Alexandra alanning

Det räcker med att jag andas

Skrivet av Alexandra Grahn 13.04.2019 | 0 Kommentarer

Skulle egentligen till Sthlm idag men jag ställde in. Lite surt till först men imorse när jag vaknade kvart i nio istället för halv sju som jag hade behövt göra om jag skulle tagit färjan till Sverige kändes det bättre, skönt att få sova ut. 

Vaknade bredvid en flinande Sally och en sovande Simon, lördagsmorgon som bäst. 

Tänkte på en sak idag när jag nattade Sally, för ganska exakt ett år sen krävdes det en hel del av mig för att få Sally att somna om på natten. På grund av hennes kolik fick jag ofta gå upp med henne och bära omkring en stund tills det lättade. 

Nu är hon ett år och fyra månader, vaknar på natten gör hon ännu men nu brukar det ofta räcka med att jag andas lite högt när jag hör att hon håller på och vaknar och då somnar hon om. 

Vilken skillnad, från att ha burit omkring en skrikbebis till att jag bara andas och hon somnar. Perspektiv, perspektiv, måste alltid påminna mig om sånt när jag tycker att det är jobbigt att ha en liten en, att man gör en massa framsteg  utan att man ens märker det.

Har jag skrivit att hon börjat gå nu riktigt på riktigt? Till och med utomhus med skor. Idag fick hon ett par nya dojjor och oj va det går undan.

Annan sak jag tänkt på, imorgon är det valdag och det känns konstigt att rösta i "fel" valkrets, har alltid förr röstat i Vasa valkrets.

Här på Åland är riksdagsvalet inte alls samma sak som i Finland. Vi har bara en plats, inget spännande val detta år eftersom man vet vem som kommer få platsen. Här handlar det mest om vem det är som ska göra ett bra jobb för Åland i riksdagen. 

Många här är nog väldigt ointresserade av vilket parti som kommer få mest röster ( i Finland alltså) eller vem som blir statsminister. Det viktigaste är att det ska gå bra för Åland i Helsingfors som de brukar säga. Väldigt viktigt såklart men annorlunda mot hur jag tidigare upplevt riksdagsval. 

I höst däremot då har ålänningarna sitt egna "riksdagsval" det vill säga lagtingsval. Det ska bli spännande att följa, inte varit med om det tidigare dock får jag inte rösta eftersom jag inte har hembygdsrätt. Kommunalvalet är på samma gång och där får jag rösta, intressant är det oavsett tycker jag för jag är en sån som gillar när det är val. 

Ska mysa hela dagen med nyheter och twitter och följa valresultaten och kanske gå på valvaka till Indigo också. Val, det är grejer det. Kom ihåg att rösta! 

DSC2884

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar