Alexandra alanning

Visa alla inlägg skrivna oktober 2020

Underskatta aldrig en god natts sömn

Skrivet av Alexandra Grahn 24.10.2020

Pratade med en bekant för en tid sen som hade sömnproblem hen var vaken på nätterna på grund av stress. Lyssnade på ljudböcker i hopp om att slappna av för det gick inte att sova.

Upplevde själv nyligen stressrelaterade sömnproblem när jag skulle gå över till mitt nya jobb. Jag var nervös, både på ett positivt och negativt sätt, ivrig att få starta något nytt samtidigt som jag tvivlade på mig själv, hur ska jag klara av detta? Tankarna gick fram och tillbaka.

Det resulterade i att jag låg vaken på nätterna med ett tryck i bröstet som inte ville ge med sig. Ångest, japp, hej på dig.

När jag låg där och inte kunde slappna av tänkte jag på hur bra det är att det nuförtiden talas mer öppet om psykisk ohälsa på olika sätt. Det är ett problem men det är inte onormalt att må dåligt. Alla upplever det olika och jag vet att jag får ångest i såna här situationer, men det går över. 

Efter några dagar när jag hade landat lite på min nya roliga, spännande arbetsplats slappnade jag av. Det här kan jag, det här ska gå bra. Kroppen hittade viloläget och sömnen kom tillbaka.

En social media expert jag följer på Instagram, Josefin Milani, berättade i en story här om dagen att trots hon jobbar hårt och långa dagar är sömnen något hon aldrig ruckar på. Hon behöver sina 7 timmar för att orka följande dag. Välj hellre sömnen framom serietittande på kvällen sa hon. 

Att sova ordentligt är otroligt viktigt för att må bra, därför ska man aldrig underskatta en god natts sömn.

IMG 4619Sova bra, läsa mycket och var snäll mot mig själv. Det är mina mål i höst.

Ha det bra!