Alexandra alanning

Visa alla inlägg skrivna maj 2020

Våffelrakan, växter och rita på Ipad

Skrivet av Alexandra Grahn 18.05.2020 | 1 kommentar(er)

Oh what a weekend. Det är måndag och jag skriver om vad jag gjorde fredag, lördag och söndag.

På fredag eftermiddag såg jag på Instagram att foodtrucken Våffelrakan hade en pop up.
Det är ett gäng som gör rårakor i våffeljärn toppade med sikrom, rödlök, gräslök och creme fraiche.
Mycket gott.

IMG 5991

IMG 5998

Vi åt middag hemma och körde till Solberget där foodtrucken stod. Det blev en second dinner där.

Lång kö och det började regna under tiden vi vänta på vår tur men vi gav oss inte. När vi fick maten sprang vi till bilen och åt upp allt på fem minuter. Så värt det.

IMG 5989

På lördag anlände min försenade morsdagspresent en Apple Pencil. Man kan säga att corona made me do it, jag har börjat rita i en app på Ipaden som heter procreate. Så. Jäkla. Roligt.
Pennan gör det ännu bättre.

IMG 6013I söndags var det bra väder på förmiddagen och jag och min kompis Tina for till Rosenblads Trädgårdsbutik. Utan barn, bara hon och jag, lugn och ro, växter, blommor, bra fiilis, vi strosa runt i en och halv timme där. Kom hem med två nya växter. 

Fota massor. IMG 6033IMG 6034IMG 6048Sen for jag och Sally på utflykt med en kompis och deras familj. Typiskt så blev det ju sämre väder då men vi for ändå. Vi var utomhus vid ett ställe i Jomala som hette Sarahs lantliga. De har lite djur, bland annat fem getter, loppis och annan försäljning.

Vi matade getterna och kollade in loppisutubdet. Barnen sprang omkring och vuxna pratade. Inte sett det där gänget på länge så det var roligt.

IMG 6099IMG 6080IMG 6112

Sen blev det kväll och jag låg på soffan och ritade på Ipaden tills det var sovdags. Ritade strunt, doodles, testar olika penslar. Gör också ibland tutorials via Skillshare.
 
Å så blev det måndag och ny vecka igen.

Ha det bra!
 
 


Florence Nightingale och flashmob på Åland

Skrivet av Alexandra Grahn 12.05.2020 | 2 kommentar(er)

-  Alexandra, ÅHS ska ha nånslags flashmob idag utanför sjukhuset.
-  Varför det?
-  Det är Florence Nightingales födelsedag, de uppmärksammar det med en flashmob. Jag tänkte vi borde ha det till Instagram också. Så klockan tre, åker du med?
-  Okej.

För det första, ÅHS står för Ålands hälso- och sjukvård. För det andra, Florence Nightingale är urmodern till den moderna sjukvården.Hon bland annat kämpade för bättre förhållanden för sjuksköterskor.

För det tredje, det är ofta jag som ”hamnar” på att göra grejer till vår Instagram för att jag gillar det. Idag var det extra roligt att ”hamna” på det.

Det är alltså den 12 maj och Florence Nightingales födelsedag uppmärksammas.

På Åland gjorde personalen vid ÅHS en flashmob. Jag såg den live och den var cool. Alla som var med hade roligt och det var bra stämning i luften.
 
En flashmob till minnet av Florence och för alla som jobbar inom sjukvården.

IMG 5941 2

Finns en film på Nya Ålands instagram. Många har sett den. Kommer bilder i tidningen också som fotografen tog. Jag var bara instansvarig.
 
Tittar man ännu ikväll finns det också klipp på Nya Ålands Instagram stories. Har ett stavfel där, iiiik, hade så bråttom att ladda upp.

Så gå in och kolla, och leta upp mitt stavfel i stories, och se hur cool vår sjukvårdspersonal på Åland är. Att kunna bjuda på sig själv är en fantastisk egenskap. De gjorde dom verkligen.

IMG 5936
 Jag lade också upp ett klipp på min egen Instagram i stories (utan stavfel till och med) alexandragraan heter jag där.

Tack sjukvårdspersonalen för allt ni gjort och allt ni gör.

Känns fjuttigt att bara säga tack så här men jag vet inte hur man bäst ska uttrycka det.
 
Tack, tack tack ❤️


 


Live på Instagram och vackert växthus i Eckerö

Skrivet av Alexandra Grahn 04.05.2020 | 1 kommentar(er)

I fredags, första maj, gjorde jag något jag aldrig gjort förr jag var med i en livesändning på Instagram. Min vän och bloggkollega Tiina skriver bloggen Ihana Ahvenanmaani och hade ett ”virtuaalivappu-evenemang” på sin Instagram med gäster. Jag var en av dom.

Innan mig så var kocken Micke Björklund. Kul grej, jag hade inte på koll att man kan bjuda in folk till en livesändning och dela skärm. Tiina hade alltså en gäst i taget och ställde frågor och vi pratade. Det handlade om Åland och om hur vi brukar fira valborg och första maj här.

Jag gjorde en liten studio åt mig i sovrummet. Riggade upp stativet åt telefonen och flyttade in en växt så att det blev snyggare bakgrund på skärmen. 
 
När det var min tur dök jag upp i rutan och tipsade bland annat om att man i framtiden ska komma hit den här tiden på året då naturen är som allra vackrast. Man ska besöka Ramsholmen ett naturreservat där det är ett hav av vitsoppor just nu.

Det var min happening på första maj i år, helt virtuell.

Så där såg det ut där jag satt i min "studio", selfiekameran är inte den bästa men men. 

IMG 5429

På lördag lade sig en tjock dimma över Åland. Vi städade på dagen och tog sen en lång tupplur alla tre.

Efter middagen blev det promenad längs med västra hamnen. Vi såg stora princessbåtar som just blivit sjösatta. Nån stod och fiskade på en brygga men syntes knappt. Dimman låg tjock över vattnet. Pommern såg kuslig ut.

Här är Simon och lite av ÅSS-paviljongen. Många motorbåtar men inga människor.

IMG 5454

Nästa dag var vädret utbytt till sol och blå himmel med sommarkänsla i luften. Jag for på utflykt till Eckerö med svärmor.

Först blev det Söderlunds växthus och sen promenad längs med vattnet.
Tog bilder, massor. Här kommer några:

IMG 5478IMG 5508

IMG 5490

IMG 5498

Grönt, skönt och fina svärmor. 

Sen stranden.

IMG 5537IMG 5555Lågt vatten man kunde gå framför båthusen.

He va he. Slut på den helgen.

Ny vecka igen då. Ha det bra!