Alexandra alanning

Ett inlägg med en stor suck

Skrivet av Alexandra Grahn 17.03.2019 | 2 Kommentarer

Suck. Jag går och tänker på en sak hela tiden och jag vet jag borde (för min egen del) skriva om det för det brukar hjälpa. Men jag har ingen lust.

 

För det handlar om amning. Ja, ammar ännu nattetid. Varför sluta med ett vinnande koncept, hon sover, jag sover alla är nöjda. Ibland vaknar hon inte ens på natten, men om hon vaknar är amningen det enda som hjälper.

Men nu vill jag på riktigt sluta men vet inte hur? Vi hade en jättebra början på ett slut då hon somna utan i egen säng och vakna sen på natten och då tog jag upp henne i stora sängen och ibland somna hon om utan amning till och med. 

Tänkte att det här fasar vi ut nu lätt. 

Tills en dag för en månad sen kanske då var det plötsligt tvär nej. Gick inte att få henne att sova, skrek och skrek och det enda som hjälpte var att tutta (hon tar ju ingen napp så vi har aldrig haft nåt substitut) 

Sen blev hon sjuk och har varit det från och till ett tag. Mitt samvete hade inte råd att ta ifrån henne den bästa tröst hon vet. Så vi tutta vidare på kvällarna, nätterna och nu till och med på dagen? Det har inte hänt på flera månader! 

Hittills har jag trott att hon kanske själv väljer att sluta men det tror jag inte längre på. Ungen är helt tutt-galen!

Jag försöker hitta substitut i form av, ja vad som helst! Men inget duger.

Jag skulle vilja ha en kväll för mig själv, en natt ostörd eller ens bara känslan av att det är inte alltid jag som måste trösta när hon vaknar. Det är tungt att vara den enda som "duger". 

Att åka iväg en natt och lämna Sally med Simon klarar jag inte av. Hon ska inte gråta sig till sömns och jag inte är där. 

Hon skriker och sparkar och slår tills hon får som hon vill. Ibland bär jag henne tills hon somnar men det orkar jag inte heller med i längden. Bär Simon gråter hon tills jag tar henne. 

Försöker tänka vad "jag gjort fel" varför det aldrig duger med pappa, eller kanske det är vanligt, hon är ju liten ännu trots allt. 

Eller fel och fel, vi har varit på två så mycket hon och jag så inte är det väl så konstigt. När Simon har jobbat som mest har han träffat henne kanske en timme per kväll, ingen direkt kvalitetstid man hinner bygga någon relation med. Och helgerna har det alltid varit mamma,mamma,mamma. 

Nu när dom är hemma på två på dagarna har det blivit bättre som tur. Hur lätt som helst att gå iväg på morgonen för det går så bra här hemma. 

Men till natten finns det bara ett alternativ för Salson, mämmämmäm, som hon säger. Och inget fel med det så länge det inte också betyder tittissttiss som hon också säger. 

Suck. Det finns väl ett slut på nattamningen nånstans men just nu känns det långt borta.

Kommentarer

 • Daniela Dahlvik-Viitanen 18/03/2019 8:52am (2 år sen)

  Hej!

  Hä har ju viri (å er) samaleis jär mä nääträ..Ja tycker å et såläng int i vaal fö tungt så gar i ti fortseti ti amm på nääträ! Men ijee na vikona bestämd ja et nee ja måst faa bort en kväld+natt.. å ja foo å hä dsik så bra jä hejm fö pojka tå ja var bort! Ja tänkt å et a gråter baket mi men nepp..ha had vaknast några gang å tå drack a vatni/velli å fortsatt ti sova..så ja rekommenderar ti iaf test hä.
  ????????

  • Alexandra Grahn 18/03/2019 7:43pm (2 år sen)

   Va duktig tu/ ni er! Jå ja bod väl fara bort antar ja, måst sambel lite mod. Fö he går så bra annons tå di er på två no :) knarasi mest tå ja e heim.

 • Paulina Peltomaa 18/03/2019 4:29pm (2 år sen)

  Styrkekram! Hoppas ni löser det! Fast det gör man ju alltid på ett sätt eller annat :) Har inga tips då jag själv ammade i typ 3 veckor, men minns hur jobbigt det var när dom ännu drack flaska på natten... redan att vakna bara för att lägg in tuttu igen är ju skittungt

  • Alexandra Grahn 18/03/2019 7:41pm (2 år sen)

   Tack! Jå de suger att int få sov på natten.

Skriv en kommentar