peppiga. Vi är bra på att stötta varandra. 
fullsizeoutput 2bdc

En perfekt morgon betyder

Vaknar efter klockan åtta. Morgonmål och barnkanalen. Kaffe och panncakes. Dusch, lunch, långprommis på det. 

Det här gör jag när jag är på dåligt humör

Tänker att ' this too shall pass' allt dåligt är inte bestående. För att något ska vara bra måste det vara skit ibland. 

Tre saker jag är extra tacksam över idag

Jag är friskare än igår. Jag fick sova en hel natt ostörd. Det är juni grönt och soligt utomhus. 

En pepplåt

Don't Worry - Madcon, Ray Dalton 

fullsizeoutput 314c

Det här tycker jag om med mig själv

Jag har lätt att komma överens med folk. I jobbsammanhang är jag den som 'won't take no for an answer'. Tror alltid på att allt har en mening längre fram. 

En person jag vill skicka extra pepp åt

Min kompis Fanny. 

 

Det var allt.

Ha det bra!