Alexandra alanning

Festen är över.

Skrivet av Alexandra Grahn 04.01.2018 | 3 Kommentarer

Det ligger små bebisstrumpor lite här och där. Sängen har inte varit bäddad sen mitten av december och att tvättmaskinen går är mer en regel än ett undantag. Småbarnslivet här hej var det visst.

Bebiskläder, rådgivningsbesök och spytrasor. Det är vardag nuförtiden, en ny vardag som man ska lära känna. Men oj vad skönt det är att det äntligen är vardag. Även om vi inte gjorde så mycket under julhelgen utan mest var inne i bebisbubblan så är det skönt att julledigheten är förbi för nu funkar samhället normalt igen. Och när allt annat utanför fungerar som det brukar så är det lite lättare att själv hitta nånslags vardagsrytm här hemma.

Tre saker jag funderar på just nu: 

1. Amning. Gick en kurs om amning innan Sally föddes som var jättebra den inspirera verkligen till att jag ville amma. Men jag trodde aldrig att det skulle kunna vara så svårt. Tänkte att det bara var att stoppa tutten i munnen på bebisen och that's it. Men det är så mycket mer.  Man ska också se till att tuttarna int får mjölkstockning. Aj aj aj. Och att det int blir en massa sår (vilket jag har) och vad man kan ha eller inte kan ha på sig. Jag läser på allt vad kommer över om amning just nu. 

2. Skolstart. För första gången sedan jag sluta skolan, alltså ÅA, längtar jag tillbaka. Tänkte på hur det skulle vara att vara där igen. Påbörja en ny termin efter ett långt jullov. Träffa alla kompisar, gå på kurser, läsa till tent, dricka kaffe och prata skit i cafeét i flera timmar. Antagligen är det på grund av att det är en vardag som jag känner till. Säkert kommer jag längta tillbaka till den här vardagen någon dag också (minus alla amningsbesvär då). 

3. Resa med bebis. Jag vill ju visa Österbotten åt Sally och Sally åt alla i Österbotten. Int riktigt ännnu ska vi ta oss dit men snart nog. Så jag funderar på hur det blir att åka iväg när vi är tre istället för två. Hur funkar det att flyga med bebis? Hur funkar det att åka båt? Vad ska hon månne tycka om att vara någon annanstans än på Åland? Lilla ålänningen, hennes första resa i livet ska hon få åka till Finland! 

IMG 2037NYÅR. Det festliga är över nu är det vardag som gäller. Jag höll mig till alkoholfritt på nyår, har ännu inte vågat mig på ett glas vin är rädd att det ska börja snurra i huvudet för mycket. 

 

 

 

 

 

Kommentarer

 • Johanna 04/01/2018 10:23pm (4 år sen)

  Vi har rest med våra när det varit några månader österbotten-åland båt bil gått riktigt bra sjal/manduca på båten vagn e ganska jobbigt på båt med hissar å hyttkorridorer... bilresan tar längre vi hade lite fler pauser får att få sträcka ut bebisrygg med storsyster hade vi hyrt en liggbilstol men de funkkar sålänge de är riktigt små max 65cm

  • Alexandra Grahn 05/01/2018 3:46pm (4 år sen)

   De e just de att de tar så himla länge när man ska me båt och bil härifrån till Österbotten. Visste int ens att de fanns liggbilstol, bra tips. Gäller väl bara att testa sig fram och ta myki pauser :)

 • Matilda 05/01/2018 11:26am (4 år sen)

  Så tråkigt med ammningen! :( Där har jag tyvärr inga bra råd att ge förutom att kämpa (jag tycker att de e värt de, men samtidigt ska du ju överleva själv också! ) och be om hjälp på hvc eller om ni har nån ammningsrådgivning.
  Resa med bebis har jag ju dock en del erfarenhet av. :D Int flyg, men färja och lite bil, vilket har funkat toppen (för oss iaf). N var fem veckor när vi åkte till Finland första gången, och hittills har det gått finfint alla gånger. Första tiden kändes det som att det int spela så stor roll vilken tid på dygnet vi åkte eftersom han ändå åt och sov om vartannat, medans det nu när han har en tydlig dygnsrytm känns lättare att åka dagtid så han får sova vanlig natt (men vi har gjort båda å de ha funkka bra oberoende). Fråga gärna om de e nå du funderar på! :) Å lycka till!

  • Alexandra Grahn 05/01/2018 3:45pm (4 år sen)

   Tack, ja de e nog bara att kämpa vidare. Vissa gånger vill man ju bara ge upp men sen när de går bra så är de värt de! Okej de va just lite de ja fundera på om vilken tid på dygnet som e bäst att fara iväg. Åker man båt och bil härifrån tar de ju sin tid så jag ha fundera på om flyg vore bättre fast e känns lite läskigt att flyg me bebis. Vi får se hur de blir :)

 • Catharina 11/01/2018 6:07pm (4 år sen)

  Hej! Hitta din blogg, säkert sist av alla. Grattis tiĺl bebutt! :)

  Vi har flugit massor med Aron och det har alltid gått bra. Han var tre veckor då vi flög hem första gången. Jag tycker flyga är sååå mycket smidigare än bil och båt, dessutom trivs int Arska så superbra i bilen. I flyget sover han mest!

  /catharina från tärjä best i väädä ?

  • Alexandra Grahn 14/01/2018 5:13pm (4 år sen)

   Hej! He låter ju bra! Kanske Sally å buri trivs i plaani.Tror no vi ska test på flygplan. Tycker å att bil å båt känns liiti fö läng. Speciellt vintertid vill man int kör.

Skriv en kommentar