Alexandra alanning

Detta ser jag fram emot!

Skrivet av Alexandra Grahn 06.11.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Inom kort kommer två saker i TV väg som jag ser fram emot. Obs! Jag har väldigt varierande smak! 

 

Gilmore Girls 

Har länsat internet på artiklar och filmsnuttar från den nya säsongen som släpps på Netflix den 25 november. 

Nyligen släpptes den officiella trailern för säsong 8. Innan det har man bara visat en kort  filmsnutt när Rory och Lorelai sitter vid deras köksbord och "snabbpratar" som de gör genom hela serien. När Gilmore Girls kom på TV för flera år sedan kunde jag inte alls tåla programmet just på grund av att de pratade så mycket. Men för en tid sedan hittade jag serien på Netflix och blev fast. 

Jag gillar att den innehåller så mycket referenser till populärkulturen. Rory och Lorelai ser mycket på film och gillar musik. Rory läser många klassiska författare och så studerar hon vid Yale och vill bli journalist. Serien är gjord i början av 2000-talet och det är intressant att höra vad som var aktuellt då. Journalistiken i USA höll på att gå igenom en kris, Barack Obama hade ännu inte blivit president, i ett avsnitt har Rory intervjuat honom och någon frågar henne om hon fick svar av honom om han ställer upp i valet, hehe. Hillary Clinton nämns också. Rory och Lorelai skämtar om att "maybe when Hillary is president". Lite kul, vem visste att det kanske blir sant. 

 

landscape 1454107170 gilmore2Bild härifrån 

 

Jag gillar serien jättemycket, men efter att ha sett trailern till den nya säsong 8 känner jag mig nästan lite besviken. Har svårt att sätta fingret på exakt vad, men något fick mig att känna att det är lite "krystat" hela grejen. Vad tror ni? Finns det fler Gilmore-fans där ute? 

 

Trailer säsong 8 

http://www.youtube.com/watch?v=kGGNNSmGDpU

 

The Grand Tour 

The Grand Tour med gamla Top Gear gänget släpps den 18 november på Amazon. Detta lär jag inte bli besviken på!

Top Gear är ett av mina absoluta favoritprogram! Blev besviken på BBC när de kickade Jeremy Clarkson och James May och Richard Hammond följde efter och programmet fortsatte men fick nya programledare. Har tittat på "nya" Top Gear som nu går på BBC men det är inte alls samma sak. Så när nyheten om att Clarkson, Hammond och May gör ett nytt eget program jublade jag! Äntligen kommer de tillbaka i rutan och i det bästa formatet dessutom. Har alltid gillat den delen i de gamla Top Gear bäst när de är ute på resor och har ett "uppdrag" att göra. 

 

 

p01lc1xn

 

Bild från när de ännu gjorde Top Gear 

 

Andra orsaker till att jag gillar dessa medelålders gubbar (eller börjar de kanske bli över medelåldern snart?) är deras humor, jag älskar brittisk humor. Och så är dom fantastiska journalister! På det sättet de kan beskriva och recensera en bil som de testar! De är skickliga!

När jag såg trailern från The Grand Tour blev jag däremot inte besviken. Det kommer bli precis så galet, roligt och konstigt som det bara kan bli med dessa tre! 

 

 

Så detta ser jag fram emot!

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

  • Liisa Mendelin 07/11/2016 5:55pm (5 år sen)

    Oooh, jag är också gilmore girls-fan! Har inte sett trailern förr så tack för att du länkade. Kanske lite krystat, men jag blev ändå jättesugen på att se den. Och på att se klart de andra säsongerna före det. I'm working on it.

  • Alexandra Grahn 07/11/2016 9:02pm (5 år sen)

    Jo klart man blir sugen! Men jag tänker inte ha för höga förväntningar efter att ha sett trailern. Själv e jag några avsnitt ifrån att ha sett klart alla 7 säsonger!

Skriv en kommentar